Dodaj do ulubionych

rozkład - Magiel

20.10.13, 15:13
w orginale: Targowisko wink

Losujemy 13 kart, dwanaście kart układamy w koło, trzynastą kładziemy w środku....

1. jak bardzo lubię plotkować?
2. jak bardzo lubią to robic osoby z mojego otoczenia?
3. jak oceniam innych?
4. jak inni mnie oceniają?
5. jak bardzo krytykuję innych?
6. dlaczego i za co mnie krytykują?
7. jak bardzo krzywdzę innych?
8. jak bardzo sama czuję się pokrzywdzona?
9. jak silne jest moje zainteresowanie innymi?
10. jak silne jest zainteresowanie moją osobą?
11. jak mogę się uwolnic od tego wzajemnego oddziaływania?
12. czy chciałabym się od niego uwolnić?
13. jak się to wszystko ma do bezkrytyzmu wobec siebie/czy potrafię byc
obiektywna?

Wylosowałam karty na nasze forum....mam nadzieję, ze nikt się nie poczuje dotknięty lub urazony wink

1- 5 monet
2- Sąd
3- Król kielichów
4- Kapłan
5- Giermek kielichów
6- 2 Buław
7- Sprawiedliwosc
8- 3 Monet
9- 10 Mieczy
10- Rycerz mieczy
11- As mieczy
12- 7 Pucharów
13-Umiarkowanie

Nie zdąże zinterpretowac, czekam na gości, sorki, ale może ktos się skusi wink
Wpadnę wieczorkiem lub wczesnym rankiem, to wtedy się powymądrzam!
Nie gniewajcie się, cudne i mądre wiedzmy!
Obserwuj wątek
    • freya_v Re: rozkład - Magiel 20.10.13, 17:21
      Tekla bardzo bardzo fajny ten rozkład i jeśli można to ja chętnie napiszę parę słów..

5 monet-wg mnie karta pokazuje że plotki traktujesz jako formę uzupełnienia informacji na dany temat bądź dowiedzenia się czegoś w ogóle bo nie wiedzy nie świadomości nikt chyba nie lubi. Ta karta bardzo kojarzy mi się z powiedzeniem kto pyta nie błądzismile
      sąd-lubiąwink tu napewn bo te plotki/rozmowy zrzeszają ludzi.. Ta karta to często media/nagłaśnianie/masowy przekaz. Także ploteczki są i to mile widzianetongue_out karta może też pokazywać że plotki szybko się z roznoszą.
      Krok kielich-szukasz w ludziach mądrości przede wszystkim.. Empati i delikatności. Myślę że masz nas za całkiem niezłych psychologówwink (doradców)
      kapłan-widzimy w Tobie osobę z ogromnym doświadczeniem i wiedzą. Wiemy że nie jedno widziałaś nie jedno przeżyłaś wzbudzasz szacunek jesteś dla nas autorytetemsmile
      paź puchar- raczej nie krytykujesz tylko zachęcasz do samokrytyki. Do zastanowienia się czy napewno wszystko robimy dobrze. Dajesz wskazówkę nad czym warto by było się zastanowić resztę przemyśleń zostawiasz danej osobie.
      2 buław- na krytykę narażasz się gdy przyłączasz się do jakiejś osoby której mają coś do zarzucenia.. Wtedy zaczynają postrzegać Cię przez przyzmat osoby czy osób z którymi współdziałasz.
      Sprawiedliwość-jeśli nawet krzywdzisz bardzo to ten ktoś napewno sobie na to zasłużył. Jak kuba bogu tak bóg kubietongue_out
      3 monet-tu mam problem.. Przy tej karcie nasuwa mi się tylko myśl że pracujesz nad negatywnymi emocjami. Zajmujesz się czymś by rozładować te emocje bądź przykładasz się jeszcze bardziej jeśli się da? Naprawdę nie wiem co ta karta może tu oznaczaćuncertain
      10 mieczy-myślę że za bardzo się tak nie interesujesz bo masz masę własnych spraw i problemów. Przejmowanie się tym co mówią to dla Ciebie tylko zbędny nie potrzebny "stres". Wystarczająco dużo dzieje się w Twoim życiu. Masz czemu poświęcać swoją uwagę.
      Rycerz mieczy- zaintesowanie silne ale chwilowe. Jak dasz o sobie znać to zwracasz uwagę i pozostaje echowink ploteczki na Twój temat mogą być ale dość "zdawkowe"
      as mieczy-proste.. Ciach i po sprawiewink as mieczy to informacja krótko i na temat. Wyjaśniająca czy przedstawiająca punkt widzenia i tyle. Konkret. To wystarczy.
      7 puchar- uwolnić byś nie chciała. Na karcie 7 pucharów z jednym możesz się utożsamić reszta to otoczenie razem tworzą spójną całość którą łącza nie tylko więzi emocjonalne ale wszelaka różnorodność. Co pucharek to inne łączące sprawywink
      umiar- jesteś wobec siebie krytyczna ale bez przesadytongue_out wyznajesz zasadę nikomu trochę krytyki nie zaszkodzi..
      Mam nadzieję że bardzo nie na plątałamwink
    • algaria Re: rozkład - Magiel 20.10.13, 17:52
      Spróbuję..
      5 monet - karta próśb - sądzę że ten kto lubi plotkować szuka do tego dla siebie towarzyszy
      Sąd - no tu trąby jerychońskie aż dudnią wink ale gdzieś na priv i po katach - zresztą mniej więcej każdy zn as gdzieś tam prywatnie ze sobą rozmawia
      Król kielichów - jest miły sympatyczny grzeczny - jeśli idą rozmowy na priv i ktoś kogoś obgada to raczej w dobrej woli
      Kapłan to autorytet i już
      Paź kielichów - ja tu widzę raczej pokazywanie wytykanie lub ukierunkowanie na kogoś Na to co powiedział czy zrobił Nie ma tu oceniania czy krytykowania dla zasady
      2 buław - ja tu krytykanctwa nie widzę jedynie może za to że się stoi w miejscu
      Sprawiedliwość - jeśli wyrok to sprawiedliwy - nie krzywdzisz a odcinasz
      3 monet - możesz czuć się samotna bo to karta przyjaźni i pracy... może niektórzy uważają że coś za mało robisz .. ale przecież uprzedziłaś że nie we wszystkich formach będziesz brała udział i to Cie boli - niech się odczepią wink
      10 mieczy - żyjesz dla siebie i masz w nosie innych tzn nie wnikasz w ich życie, nie żyjesz ich życiem bez potrzeby - wspierasz kiedy są w potrzebie - dodajesz otuchy kiedy dzieje im sie krzywda
      Rycerz mieczy - to awanturnik i taki wpadł i wypadł i ja myślę że zainteresowanie Twoją osobą jest właśnie falowe
      as mieczy - odciąć się
      7 pucharów - siedzisz i myślisz i nie możesz dokonać wyboru
      Umiarkowanie - nie zawsze i chyba bardziej bijesz w siebie niż w innych
      • ja-tekla Re: rozkład - Magiel 21.10.13, 04:34
        jejku, wspaniała interpretacja! nie ma co dodac!
        bardzo dziękuję, szanowne wiedzmy smile
        jestem pod duzym wrazeniem!

zapomnialam podać zródło:
        H. Pielmeier, M. Schirner - "Świat tarota. 78 rozkładów"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka