Dodaj do ulubionych

prośba o pomoc

06.08.14, 17:45
złożona sytuacja pan zdradził panią - wplątując się w toksyczny oparty na kłamstwie związek. Bardzo chce się wyrwać ale nie wie czy ma tyle siły. Pani zmęczona sytuacją wyjechała, nie są razem od kilku miesięcy. Ale czasem rozmawiają, pan miesza ale końcowo nie wie czego chce i prawdopodobnie wraca do nowej pani która mocno nie odpuszcza pana. Pytająca pani przyblokowała kontakt z panem. (chociaż by z nauki że im bardziej go odsuwa wraca z mocniejszym postanowieniem poprawy - i też dlatego że pan ostatnio przegiął) Ale chciała by wiedzieć co dalej - i tu problem wychodzi jej karta śmierci - czy zapyta o jego uczucia, czy zapyta o to czy pan jednak się zreflektuje w jej kierunku, czy czy dobrze zrobiła pana blokując.
Karta niby znana ale w tym przypadku nie wiem czy oznacza że pan przemianę przeżyje i się w jej kierunku odwróci czy że się od niej odetnie.
Obserwuj wątek
    • algaria Re: prośba o pomoc 06.08.14, 18:01
      Z pewnością pan zmieni swoje nastawienie do Pani.. szkoda że nie została dołożona karta do karty Śmierci wiadomo by było w jakim kierunku pójdą odczucia/uczucia pana..
      Jaki był rozkład - dobrze by było spojrzeć na karty całościowo i czy losowane były z całej talii czy tylko AW
      • ala1450 Re: prośba o pomoc 06.08.14, 18:13
        były dołożone w pytaniu co pan czuje teraz do pani pierwsza karta to śmierć, druga to 9 monet - ale nie ułatwiło mi to sprawysad
        w pytaniu czy może pan zawalczy : śmierć, 2 mieczy i 3 monet
        w pytaniu czy dobrze pani zrobiła blokując pana : śmierć , król mieczy i kochankowie
        Ja nie do końca potrafię dobrze interpretować karty. Całość niestety utrudnia postawa pana - który wie że "zle ulokował uczucia - zdążył się już przekonać" - mówimy o 2 pani - i chce zmiany i powrotu do 1 pani - ale nie może się do końca uwolnićsmile i tak to w koło się kręcismile
        • algaria Re: prośba o pomoc 06.08.14, 18:39
          Pytania nie ułatwiają - zaczynając od Czy i dodają "może" - to są źle zadane pytania..
          Śmierć i 9 monet - 9 monet to może pokazywać Panią która niby ma wszystko ale zablokowała pana i go nie ma - 9 monet to karta egoizmu ale i otwartości więc może pan zmieni się i zacznie być bardziej otwarty wobec pani
          pytanie 2 - tu jest to brak sprecyzowania
          śmierć, 2 mieczy 3 monet - zmiana wycofanie a później próba pracy - tu jest to może
          pytanie 3 czy dobrze zrobiła - komu sobie jemu obojgu - od razu jakby narzucona odpowiedź i pokazana historyjka - zmiana stanowiska pani odcięcie i teraz zastanawianie się co dalej. Po co było dociekać czy pani dobrze zrobiła? Zrobiła i już - zrobiła to co w danej chwili było dla niej słuszne - nie ma teraz co sprawdzać dobrze/ źle.. można zapytać o konsekwencje decyzji

Czemu losowane karty były za każdym pytaniem - nie lepiej było albo zrobić rozkład partnerski albo na te pytania ciągnąć karty raz z całej talii a nie składać i od nowa? no chyba że każde pytanie było zadawane w innym czasie

Ja bym zadała pytania tak:

To pan czuje do pani
          takie są odczucia pana do pani
          Takie są intencje pana do pani
          To pan zrobi względem pani
          Takie dla Pani będą konsekwencje decyzji o zablokowaniu pana
          albo - takie konsekwencje będą dla pana
          co wyniknie z blokady
          Przyszłość znajomości pana z panią
    • krakuskaa Re: prośba o pomoc 06.08.14, 23:41
      Przepraszam, o co chodzi tej historii? Kto to jest pewien pan??? Nie zrozumiałam tej historii, niestety.
      • jasmirah Re: prośba o pomoc 07.08.14, 08:37
        Ja tak prozaicznie z innej beczki.
        Moim zdaniem ta Pani powinna się zastanowić, czy chce jeszcze tego Pana. Nie dość, że zdradził, oszukał, to jeszcze wraca na chwilę a potem znowu idzie do tej innej!!!
        A choćby wrócił do Pani, skąd ona ma pewność, że nie zdradzi ponownie???
        Warto jest żyć w takiej niepewności!!!
        Może ta karta Śmierć jest po prostu przesłaniem dla tej Pani, jak ciągle się jej pojawia: Stare umarło, nadeszło nowe. Rozglądnij się za czymś nowym, zamiast tkwić w martwej przeszłości.
        smile

----
        zapraszam na mojego bloga www.lawendowa-wiedzma.blogspot.com
        • szaman.ka Re: prośba o pomoc 07.08.14, 08:48
          Ja dodam do tego co jasmirah napisała; co to znaczy,że nie wie czy ma tyle siły ,by się uwolnić od tamtej pani? To kto ma wiedzieć? Nie wie czy nie chce? To znaczy według mnie,że nie chce się uwolnić,albo ,że emocje nim rządzą,a nie on nimi.a taki człowiek nie daje gwarancji ,że cokolwiek się u niego zmieni.
          To tak jak palacz, który wie,że palenie mu szkodzi i niby chciałby rzucić,ale nie rzuca palenia,bo mówi,że nie ma silnej woli.
          • ala1450 Re: prośba o pomoc 07.08.14, 08:59
            oj trudno tu oceniać postawę Pani pewnie nie ona pierwsza wierzy w zagubienie Pana (tak 100% żądzą nim emocje), stawia na pierwszym planie długoletni związek gdzie Pan się sprawdzał dopóki nie trafił na złą kobietęwink. Pani ma świadomość że pan nie ubezwłasnowolniony no ale cóż... taka to miłość. A pan dba o to żeby nie zapomniała co pewien czas przypominając osobie, prosząc o pomoc czy uderzając w emocjonalne punkty . Końcowo karty były wyciągane tak a nie inaczej bo pani parę miesięcy temu miała stawianego tarota - na ich oboje gdzie wyszedł ciężki związek, ale jednak nie do pokonania i to że razem bedą(nie prze zemnie a kogoś kto się na tym zna). Tyle że po drodze tyle się wydarza (pani tarota nie chciała sprawdzać) że chciała wiedzieć czy może to jest ta pora co się pan ogarniesmile
            • jasmirah Re: prośba o pomoc 07.08.14, 09:25
              Ala, nie chcę broń mnie Panie Boże tutaj, że Tarot kłamie lub wróżka źle zinterpretowała karty. Czasem jednak Karty pokazują nam nasz obecny stan emocjonalny.
              To od nas zależy, czy będziemy tkwić nadal w czymś, czy pójdziemy dalej.
              Twoja znajoma pytała o przyszłość związku, który chciała ciągnąć i karty pokazały prawdę. Związek trudny, ale może na końcu będzie Happy End i facet wróci skruszony. Ale czy ona będzie mogła mu jeszcze zaufać. Nie będzie miała pewności, że "zła kobieta" zniknie raz na zawsze z ich życia. A jak znów się pojawi? Czy "Nasza Pani" będzie miała na tyle siły żeby po raz kolejny przejść przez ból rozstania? Twoja znajoma powinna na spokojnie przemyśleć swoje uczucia, może skorzystać z pomocy psychologa. Nie jest łatwo zapomnieć, to fakt. Ale każda kobieta zasługuje na to, by być traktowana w związku z szacunkiem.
              • ala1450 Re: prośba o pomoc 07.08.14, 13:37
                moja znajoma w całym ty zamieszaniu jak po 10 latach takie wyczyny Pan poczynił wyjechała do mnie do innego kraju, żeby zacząć żyć od nowa. Cały sens pierwszego tarota jakoś dziwnie składał się w całość - tarot przewidział też że Pan będzie się kontaktował i mącił Pani w głowie. trudna to sprawa - bo znam ich i wiem że pan i pani nie licząc tego że "połączyła" ich prawdziwa miłość to jeszcze się przyjaźnili smile. Z tego co wiem od Pani - Pan nie wytrzymał "przygniotła" go odpowiedzialność i kłopoty rodzinne (ale nie związkowe), co oczywiście go nie tłumaczy. Nie oceniam postawy Pani bo może ma racje dając szanse, a czy będzie potrafiła tak żyć.. Pan najpierw musiałby za nią pojechać.. dość dalekosmile
          • szaman.ka Re: prośba o pomoc 07.08.14, 09:12
            Zrobiłam rozkład i wychodzi mi,że on nie zerwie tego drugiego związku.(Rycerz Mieczy<królowa Denarów,V Mieczy,VII buław,Księżyc.)
            • ala1450 Re: prośba o pomoc 07.08.14, 09:18
              dziękujęsmile
            • ala1450 Re: prośba o pomoc 07.08.14, 09:34
              dam znać jeśli dowiem się jakie było zakończenie historii, teraz tylko muszę Pani wytłumaczyć smile co prawda trudno będzie i Pani sama będzie musiała zdecydować w który rozkład uwierzysmile
              • ala1450 Re: prośba o pomoc 07.08.14, 10:30
                Pani nie odpuściła i poprosiła o rozkład partnerski (znalazłam taki dla osób które były ale nie są razem - "wrócimy do siebie"). Przepraszam za zawracanie głowy ale Pani w rozpaczy trudno odmówić tym bardziej że to bliska znajoma (a może zakochany każdej szansy się łapie) i taki o to wynik:
                1. Obecna sytuacja między nimi– pustelnik
                2. jaką postawę przybiera do problemu osoba pytająca – 3 pucharów
                3. co osoba pytająca powinna zrobić żeby mieć szansę na pojednanie z partnerem – 7 monet
                4. co w tej sytuacji myśli jej partner – paź mieczy
                5. co zamierza jej partner – 9 kielichów
                6. jakie jest źródło problemu – 6 pałek
                7. czy powrót do siebie w ogóle ma sens – królowa kielichów
                8. ostatecznie – wrócą do siebie – 2 monet
                Ktoś pomoże ?
                • jasmirah Re: prośba o pomoc 07.08.14, 10:49
                  On będzie nadal lawirował pomiędzy dwoma kobietami, Twoja znajoma nie będzie jedyną w jego życiu. Teraz tylko krótko, bo do pracy muszę pędzić.
                  Mam tylko jedną prośbę, poszperaj w internecie albo sama ułóż rozkład, co czeka ją bez Pana. Czy spotka nową miłość i jakby wyglądało jej życie, gdyby go ostatecznie kopnęła w "4 litery"!!!.
                  • ala1450 Re: prośba o pomoc 08.08.14, 12:54
                    Pani takiej wróżby na razie nie chce, stwierdziła że musi stanąć na nogi i wtedy na pewno zapytasmile
                • szaman.ka Re: prośba o pomoc 07.08.14, 11:12
                  Karty potwierdzają,że Pani robi sobie nadzieję na jego powrót do związku i ponowne szczęście.karta VII monet oznacza,że powinna cierpliwie czekać i nie przyśpieszać niczego, jeśli chce jego powrotu.Partner jest nieszczery i myśli głownie o sobie i swoim zaspokojeniu.
                  (Nie wiem czy stosujesz odwrócone karty czy nie?) Ale myślę,że źródłem problemu jest zdrada i niewierność- negatywy VI buław.
                  Ona jest zakochania i dla niej ma sens jego powrót.Wynik ostateczny- II Monet mówi,że trzeba podjąć decyzje rozważywszy wszystkie za i przeciw.Jest to karta konfliktów wewnętrznych,jakich często się doświadcza np.pieniądze i miłość.Partner ma możliwość wyboru między nimi dwoma. Trzeba dokonać wyboru i się na coś zdecydować i trzymać tego -niezależnie od wyniku.
                  • ala1450 Re: prośba o pomoc 07.08.14, 11:18
                    Nie nie stosuje odwróconych kart. właśnie o tą dwójkę chodzi - to tak jakby wyniku nie było - no ale może jedno jest już pewne dobrze Pani zrobiła blokując Panasmile
                    • camaretto Re: prośba o pomoc 07.08.14, 13:19
                      Mi to wychodzi jasno-oni już nie są i nie będą razem- Śmierć, z obu stron to koniec związku.On być może nie będzie szczęśliwy również e tym następnym -czegoś nie zrozumiał, ale zaczyna nowy cykl.Głupiec - odw. Świat.
                      Ona chce nawiązać pozytywne kontakty z byłym partnerem
                      Stąd ten cały ambaras
                      • camaretto Re: prośba o pomoc 07.08.14, 13:28
                        A może źle to zinteroretowałam i gościu wróci na kolanach i wszystko zaczną od nowa?
                        Tylko później,po pewnym okresie?
                        Jak to widzicie?
                        Głupiec- Świat odw.
                        ???
                        • ala1450 Re: prośba o pomoc 07.08.14, 13:59
                          no właśnie ta śmierć tu trudna jest do ogarnięcia - bo Pan i Pani już prawie pół roku nie są razem - w tym czasie Pan zdążył się przekonać że brakuje mu Pani (tu rozumiem zawracanie głowy, dzwonienie z łzami itp ) ale nie zdecydował się (z tego co wiem miał nawet przyjechać i pogadać ale coś znów nie tak). Pan zdążył się też przekonać że 2 pani (ta dla której oszalał) nie jest szczera, i wolnawink) - co nie przeszkadza jej bałamucić pana dalej (nie odpuszczasmile - o zdrowie nie pytałamwink. Pan też miał mocne postanowienia porzucenia 2 pani - nie tyle co dla pierwszej Pani ale też dla samego siebie - podobno życie mu rujnujesmile. I ja nie wiem czy karta śmierć oznacza że pan się zebrał w kupę i postanowienie utrzymał czy że niesmile
                          • szaman.ka Re: prośba o pomoc 07.08.14, 14:17
                            karta śmierci w sferze uczuć oznacza rozstanie.
                            • ala1450 Re: prośba o pomoc 08.08.14, 13:01
                              mam jeszcze jedno pytanie - wzięłam znajomą w krzyżowy ogień pytań i poprosiłam żeby mi wytłumaczyła jak to z tym wróżeniem było. i oto taka historia wyszła - znajoma parę miesięcy temu poprosiła jaką osobę o wróżbę (kiedy już od Pana się wyprowadziła i podjęła decyzję o wyjeździe) , po jednym miesiącu znów pytanie powtórzyła spotykając kogoś kto zna się na "sprawie" - oba rozkłady kart mówiły to samo. tyle że Pani niecierpliwa zaczęła szukać , pytać co prawda pytania zmieniała ale dotyczyły tego samego tematu. I tu moje pytanie czy w ogóle jest sens Pani stawiać karty, próbować zrozumieć kiedy ona już dostała kiedyś tam na to pytanie odpowiedź czy to nie jest trochę tak że "wałkowanie" tematu doprowadza tylko do zamieszania?? Ja rozumiem niecierpliwość duże emocje ale czy to Tarot wytrzyma?
                              • szaman.ka Re: prośba o pomoc 08.08.14, 14:40
                                Jeśli ona ciągle lata po różnych wróżkach,to nie ma sensu. Wróżbę można powtórzyć po pól roku a nawet wcześniej, po kilku miesiącach ,jeśli coś się zmieniło w międzyczasie.
                                • ala1450 Re: prośba o pomoc 08.08.14, 16:39
                                  dziękuję wszystkim za pomoc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka