Znajomy, a nawet można powiedzieć przyjaciel, poprosił mnie o karty na małżeństwo swojego syna. Ten młody człowiek dużo pracuje, dużo też jest poza domem, ale i zarabia konkretne pieniądze. Tymczasem jego żona ma oczekiwania dotyczące podziału obowiązków. Czepia się go, jest ciągle niezadowolona, pyskuje...
Skorzystałam z rozkładu Szamanki (dziękuję

, ciutek go zmodyfikowałam i wyszło mi tak:
Małżeństwo syna przyjaciela
Sedno – 5 mieczy
To było – 8 kielichów
To jest – 9 kijów
To z 1 i 2 wyniknie – 4 miecze
To jest do przerobienia – Paź denarów
To są energie, które towarzyszą synowej – 5 kielichów
To są energie, które towarzyszą snowi przyjaciela - Cesarz
Myślę tak: jest kryzys, ale wszystko też jest do uratowania… Wydaje mi się, że doszło do zdrady i to ze strony jego syna. Obecnie sa kłótnie, pretensje i izolacja. Zdecydowanie negatywne emocje występują po stronie synowej, jest bardzo zraniona, ale też woła o miłości – 5 kielichów, może nawet na zewnątrz? Ale raczej woła o ratunek dla miłości. Jest przy tym popędliwa.
To może zrobić sam przyjaciel, aby polepszyć relacje miedzy małżonkami – Diabeł (Królowa mieczy). Syn się obecnie stara, na mojej karcie - 9 kijów widać jak młody mężczyzna niesie na plecach drzwi do domu, dom jest otoczony murem, a w wyrwie w murze stoi kobieta z chłopczykiem. Więc syna ciągnie do rodziny, chciałby mieć spokój.
Syn wyszedł w Cesarzu, chce opiekować się rodziną, ale chce też mieć nad nią władzę.
Klucz – rezultat – Kochankowie. Co on może zrobić? Ten Diabeł mnie zaskoczył, no nie wiem co… Rozumem, inteligentnie jakoś tak pokierować, a oni nawet się nie zorientują, że są sterowani?
Do przerobienia są chyba w sumie drobne sprawy, syn może powinien ponownie zacząć zabiegać o swoja żonę? Jakieś prezenty? Gdzieś zabrać ją i dziecko? Żeby ona widziała te jego starania. Powrót do czasów narzeczeńskich, przypomnienie tamtych chwil.
A co widzicie Wy, miłe Koleżanki?
Stana przed wyborem i chyba będą ze sobą, bo łączy ich uczucie.