Dodaj do ulubionych

zaginoony kot

30.12.13, 21:14
Zgłosiła się do mnie kobieta której 4 miesiące temu zaginął kot. Wyskoczył przez okno - kot nie był w swoim miejscu zamieszkania, gdyż właściciele byli na wczasach a kotka powierzyli rodzinie.
Nie znam się na fizjonomii kotów ale czy jest możliwe by kot szedł do swojego domu?

Zrobiłam rozkład

Sygnifikator - 10 buław
czy kot żyje - 5 buław /10 monet
udział osób trzecich - Księżyc
Gdzie obecnie przebywa - rycerz mieczy
Czy kot się odnajdzie 9 buław/ Sąd
Co powinna zrobić właścicielka - 3 monet
Czas odnalezienia kota - do 2 tygodni 3 kielichów
do miesiąca Wieża
do pół roku królowa buław...

Kot jest bardzo przytłoczony przybity zmęczony, ale żyje, nie było udziału osób trzecich w zaginięciu kota co pokazał Księżyc (zapytałam by sprawdzić czy rodzina nie okłamała właścicieli) - Kot według mnie jest w drodze - ma do przebycia około 200 km. On mógł tez zostać wywieziony - np przybłąkał się i ktoś go zabrał. Kot się odnajdzie ale nie od razu - 9 buław mówi o przerwie odsunięciu i przesunięci ale Sąd ewidentnie mówi o odrodzeniu się. Co powinna zrobić właścicielka - powinna pytać szukać ale i wykupić ogłoszenia w prasie lokalnej czy na portalach ogłoszeniowych - ja bym jeszcze poszukała w schroniskach.
Kiedy się odnajdzie? niby 3 kielichów to świętowanie ale jak już wiemy karta ta niekoniecznie mówi o pozytywnym rezultacie.. może miesiąc skoro wyszła Wieża jedyny AW w wyniku - ja jednak obstawiam do pół roku w końcu królowa buław to kobieta spełniona smile

A Wy co widzicie i jak?
Obserwuj wątek
    • inguszetia_2006 Re: zaginoony kot 30.12.13, 21:26
      Witam
      Żyje, żyje i ma się dobrze. 9 monet. Nawet bardzo dobrze się ma. Gdzie jest? - Cesarz. U jakiegoś starszego, troskliwego człowieka. Co ma robić właścicielka - 4 mieczy. Pogodzić się ze stratą, bo nie ma wpływu na ten element rzeczywistości. Tu nic od niej nie zależy. Poza nią są kocie wybory.
      Pzdr.
      Ing
      • algaria Re: zaginoony kot 30.12.13, 21:29
        Ha.. widzisz - tak to z kotami bywa... może jednak wróci do właścicieli bo zaginął w sierpniu a oni - ona głównie nie może się pogodzić ze stratą.
    • camaretto Re: zaginoony kot 04.01.14, 18:22
      Postawiłam karty - lubię zwierzaki, mam dwa kociaki. Niestety, nie infomujesz ile lat (miesięcy) ma kotek , czy wychodzi w domu na dwór, gdzie są "właściciele" -piszę w cudzysłowiu, ponieważ właścicielem kota jest tylko i wyłącznie kot. Można by wtedy jakoś spróbować przewidzieć reakcje i dać jakąś dobrą mrr ... radę.
      Co zatem wyszło? Kiciuś jest w gorszym stanie zdrowia 3B/o wiele zależy od jego kiciusia decyzji i zachowania 7 M i 2 M , 11. Gdzie jest w tej chwili ? QM/o, 8M - ta ostatnia może symbolizować teżfakt,że kotek poczuł się w obcym miejscu uwięziony, ale chęć wyjścia przez balkon jest moim zdaniem próbą eksploracji otoczenia co jest charakterystyczne dla zwierząt. - kiedyś miałam kotka, który "wyszedł " przez pręty balkonowe - był mały, ale nic mu sie nie stało -znalazłam go następnego dnia na obcej klatce schodowej - zwierzęta nie odróżniają numerów, więc pomylił wejścia. Nic nie wiadomo również na temat miejsca, gdzie zaginął zwierzak. - czy to duże miasto? Ile jest tam schronisk ilu wolontariuszy dokarmiających zwierzęta? Prawdopodobnie znalazł miejsce u jakiejś kociej mamy QM/o , być może jest nawet w domu czyimś i boi się oddalic z miejsca karmienia. Miał (i ma) kotek szczęście( jego sytuację symbolizują RMieczy, 6 Mieczy i 10), ale jak każda kicia lubi chodzić własnymi drogami (7 M) - prawdopodobnie musi "przebć się "w nowym otoczeniu. Najgorszym zakończeniem będzie fakt, że dotychczasowi opiekunowie mają dosyć poszukiwań, że się poddadzą.
      Co powinna klientka zroibć/ 9M/o G M - pójść za lękiem o zwierzaka, troską - dać ogłoszenie najlepiej w jakiejś gazetce lokalnej np. albo rozwiesić ogłoszenie ze zdjęciem, pytać ludzi, szukać. Jesli nie są na miescu sprawa jest utrudniona- kot rozpoznaje ludzi, nie miejsca, i to po wyglądzie, zapachu - juz 4 miesiące prawdopodobnie nie miał "znaku życia' już od swoich opiekunów- (ich zapach zwietrzał )i czuje się opuszczony.Nie jest najprawdopodobniej rozpoznać adresu gdzie był wcześcniej. Prawdopodobnie utrzymuje się jeszcze niedaleko miejsca gdzie się zagubił o ile nie wypędziły go inne zwierzęta, ludzie albo...głód.Koniecznie nalezży dowieedzieć się w schroniskach,i u weterynarzy, czytać ogłoszenia i samemu zamieścić zdjęcie kotka na sklepie albo w innych często uczęszczanych miejcach. Mówie to z doświadczenia -to sposoby kóre u nas działają najlepiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka