Dodaj do ulubionych

prośba o pomoc

07.12.13, 16:10
Witam serdecznie! Chciałam nieśmiało poprosić o pomoc. Trzy lata temu odkryłam, że mąż prawdopodobnie mnie zdradził. Piszę prawdopodobnie, gdyż do zdrady fizycznej się nie przyznał, jedynie do emocjonalnej więzi. Wypłakałam morze łez, ale nie odeszłam. Lata mijają, a ja wciąż nie mogę zapomnieć. Nie potrafię na nowo otworzyć swojego serca na męża. Boję się, że gdy to zrobię, to on znów mnie zrani. Czy któraś z Was miałaby ochotę spojrzeć co karty pokażą? Czy mogę mu zaufać? Czy jest ze mną szczery? Czy jednak lepiej mi będzie bez niego?
Obserwuj wątek
    • algaria Re: prośba o pomoc 07.12.13, 19:01
      Witaj,
      Przyszłaś do nas z dość intymnym tematem i prosząc o karty być może znasz zasady, ale ja wolę je przypomnieć
      - Tarot nie podejmie za Ciebie decyzji "zostać czy odejść" on pokaże możliwości - Ty podejmujesz decyzje
      - Ponieważ zapytałaś publicznie to i publicznie dostaniesz odpowiedź - czy jesteś na to gotowa?
      - Czy jesteś gotowa na każda odpowiedź a nie na taką jaką byś chciała usłyszeć?

Jeśli odpowiedziałaś "tak" na 2 ostanie pytania wink - jestem gotowa postawić Ci (Wam z mężem) - rozkład partnerski -taki trochę bardziej rozbudowany i ściśle dotyczący Twojej relacji z mężem

Chciałam uprzedzić, że do mojej interpretacji mogą się dołączyć inne osoby i może rozwinąć się dyskusja na temat kart i tego co pokazały
      • szaman.ka Re: prośba o pomoc 07.12.13, 19:23
        Ja już postawiłam karty autorce wątku,ale wobec tego się powstrzymam.
        • algaria szamanka 07.12.13, 19:26
          Skoro postawiłaś - to wrzuć - zobaczymy co wyszło
      • libanuszka Re: prośba o pomoc 07.12.13, 21:14
        Tak, jestem świadoma co mogą pokazać mi karty. Tak długo już duszę w sobie złe emocję, potrzebuję jakiegoś drogowskazu, jakiejś rady. Nie chcę już przetrząsać kieszeni, telefonu w poszukiwaniu jakiś dowodów zdrady. Od tamtego incydentu nie złapałam męża na niczym, ale ciągle się zadręczam. Nie ukrywam też, że się obawiam co karty pokażą, ale chciałabym wiedzieć co jest nam pisane.
        • szaman.ka Re: prośba o pomoc 08.12.13, 00:34
          Zrobiłam trzy rozkłady:

I.Rozkład partnerski: O co chodzi w tym związku?- Trójka Denarów- Karta ta wskazuje,że czeka Was trochę pracy nad związkiem we wszystkich trzech obszarach.Oznacza to,że macie trochę obciążeń karmicznych wyniesionych z domu.Jeśli chcecie utrzymać ten związek czeka Was wspólna praca

Co partnerzy myślą -ona-------IX Pucharów- Ty masz dużo życzeń i oczekiwań wobec swojego partnera
          on-
          • libanuszka Re: prośba o pomoc 10.12.13, 11:21
            Nie za dobry obraz mojego związku się wyłania z kart, ale raczej prawdziwy. Niestety komunikacja często u nas leży, a problemy zazwyczaj są przemilczane, zgodnie z zasadą, że jak się o czymś nie będzie mówiło, to w końcu zniknie. Jednak nie mogę powiedzieć, że nie ma między nami pozytywnych emocji. W życiu codziennym dobrze się dogadujemy, przyjaciółmi jesteśmy dobrymi, tylko właśnie z uczuciami jest problem. To ja jestem tu problemem i ten mur, który wokół siebie wybudowałam. Ale tak właśnie starałam się obronić po tych wydarzeniach sprzed lat. Niestety kieruje mną duma i ciężko mi przetrawić, że mąż mógł mnie tak zranić, skoro teoretycznie nic nie powinno mu brakować w naszym związku. Ale takie były okoliczności, wielomiesięczna delegacja, a przecież okazja czyni złodzieja.
            Gdybym tylko była pewna, że tu i teraz liczę się już tylko ja, byłoby mi o wiele łatwiej. Chciałabym w to uwierzyć. Chciałabym znów móc go pokochać, zaufać.

Szamanko, aż ciężko mi było czytać, to co zobaczyłaś o mnie w kartach, bo praktycznie wszystko się zgadza. Ale rozumiem, że jest po co walczyć? Że powinnam spróbować na nowo otworzyć serce?
            Bo nawet gdybyśmy się rozstali, to nasze dzieci zawsze będą nas łączyć. Dla nich mogę poświęcić wszystko, byle tylko żyły w pełnej rodzinie. Ale o wiele łatwiej byłoby ją tworzyć, gdybym znów mogła zaufać mężowi.

Szczególnie trzeci rozkład mnie przytłoczył. Wyłania się tam kilka ciemnych stron mojego charakteru. Ale postaram się to obrócić na dobre, popracować nad sobą.

Liczę, że nowy rok będzie dla mnie łaskawszy. Planuję powrót do pracy, znów zacznę robić coś dla siebie, bo w ostatnim czasie moje potrzeby odeszły a dalszy plan i potrzebuję już chyba zrobić coś dla siebie.

Szamanko jeszcze raz serdecznie dziękuję! Rozumiem, że w ramach wdzięczności mogę wrzucić parę przepisów na wątek kulinarny?

Kita dziękuję za pomoc! Już się zaopatrzyłam w książkę, którą polecasz! Skoro piszesz, że może pomóc, to spróbuję. Nie mam nic do stracenia, co najwyżej trochę czasu spędzonego na lekturzesmile
            • szaman.ka Re: prośba o pomoc 10.12.13, 20:53
              Dziękuję bardzo za informację zwrotną.

Pytasz; czy powinnaś otworzyć serce i czy jest o co walczyć? A co; chcesz przejść przez życie z zamkniętym sercem? Nie zacznij się tylko dla odmiany teraz znowu obwiniać z a wszystko !
              Zachowywałaś się tak- jak najlepiej potrafiłaś.

Myślę,że przyszłość nigdy nie jest zdefiniowana do końca,lecz możliwe są jej różne warianty.To od nas zależy,który zrealizujemy.
              W związku z Twoimi pytaniami postawiłam Ci jeszcze karty na pytanie :jakie masz szanse na odbudowę tego związku.
              Pokazały mi się wspaniałe karty:

1.Minione wpływy-IX Pucharów- karta życzeń
              2.Obecne wpływy-Słońce-chyba nie muszę jej objaśniać?Słońce mówi samo za siebie.
              3.Ukryte wpływy-Cesarzowa- ideał kobiecości-szansa na zmiany-otwartość na nowe,
              4.Rada-Sprawiedliwość-Jeśli chodzi o związek ,to trzeba pamiętać,że aby sukces był długotrwały,oboje partnerzy wymagają tyle samo czasu i uwagi,a ich potrzeby muszą być uwzględnione w jednakowym stopniu.
              5.Rezultat-AS Buław-,punkt zwrotny,rozwój,energia,optymizm=nowa faza życia !!!
              Życzę wszystkiego najlepszego!

P.S. przepisy oczywiście,że możesz wrzucić.
              • szaman.ka Re: prośba o pomoc 11.12.13, 07:43

Polecam !

zwierciadlo.pl/2013/seks/partnerstwo/katarzyna-miller-czy-wiesz-czego-chcesz-od-milosci
                www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,53664,7879644,Granice_wolnosci_w_zwiazku.html?as=1
                www.polityka.pl/spoleczenstwo/artykuly/1538807,1,rozmowa-o-organizacji-zycia-rodzinnego.read
                dziecisawazne.pl/o-wzmacniajacej-sile-bliskosci-rozmowa-z-tworcami-koncepcji-rodzicielstwa-bliskosci/
                www.styl.pl/magazyn/wywiady/news-sheryl-sandberg-wyznania-supermenki,nId,1057135,nPack,1
                I coś z humorem a propos tego jak kultura(a może stereotypy???) kreuje obraz kobiety/dziewczyny

bebzol.com/pl/13-beznadziejnych-rad-milosnych-od-ksiezniczek-disneya.132563.html

'Jeśli nie jesteś gotowy zmienić swojego życia,nie można ci pomóc".
                Hipokrates(460-377 p.n.e.)
                • szaman.ka Re: prośba o pomoc 11.12.13, 08:45
                  zwierciadlo.pl/2013/seks/partnerstwo/katarzyna-miller-czy-wiesz-czego-chcesz-od-milosci
                  • szaman.ka Re: prośba o pomoc 11.12.13, 08:46
                    www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,53664,7879644,Granice_wolnosci_w_zwiazku.html?as=1
                    • szaman.ka Re: prośba o pomoc 11.12.13, 08:50
                      www.polityka.pl/spoleczenstwo/artykuly/1538807,1,rozmowa-o-organizacji-zycia-rodzinnego.read
                      dziecisawazne.pl/o-wzmacniajacej-sile-bliskosci-rozmowa-z-tworcami-koncepcji-rodzicielstwa-bliskosci/
                      www.styl.pl/magazyn/wywiady/news-sheryl-sandberg-wyznania-supermenki,nId,1057135,nPack,1
                      'Jeśli nie jesteś gotowy zmienić swojego życia,nie można ci pomóc".
                      Hipokrates(460-377 p.n.e.)
                      • libanuszka Re: prośba o pomoc 11.12.13, 11:07
                        Szamanko dziękuję, dziękuję, dziękuję! Aż się musiałam wypłakaćsmile Dałaś mi tyle nadziei na przyszłość! Biorę się za lekturę artykułów, które wrzuciłaś!Pozdrawiam gorąco!
    • kita32 Re: prośba o pomoc 08.12.13, 00:56
      Ibanuszko, tak bez kart, to myślę, ze wielką krzywdę sobie czynisz rozpamiętując coś, co dawno było, minęło i przeszło bez konsekwencji. A gdybyś nie wiedziała o tym, że być może Cię zdradził, to co? było by bez zmian przecież.
      I Ty 3 lata nad tym myślisz i rozpamiętujesz? Przecież to szaleństwo i głupota jednocześnie. Tymi myślami rozwalasz psychicznie siebie i swoje małżeństwo.
      A może było mu potrzebne trochę czegoś innego. Zdarza się.

Może nie powinnam się wypowiadać, gdy tak w ogóle nie czuję problemu, no ale nie rozumiem po co szukać dziury w całym?
      • libanuszka Re: prośba o pomoc 08.12.13, 08:52
        kita32 napisała:

> Ibanuszko, tak bez kart, to myślę, ze wielką krzywdę sobie czynisz rozpamiętują
        > c coś, co dawno było, minęło i przeszło bez konsekwencji. A gdybyś nie wiedział
        > a o tym, że być może Cię zdradził, to co? było by bez zmian przecież.
        > I Ty 3 lata nad tym myślisz i rozpamiętujesz? Przecież to szaleństwo i głupota
        > jednocześnie. Tymi myślami rozwalasz psychicznie siebie i swoje małżeństwo.
        > A może było mu potrzebne trochę czegoś innego. Zdarza się.
        >
        > Może nie powinnam się wypowiadać, gdy tak w ogóle nie czuję problemu, no ale ni
        > e rozumiem po co szukać dziury w całym?

Kita masz rację i uwierz, że sama bym się chciała uwolnić już od tego co było, bo wiem, że to mnie wykańcza.

Szamanko dziękuję serdecznie! Muszę teraz pomyśleć o tym co napisałaś i odniosę się do wszystkiego jak tylko znajdę chwilę spokoju.
        • kita32 Re: prośba o pomoc 08.12.13, 20:27
          libanuszko, może przeczytaj książkę "Potęga teraźniejszości" - Eckharta Tolle. Ja właśnie zaczęłam ją czytać i jestem pod wrażeniem... Wydaje mi się, że przeczytanie tej książki może pomóc uwolnić się od myśli, które zatruwają życie. Spróbuj. Naprawdę warto się uwolnić.
          • libanuszka Re: prośba o pomoc 10.12.13, 11:22
            Kita dziękuję za pomoc! Już się zaopatrzyłam w książkę, którą polecasz! Skoro piszesz, że może pomóc, to spróbuję. Nie mam nic do stracenia, co najwyżej trochę czasu spędzonego na lekturzesmile
            • hanna1985 Re: prośba o pomoc 11.12.13, 11:01
              po takim zawodzie Ty teraz oczekujesz od meza czegos wiecej ,czy nie jest tak?powinien dawac Ci wiele powodow do podziwu i dawac wiecej milosci,ale on juz zamknal ten etap i poprostu zyje!dodam pare slow od siebie smilena obecna chwile symbolizuje go karta Moc ufa samemu sobie to czlowiek o silnym charakterze,ale nie jest klamca i nie ma zlych zamiarow!dziala dobrze obecnie w swoim umysle i nie ma glupot wglowie ,nie boj siesmilety natomiast pokazujesz sie w tej relacji jako osoba to gwiazda ciepla i opiekujaca sie partnerem ezoteryczka ,potrzebujesz czegos wiecej w milosc ,a on jako sila potrzebuje erityzmu i witalnosci,roznicie sie bardzo ,ale warto zadbac o figure,o piekna bielizne ,wyjazd weekendowy ,kupic piekna posciel ,ale przede wszytskim byc dla nego seksowna ,podkreslac figure ,zobaczysz jaka cudna energia zacznie plynac ,a ty poczujesz sie najwazniejsza i docenionasmileon patrzy na Ciebie zmyslem wzrokowym ,ty czakra serca ,ale to taki typ czlowieka jako sila cialo ,sport i wyzwania sa najlepszewinkpozdrawiam
              • libanuszka Re: prośba o pomoc 12.12.13, 22:50
                Hanno dziękuję, że się odezwałaś!
                Masz rację, że wymagałam od męża więcej, w takim sensie, że przestałam przymykać oko na zachowania, które mi nie odpowiadały. To tak jakby był na "warunkowym". Wyszłam z założenia, że skoro nie zdecydowałam się na rozstanie, to on powinien dać teraz więcej z siebie i skupić się bardziej na rodzinie.
                Przyznaję, że ostatnio jestem kurą domową, rzadko gdzieś wychodzimy, więc specjalnie z ciuchami nie szaleję. Może faktycznie mogłabym się trochę bardziej ogarnąć i wyskoczyć czasem z dresuwink
                Dziękuję ci bardzo, że spojrzałaś dla mnie w karty! smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka