freya_v 23.05.14, 14:32 Nie lenić się tylko karty w dłoń zdycha mi pewien kwiatek.. Jak on wygląda, co to za roślina? Jaką ma doniczkę (kolor/wielkość) gdzie ta roślina stoi? Zapraszam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nagietek123 Re: Zagadka 23.05.14, 15:38 kwiat Frei (zdychający) to jest wygląd kwiatka- Gwiazda (8 mieczy) to jest kolor i wielkość doniczki - As kielichów, 10 mieczy to jest miejsce, w którym stoi roślina - 5 mieczy, 2 kielichów Dracena, jakaś roślina z mieczowatymi liśćmi Na mojej karcie jest dużych rozmiarów chrzcielnica , mogłaby służyć za donicę(Tarot 78 drzwi), więc donica też jest duża, kolor ma brązowy. Kwiat stoi koło drzwi wejściowych (chyba wejściowych). Odpowiedz Link
leda-is-one Re: Zagadka 24.05.14, 06:23 Karty przełożyłam...hmmm..nie dostałaś tego kwiatka od pewnego Rycerza Buław/2 kielichy../??? > Jak on wygląda, co to za roślina? Królowa mieczy,5tka kielichów Kwiatek ma ostre liście,może to być paproć,paproć ma pamięć i choruje emocjami z ludźmi..tak mi ta piątka się skojarzyła > Jaką ma doniczkę (kolor/wielkość) 10 kielichów .Krol monet kształt w stylu kielicha,możliwe jakieś motywy łuków na zewnątrz,/a może to być szklana doniczka..wtedy byłby to storczyk...kolor ziemi,brązowy, piaskowy może być albo przezroczysty i ziemie widać. gdzie ta roślina stoi? Pustelnik.. o masz..no to nie wiem jak kombinować,może stoi w miejscu gdzie się oddajesz intelektualnej pracy? kąciku,pokoju gdzie czytasz,medytujesz?,gdzieś w odosobnieniu,,lub na zewnątrz i widać z tego miejsca naturę/pola łąki itd/ "Myślę, więc jestem"/Kartezjusz/ Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: Zagadka 24.05.14, 10:00 Witam Jestem, jestem, zabalowałam wczoraj troszkę;-P Dlaczego zdycha? - Rycerz kielichów Jak wygląda? - Arcykapłanka, 5 buław Doniczka - Rycerz monet, Cesarz Stoi tu - Wieża, Śmierć (ups...) Zdycha, bo go przelałaś z miłości, albo zasuszyłaś, albo ma jakiegoś pasożyta, bo Rycerz kielichów trochę czasami pasożytuje, spija nektar, mało daje, bo egoistą trochę jest. Ale to nie ważne jest. Tak tylko położyłam. Arcykapłanka? Pewnie ma jakieś kwiaty czasami, raz jest goły, bo taki sezon, raz ma kwiaty, ale nie ciągle, sezonowo. Ma dwie twarze, jak Arcykapłanka. Woli stać w cieniu raczej niż na Słońcu. Słońce może mu szkodzić. 5 buław to mi mówi, że ma grube liście i grube pniaki, nie jest delikatnym chucherkiem, raczej taki mięsisty kwiat. Faktycznie, paprotka pasuje do Arcykapłanki i cienia, ale 5 buław już nie bardzo. Drzewko szczęścia lubi stać na słońcu, nie w cieniu. Paproć lubi cień, ale nie jest mięsista;-P Dołożyłam Diabła. Kwitnie na czerwono, czy jak? Czy ma liście rdzawe, czerwone, wpadające w róż etc. Czy jest silnie trująca ta roślina w Diable? Kurczę, ale trudne! Doniczka - Rycerz monet, Cesarz - o mój boże! Pomarańczowa, złota, czerwona? To kolory władzy. "Kwadratowa", bo Cesarz to czwórka? Stoi przy Wieży, i Śmierci. No tu to w ogóle porażka;-P Albo na lodówce, albo gdzieś wysoko na szafie, albo w pomieszczeniu - graciarni przy śmietniku... Bez sensu. Kto stawia kwiaty przy śmietniku? Może koło "wieży" stereo, przy jakimś sprzęcie grającym, telewizorze, mikrofalówce. Jako odcinacz złej energii? Bo jest Śmierć. Diffenbachia? Ona dobrze ściąga złą energie i lubi cień i jest mięsista. I pasuje do Arcykapłanki jako odpromiennik. Uffff... Męczarnia;-D Pzdr. Ing Odpowiedz Link
marta.89 Re: Zagadka 24.05.14, 14:57 co to za roślina - 6 pucharów, mag, 7 monet - myślę, że to kwiatek, który kwitnie(nie jakiś tam taki zwykły zielony typu same liście)Wydaje mi się, że ma białe kwiaty albo białe z czerwonym. jaką ma doniczkę - diabeł, 4 buław, 4 monet - doniczkę ma czarną, nie jest okrągła, raczej kwadrat lub prostokąt gdzie stoi - 8 monet, as buław, 3 mieczy - myślę, że jest to pomieszczenie, w którym pracujesz, uczysz się czy oddajesz się pasjom. U jednego może to być sypialnie u innego gabinet jeśli takowy posiada. Odniesiesz to do siebie Odpowiedz Link
marta.89 Re: Zagadka 24.05.14, 14:59 a i jeszcze myślę, że jest większy, stoi na podłodze Odpowiedz Link
freya_v Rozwiązanie 25.05.14, 19:31 ten kwiatek to bluszcz a raczej pozostała jego sadzonka w małej żółtej doniczce który stoi wysoko na szafie.. Widać było ciężko ale trafienia są.. Nagietek z mieczowatymi liśćmi bo liście mają ostre zakończenia, tu trafiła też leda. Leda nie wiem o co dokładnie chodziło z tymi łukami ale brzegi doniczki są wywinięte na zewnątrz Ing gdzieś czytałam że bluszcz jest trujący ale się nie znam na tyle blisko byłaś z kolorem i świetnie określiłaś miejsce. Marta nie wiem jak to się stało ale opisałaś mój drugi kwitek w sumie który ma różowe kwiatuszki i jest w czarnej doniczce (stoi na oknie) Za chęci i męczarnie po ogólnym przesłaniu od romantycznych aniołków: Nagietek-możesz bezpiecznie kochać /otwórz swoje serce na otrzymywanie i dawanie najwyższej energii/ Leda- Daj swojemu związkowi szansę / popracuj nad stosunkami partnerskimi/ (dla osób wolnych karta mówi by dać komuś szansę) Ing dla Ciebie wyciągnęłam kartę ślub / ta sytuacja wiąże się z małżeństwem/ (nie musi być Twoim Marta- odrzuć nawyk kontrolowania / pozwól tej sytuacji rozwijać się w naturalny sposób <a href="tarotowezwierzenia.blogspot.com/">kącik tarotowych zwierzeń</a> Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: Rozwiązanie 25.05.14, 19:51 Witam Dzięki Freya! Ślub powiadasz...? Kurczę, to na pewno nie mój, bo ile można?;-P Niczego się nie domyślam, czekam cierpliwie. Może ktoś mnie w tygodniu zaprosi na swój ślub? Hm... To będzie jakaś gigantyczna niespodzianka. Czekam więc;-D Pzdr. Ing Odpowiedz Link
freya_v Re: Rozwiązanie 25.05.14, 20:57 No ciekawe właśnie co ten ślub tu miał wróżyć karty nie zawsze są takie dosłowne więc trzeba czujność zachować Odpowiedz Link
marta.89 Re: Rozwiązanie 07.06.14, 13:15 Freyu mozesz jeszcze powiedziec w ktorym pomieszczeniu znajduje sie ten kwiatek. Wiem, ze rychlo w czas sie ocknelam ale nie mialam internetu. Odpowiedz Link