Dodaj do ulubionych

spróbować?

28.04.14, 12:44
Witajcie mam pytanko, nie o związek, zupełnie co innego.
Jakiś czas temu moja koleżanka najechała mi na ambicje i nie uwierzyła, że wykonałam serwetkę na szydełku, więc aby jej to udowodnić wkręciłam się znowu w szydełkowanie i na święta stworzyłam kolekcje 30 aniołków oczywiście rozdałam je smile kilka zazdrosek też zrobiłam, ale to tak dla znajomych i tak się zastanawiałam czy takie rękodzieła mogłyby się stać moim dodatkowym źródłem zarobku? czy sprzedawałyby się na aukcjach internetowych, czy raczej mało chodliwy towar? Np. serwetki, zazdroski, aniołki, kury.. czy mam szansę na tym zarobić jeśli bym zaczęła wykonywać większe ilości, a nie tylko dla siebie do domu?
W chwili wolnego czasu jakby ktoś miał to czy mógłby zerknąć?
miłego dnia wszystkim życzę smile
Obserwuj wątek
    • szaman.ka Re: spróbować? 28.04.14, 14:44
      Jak najbardziej.Zrobiłam krótki trzy kartowy rozkład i wyszły: VI kielichów,VII denarów i III Denarów. Karta VI kielichów może własnie oznaczać tę koleżankę z przeszłości,która Cię jakby nie było zainspirowała do powrotu do dawnego zajęcia.
      VII Denarów jest kartą,która wskazuje na konieczną cierpliwość. Jeśli coś zasialiśmy trzeba poczekać na żniwa. Jest kartą powolnego rozwoju.Trójka denarów obiecuje nowe szanse zawodowe ,zysk ,samorealizację.

Tak więc nie ma się nad czym zastanawiać,lecz siadać i działać.Popytać w takich sklepikach czy straganach; na co byłby największy zbyt w tym zakresie.A może warto nawiązać współpracę stałą z jakimś sklepem i dostarczać mu stale towar?
      W każdym razie III denarów nie pozostawia wątpliwości,że przedsięwzięcie ma wszelkie szanse powodzenia.
    • freya_v Re: spróbować? 28.04.14, 15:05
      Postawiłam coś takiego:
      realne możliwości realizacji pomysłu-4 puchar
      zewnętrzne trudności na jakie można napotkać-królowa mieczy
      predyspozycje pytającej do tego typu działalności-sąd
      sposób w jaki należy postępować przy inicjowaniu działalności-kapłanka rycerz buław
      możliwości późniejszego rozwoju-2 monet
      finanse zyski lub straty-3 monet 8 mieczy
      niezbędne inwestycje-3 puchar
      pracownicy współpracownicy-pustelnik
      dalsza przyszłość-cesarz

w 4 puchar widać że to bardzo lubisz acz kolwiek gdyby przyszło Ci się tym zajmować od tak dla siebie to jest to już nudne i monotonne. Ściślej ujmując dla samej ciebie z czasem przestałoby Ci się chcieć tym zajmować.. Zewnętrzne trudności to osoba która może Ciebie do tego zniechęcać, skrytykować, zbyt surowo ocenić.. Predyspozycje masz jak najbardziej. Sąd ładnie pokazał że do tego powróciłaś i że teraz znów możesz się tym zająć na "nowych zasadach"
      kapłanka bardzo często mi pokazuje coś na zamówienie zaś rycerz buław to motyw przewodni. Dlatego najpierw lepiej by było zrobić kilka coś w stylu prototyputongue_out a później wg zamówień coś dodawać coś odejmować itd.. Z czasem 2 monet da Ci szersze możliwości np wymiana rękodzieł lub podwyższyć ceny.. 3 monet napewno zamówienia będą i pieniądze też ale 8 mieczy to zamrożone jakby? Odkładane na jakieś konto oszczędnościowe może.. Nie wiem jaki masz tu plan ale napewno będziesz miała czym dysponować. W takie połączenie może też mówić że nie będziesz mogła lub miała możliwości zrealizować wszystkich możliwych zamówień..
      Inwestycje 3 puchar to dodatki dekoracyjne różne ozdoby itp praca w samotności (pustelnik) widać że nikt Ci się nie będzie w to mieszał i ze wszystkim poradzisz sobie sama. No i cesarz na końcu to jak najbardziej biznesik własny z powodzeniem. Ładnie sekwencja kart tu się ułożyła 3 puchar pustelnik cesarz kreatywny własny bizneswink zatem nie zwlekaj.. Pomysł zrób pierwsze modele i czekaj na zamówienia.
    • bronxi Re: spróbować? 28.04.14, 16:08
      Dziękuję bardzo za karty, zmotywowały mnie do działania i utwierdziły w tym, że pomysł nie jest złysmile właśnie mam taki plan zrobić po 1 rzeczy z każdego co potrafię i wystawić narazie na aukcjach internetowych, a później fajny pomysł z tymi sklepami, ale narazie nie wiem jak ich poszukać, bo tu gdzie mieszkam nie ma za bardzo gdzie..
      Lubie szydełkować, ale faktycznie jakbym to miała robić, żeby dom zapełniać to szybko bym się znudziła. co do pieniązków z tego to faktycznie chciałabym je odkładać, nie korztystać z nich..
      według mnie wszystko się zgadza oczywiście dam znać jakie będą efekty jak coś wystawię, bo robie pierwszą zazdroskę z tym zamysłem, aby ja sprzedać smile

Dziękuję, dziękuję smile
    • freya_v Re: spróbować? 28.04.14, 16:18
      W takim razie powodzeniasmile
      swoją drogą fajnie jest mieć taki fach w rękach.. Ja próbowałam już chyba wszystkiego robiłam na drutach brałam się za scrapping i decoupage próbowałam robić własne świece itd ale wszystko wychodziło jakieś takie koślawe niespójnetongue_out także korzystaj ze swoich umiejętnoścismile
      • bronxi Re: spróbować? 28.04.14, 16:28
        więc może szydełkowanie? mnie to bardzo uspakaja takie dzierganiesmile z drutami też nie dałam rady, a szydełkowanie mnie wciągło zamawiam gazetki i potem tworzę z nich.. nawet mama jak widzi w sklepie jakąś fajną to mi kupuje, więc mam ich już troszkę smile
        jedną mam fajną skarpetki na szydełku, ale narazie się ociągam, żeby zacząć bo to coś nowego, ale myślę, że z tym też powalczę smile
        • babowa Re: spróbować? 28.04.14, 16:55
          bronxi, a wez pokaz co robisz?
          wstaw jakas fote?
          moze pohandlujesz u nas z nami na poczatek, kto wie :0
          • bronxi Re: spróbować? 28.04.14, 19:49
            a wstawiesmile jak tylko coś wykonam, bo narazie mam tylko fotki rzeczy, które zrobiłam ale rozdałam i chwilowo nie mam czym pohandlować, ale jestem w trakcie robienia zazdroski do okna jak skończę to wstawię fotoska smile
        • freya_v Re: spróbować? 28.04.14, 16:55
          Z czasem może spróbuje chodź mi się to strasznie skomplikowane wydajetongue_out teraz myślę nad wikliną z papieru.. I czy by tego nie spróbować. W internecie bardzo dużo ładnych rzeczy z tego jestsmile
          • bronxi Re: spróbować? 28.04.14, 19:52
            wcale nie takie trudne to jest trzeba opanować łańcuszek i słupek i później się wszystko wokół tego kręci smile ja mam umysł ścisły więc łatwiej mi się robi z narysowanego schematu, bo z opisami więcej się męczę, bo kiepski humanista ze mnie.. a jak czegoś nie umiem to korzystam z yotube i daje rade, bo czasem mnie tez coś potrafi zaskoczyć smile cały czas się uczę smile
    • bronxi Re: spróbować? 30.04.14, 08:17
      tak jak obiecałam coś pokażę co umiem na szydełku robić, dziś mam kurki, które na święta robiłam smile

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3636484,2,1,mms-img2118406444.html[/img]
      • bronxi Re: spróbować? 30.04.14, 08:17
        fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3636484,2,1,mms-img2118406444.html
        moje kurki
        • nagietek123 Re: spróbować? 30.04.14, 08:29
          Śliczne te Twoje kurki, podpatrzę smile
          • bronxi Re: spróbować? 30.04.14, 11:19
            Dziękuję miło, że się podobają smile
    • bronxi moje dzieła :) 30.04.14, 08:58
      Moje dzieła smile

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3636489,2,1,DSC-0021.html
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3636492,2,4,DSC-0025.html
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3636490,2,2,DSC-0022.html
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3636484,2,5,mms-img2118406444.html
      • algaria Re: moje dzieła :) 30.04.14, 16:51
        to jest śliczne - zazdroszczę zwinnych paluszków.. jest sporo miejsc do sprzedaży rękodzieła od allegro po dawanda
        Ja tam bym spróbowała a co szkodzi - nic nie tracisz zyskać możesz
        Do dzieła !! smile
    • bronxi zazdroska :) 30.04.14, 09:00
      Najbardziej podobają mi się jak zrobię taką zazdroskę, chociaż ta na zdjeciu to jest pierwsza próba i nie jeszcze jeszcze tak dopieszczona jak zrobiłam następne i jest z cieńszego kordonka, więc brakuje jej jeszcze trochę do świetności, ale chciałam pokazaćsmile

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3636491,2,3,DSC-0071.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka