Dodaj do ulubionych

Domowe piekiełko...

03.06.14, 21:15
Znajomy, a nawet można powiedzieć przyjaciel, poprosił mnie o karty na małżeństwo swojego syna. Ten młody człowiek dużo pracuje, dużo też jest poza domem, ale i zarabia konkretne pieniądze. Tymczasem jego żona ma oczekiwania dotyczące podziału obowiązków. Czepia się go, jest ciągle niezadowolona, pyskuje...
Skorzystałam z rozkładu Szamanki (dziękuję smile, ciutek go zmodyfikowałam i wyszło mi tak:
Małżeństwo syna przyjaciela

Sedno – 5 mieczy

To było – 8 kielichów

To jest – 9 kijów

To z 1 i 2 wyniknie – 4 miecze

To jest do przerobienia – Paź denarów

To są energie, które towarzyszą synowej – 5 kielichów

To są energie, które towarzyszą snowi przyjaciela - Cesarz
Myślę tak: jest kryzys, ale wszystko też jest do uratowania… Wydaje mi się, że doszło do zdrady i to ze strony jego syna. Obecnie sa kłótnie, pretensje i izolacja. Zdecydowanie negatywne emocje występują po stronie synowej, jest bardzo zraniona, ale też woła o miłości – 5 kielichów, może nawet na zewnątrz? Ale raczej woła o ratunek dla miłości. Jest przy tym popędliwa.

To może zrobić sam przyjaciel, aby polepszyć relacje miedzy małżonkami – Diabeł (Królowa mieczy). Syn się obecnie stara, na mojej karcie - 9 kijów widać jak młody mężczyzna niesie na plecach drzwi do domu, dom jest otoczony murem, a w wyrwie w murze stoi kobieta z chłopczykiem. Więc syna ciągnie do rodziny, chciałby mieć spokój.

Syn wyszedł w Cesarzu, chce opiekować się rodziną, ale chce też mieć nad nią władzę.

Klucz – rezultat – Kochankowie. Co on może zrobić? Ten Diabeł mnie zaskoczył, no nie wiem co… Rozumem, inteligentnie jakoś tak pokierować, a oni nawet się nie zorientują, że są sterowani?

Do przerobienia są chyba w sumie drobne sprawy, syn może powinien ponownie zacząć zabiegać o swoja żonę? Jakieś prezenty? Gdzieś zabrać ją i dziecko? Żeby ona widziała te jego starania. Powrót do czasów narzeczeńskich, przypomnienie tamtych chwil.

A co widzicie Wy, miłe Koleżanki?

Stana przed wyborem i chyba będą ze sobą, bo łączy ich uczucie.
Obserwuj wątek
    • inguszetia_2006 Re: Domowe piekiełko... 03.06.14, 21:48
      Witam
      Wiesz, jak żona czepia się o podział obowiązków to coś w tym musi być;-P Bardziej jej wierzę, niż jemu. Pewno się koleś op...ala aż miło, a żona ma dość. Poza tym użyłaś słowa pyskuje. To typowe dla przemocowców. Rozumiem,że użyto tego słowa przy tobie. Żona nie mówi, tylko pyskuje. Umniejszanie, ciągłe umniejszanie. Nie pracuje, to można po niej jechać. Jak pójdzie do pracy to będzie miała dwa etaty i focha w domu. Trzymałabym się tej 5 mieczy. Trzeba ratować kobietę!;-D Cesarz towarzyszy synowi. No tak, no tak. Pan i władca. Dzielę i rządzę. Kiepskie karty i nieszczęście za rogiem.
      Pzdr.
      Ing
      • szaman.ka Re: Domowe piekiełko... 03.06.14, 22:05
        No i jeszcze ten Diabeł- manipulacja.uzależnianie,wywieranie presji
    • baba_potwor Re: Domowe piekiełko... 04.06.14, 03:41
      Na moje oko, Diabeł przy przyjacielu oznacza, żeby się nie wtrącał, bo nic dobrego z tego nie wyjdzie. Kart uczuć jakoś nie widzę w tym rozkładzie, raczej gorzkie żale i szarpanie się, które koniec końców doprowadzi do postawienia przez któreś z nich sprawy na ostrzu noża.
    • szaman.ka Re: Domowe piekiełko... 04.06.14, 13:57
      Do przerobienia są chyba w sumie drobne sprawy, syn może powinien ponownie zacząć zabiegać o swoja żonę? Jakieś prezenty? Gdzieś zabrać ją i dziecko? Żeby ona widziała te jego starania. Powrót do czasów narzeczeńskich, przypomnienie tamtych chwil.

Giermek Denarów w tym rozkładzie może symbolizować niewierność jako problem, który trzeba przepracować.Jeśli faktycznie miała miejsce zdrada, a karty zdają się na to wskazywać, to Giermek jest ostrzeżeniem, aby pozwolić sprawom toczyć się po swojemu i nie starać się niczego przyśpieszać, zwłaszcza zbliżeń seksualnych.
    • nagietek123 Re: Domowe piekiełko... 04.06.14, 14:17
      Bardzo dziękuję za cenne uwagi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka