Dodaj do ulubionych

Zagadka budowlana

28.08.13, 10:23
Wczoraj mili panowie zakończyli mi "budowę" - no właśnie czego?? Nie podam opcji bo chce zobaczyć co karty pokażą ale dodam że to coś jest na ziemi i jest na zewnątrz domu. o materiał z czego jest to zrobione o to już w ogóle nie będę pytała bo to zakrawa na zagadkowy "hard core" - do czego "budowla" służy? - do celów różnych wink
Czyli krótko
Co "pobudowałam" przy domu?
Obserwuj wątek
    • nagietek123 Re: Zagadka budowlana 28.08.13, 10:52
      To "pobudowała" Algaria - Paź denarów
      Z takiego materiału - Mag
      Do tego służy ta "budowla" - As mieczy

Nie jest to duża inwestycja. materiały kombinowane wink
      Może coś do prądu?
      Albo jakaś pergola?
    • kita32 Re: Zagadka budowlana 28.08.13, 11:44
      - co wybudowali? - 7 Mieczy, 10 Pucharów (-)
      - z czego? - Paź Kijów (-), 2 Mieczy
      - do czego ma służyć?- Rycerz Monet (-), 4 Mieczy
      - dla kogo?- 6 Kijów (-).

Wybudowali coś, co może być składane lub rozsuwane (7 Mieczy). To coś może mieć daszek lub ochraniać przed czymś (tak mi się kojarzy tęcza z 10 Pucharów).

Budulec ma elementy drewniane (paź Kijów) oraz przezroczyste i nieprzezroczyste elementy plastikowe i szklane (tak mi się kojarzy 2 Mieczy). Właściwie - to dopisuję - do 2 Mieczy lepiej by pasowała siatka ogrodzeniowa, coś co oddziela, zasłania.

Służy do regeneracji sił lub do przechowywania narzędzi lub płodów.

Przez moment pomyślałam, że to może być piramida. Ale chyba bardziej pasowała by jakaś altanka połączona ze skrzynką na przechowywanie narzędzi ogrodowych - wyposażona w elementy, które można rozmontować na zimę, rozłożyć na lato.

Oj, ciekawa jestem smile

P.S. Pytanie "dla kogo?" zadałam, żeby się zorientować, czy nie dla dzieci, ale 6 Kijów, to wskazuje na głównych właścicieli posiadłości, więc nie dzieci.
      • nagietek123 Re: Zagadka budowlana 28.08.13, 12:46
        Huśtawka - taka rodzinna - też by mogłą być.
        • kashaa_35 Re: Zagadka budowlana 28.08.13, 16:35
          Co to za budowla : Świat
          Do czego służy : 8 kiel
          Z jakiego jest materiału: siła
          Świat kojarzy mi się z porządkiem, lecz także ze swoim światem, może to być budowla do trzymania narzędzi lub altana czy szklarnia.Coś co chroni.
          8 kiel kojarzy mi się z nową drogą, a razem z kartą moc przychodzi mi na myśl kostka brukowa, ponieważ moc to dla mnie kamień.
          W sumie to nie mam pojęcia....
          Za dużo mam skojarzeń.

• kashaa_35 Re: Zagadka budowlana 28.08.13, 17:20
            Kamien czyli mor , cegla.
    • algaria Re: Zagadka budowlana - rozwiązanie 30.08.13, 21:20
      Panowie budowlańcy ułożyli mi z kostki TARAS..
      Kilka lat temu Borsuk wymyślił zadaszenie nad wyjściem do ogrodu - Postawiony został wiekli "chosoł" jako podłoże była zwykła udeptana ziemia czyli klepisko. W tym roku z pomocą mamy (czyt sponsorka) wyłożyliśmy podłoże - to aż 44 m kw powierzchni

Wszystkim dziękuję za udział - wylosuje każdej po kamieniu - amulecie Po części każda miała rację bo i są elementy drewniane i kamienne i zadaszenie i rodzaj pergoli czy altany
      Przeznaczenie rekreacyjne ale nie tylko w lato będą tam trzymane rowery i motory a w zimę drewno do kominka
      Poniżej spróbuje wstawić zdjęcie - świeżo po wybudowaniu i jeszcze prawie puste wink

https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/87/33/07/012312cd95.jpg
    • algaria Nagietek 30.08.13, 23:25
      Amulet - Szerl z pirytem - Wiedza- Kamień ten posiada silne właściwości ochronne i może pomóc Ci w zdobyciu wiedzy, wiedzy tajemnej, odkryciu jakiejś tajemnicy. W najbliższym czasie czeka Cię wiadomość która będzie niezwykłym zbiegiem okoliczności - możesz znaleźć ją tam gdzie się nie spodziewasz.
      • algaria Kita :) 30.08.13, 23:32
        Dla Ciebie wylosowałam Agat mszysty - bezpieczeństwo - Właśnie teraz masz sprzyjające warunki by osiągnąć to co chciałaś Masz teraz czas by odpocząć, zażyć spokoju - dobry czas przed Tobą bo odnajdziesz siebie w sprawach codziennych a także będziesz miała dobry kontakt z ludźmi - czas opanowania, dobroci, spokojnych snów.
        • algaria kashaa 30.08.13, 23:42
          Magnezyt - przenikanie - na obrazku mam kobietę w ciąży także jeśli nie planujesz to uważaj wink jeśli planujesz to los sprzyja poczęciu - Masz dobry czas by wejrzeć w sprawy innych - zapewne gro ludzi wyczuje Twoją intuicję i przyjdzie do Ciebie po rady i porady - będziesz delikatna i życzliwa, łagodna. Możliwe spotkanie w żeńskim gronie - na pogaduchy i ploteczki.
          • kashaa_35 Re: kashaa 01.09.13, 10:26
            Dziekuje smile
        • kita32 Re: Kita :) 31.08.13, 00:07
          Dzięki, Algario smile

Widzę, że źle zinterpretowałam 7 Mieczy - miało być nie składane, tylko dobudowane.
          Z czego - Paź Kijów (-), 2 Mieczy - 2 Mieczy miała mi chyba pokazać wzór w kratkę (miecze przecinają się pod kątem prostym) kostki brukowej.
      • nagietek123 Re: Nagietek 02.09.13, 17:36
        Z serca dziękuję smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka