19.09.14, 06:33
zobaczymy się niedługo w realu, czyli w Italii, bo zaprosiła mnie do siebie smile
Bardzo się cieszę z tego powodu, bardzo! Ale i się boję, bo wiecie...wirtualnie czasami wszystko gra, a w realu porażka zupełna sad
Może któraś z szanownych wiedzm położy mały rozkład, jak nam razem będzie pod włoskim słonecznym niebem. We mnie za dużo niepokoju i pewnie nie byłabym obiektywna.
Obserwuj wątek
    • leda-is-one Re: Ja i Leda 19.09.14, 06:42
      We mnie teżsad ale przecież już się znamy w realu,nie przesadzaj.podpisuje się pod Twoja prośbą .
      Może uaktualnimy nasze zdjęcie do galerii babowej?
      • algaria Re: Ja i Leda 19.09.14, 10:14
        Dziewczyny Przestańcie!
        Po 1 To tylko kilka dni jak będziecie razem
        Po 2 Wreszcie będzie mogły się nagadać do woli
        Po 3 Jak uszanujecie swoje słabości i swoje zdanie to będzie wspaniale
        Po 4 Nie nastawiajcie się ani na "źle" ani na "super dobrze" bo lepiej być zaskoczonym niż się rozczarować .. i brać to co Los daje w danej chwili

Będzie dobrze smile zobaczycie życzę Wam wspaniałego odpoczynku, zabawy i zawiązania wielkiej przyjaźni... i to będzie forumowa przyjaźń virtualno - realna - super

Tekla - rycerz pucharów
        - no bez Twojej nalewki się nie obędzie wink możesz być trochę zaskoczona czy wręcz oszołomiona okolicznościami i pobytem, ale z przyjemnością odpoczniesz i żałować nie będziesz - zakochasz się w Italii już Leda się oto postara
        Leda - paź buław - fircyk w zalotach - żywe srebro - będzie chciała Ci wszystko pokazać, obejrzeć, zwiedzić i gadać, gadać, gadać i uwieść Cię Italią - rozkochać Teklę we Włoszech
        Na wasz pobyt wyciągnęłam Kochankowie Słońce i rycerz mieczy.... Mogą się drobne sprzeczki zdarzyć ale nie ma awantur - słońce rozmowy i.. brak zdecydowania i jednogłośnego podejmowania decyzji co robić .. ale Słońce Was zagrzeje, wino ukołysze a w paziu mieczy zdobędziecie dużo nowych informacji nowych przeżyć i wrażeń.

Pozdrawiam i... spełnienia smile
        Dużo zdjęć proszę robić i zdać nam relację po powrocie i bawcie się niegrzecznie big_grin
    • rozmaryn_1 Re: Ja i Leda 19.09.14, 11:15
      Nie mogłam się powstrzymac i wyciagnęłam dla Was Anioły i powiem Wam, że Algaria dobrze prognozuje i w pełni potwierdzaja to Anioły smile Leda bedzie nastawiona z szacunkiem i checia nauczenia się czegos od Tekli, otrzyma za to dużo ciepła od Tekli i okaze się, że obie pasuja do siebie swietnie, swietnie się dogadują, są empatyczne i otwarte na przyjazn. Dla Tekli to bedzie w ogóle wspaniały czas, napełni sie nową, pozytywna energią, wrecz odrodzi się w niej wiara w cudowne wydarzenia, niezwykłe spotkania i ingerencje sił wyzszych smile Tekla, bedziesz się czuc bardzo dobrze w obecności Ledy, wyszedł Anioł Harmonii (dla Ledy Anioł Madrości, więc Leda wyciagnie jakies mądrości z tego spotkania smile).
      Szanse na dalsza przyjazn jako podsumowanie spotkania- Anioł Szczęścia czyli pełne spełnienie, radość i na pewno c.d. przyjazni, a spotkanie niezapomniane smile Życzę Wam wspaniałej pogody, bo reszta zapowiada się znakomicie smile
    • nikix Re: Ja i Leda 19.09.14, 14:45
      Bawcie się dobrze dziewczyny wink
      Dobrej pogody i dobrego humoru Wam życzę smile, choć o to w Italii martwić się nie trzeba wink

Tekla zrób sobie skrypt runiczny na udaną i szczęśliwą podróż : Tiwaz, Laguz, Raido, Algiz i Odala
      I wszystko będzie OK smile
    • ag_at5 Re: Ja i Leda 19.09.14, 16:15
      Jak cudnie, dziewczyny.
      Życzę Wam pięknych chwil, wspaniałych pogaduch i Tekli widoków nieziemskich smile

Super smile

• leda-is-one Re: Ja i Leda 19.09.14, 17:48
        Pieknie dziękuje za wrózby, bardzo budującesmile Algario jak trafiłaś,,ja taki giermek buław własnie.. Tekle tez widzę w tym rycerzu kielichów..a skoro to tak do nas pasuje,reszta na bank się sprawdzi.pieprzyku też musi dodać paź mieczy.byłoby za mdło.
        Opowiemy,udokumentujemy,

Rozmaryn,Anioły wymarzone, dziękujęsmile

Tekla nie zrobi skryptu..bo ona od 13tej już,jedzie i pewnie ma pełne ga../oberwie mi się za to/ ale ja jej Nikix te polecone runy w myślach posyłamsmileBędzie u mnie po północy,jutro jedziemy nad morze na tydzień,w tym tez czasie mamy jeszcze planowaną wycieczkę do Wenecji.wink
        Dziękuje Wam wszystkim za życzliwość.rozczuliłyście mnie i się prawie popłakałam.

A wiecie że skosztuje tych sławnych nalewek? już drugi raz..pycha!
        wink

"Myślę, więc jestem"/Kartezjusz/
        • tekla-ja Re: za wróżby 20.09.14, 17:21
          dzięki wielkie wink
          Algario, mam nadzieję, że twoja wróżba sie spełni smile Bo sympatyczna jest!
          I aniołki cudne, rozmaryn!
          I wszystkim wiedzmom za miłe słowa dzięki smile
          My juz w hotelu, rozpakowane, teraz trochę odpoczniemy, a wieczorkiem na spacer! nad morze!
          Jest tu pięknie, tak spokojnie. Leda tyż na razie spokojna wink
          Zdamy relację po powrocie, jak się nie pozabijamy, hihihi....
          Kart my nabrały, że ho ho! Od jutra wróżyc sobie będziemy. I wzajemnie pouczać się będziemy!
          smile smile smile
          • algaria Re: za wróżby 20.09.14, 18:42
            dobrej zabawy i miłego pobytu kiss
    • caro-caro Re: Ja i Leda 20.09.14, 18:56
      Jestem przekonana, że to będzie wspaniałe spotkanie, pełne wzruszeń i radości, łezka też pójdzie. Spędźcie ten czas beztrosko! Aaa i wypijdzie forumowe zdrowie, a potem jeszcze zatańczcie taniec hoola wink
    • ag_at5 Re: Ja i Leda 20.09.14, 20:28
      Cieszę się Waszym podrozniczym szczęściem i poproszę o adresy tanich hoteli, kwarer, a nuż za jakiś rok, dwa skocze sobie w sina dal. Milego pobytusmile
    • inguszetia_2006 Re: Ja i Leda 20.09.14, 21:32
      Witam
      No, no...To się wiedźmy na sabat umówiły! Za naszymi plecami, żebyśmy przypadkiem nie dołączyły, tak?;-P Wypocznijcie, a dobrych trunków sobie nie żałujcie;-D
      Pzdr.
      Ing
      • leda-is-one Re: Ja i Leda 21.09.14, 05:41
        Dziewczyny ,to siadajcie na miotły szus, mamy piękne lądowisko przy fontannach które widzimy z balkonu .Sabat będzie prawdziwy.Forumowe zdrowie już wypite,ale nalewki nie tknięte nadal.Taniec...hahahaha...będzie,będzie nie jeden ale jak sobie wyobrażę jak tańczymy taniec hoola to już się śmieje..
        Tekla jeszcze chrapie,zaraz idziemy nad morze/300m/.

Namiary dam chętnie,miejsce godne polecenia,Bibione,jestem tu kolejny raz na urlopie a i bywałam często z moim fatygantem wcześniej.Tanio po sezonie,jeżeli się jakoś podróz dogada w kilka osób.Urlop może być piękny.
        Do Wenecji 100km do Werony troszkę. dalej.a i innych miejsc z piękna starorzymską architekturą/Trieste.Padwa.Gorycja/ jest blisko kilka.
        Pozdrawiam przyjazne,cudne i mądre Wiedzmy smile
        • nikix Re: ja prywatę ;) 21.09.14, 21:47
          Dziewczyny jakbyście czasem były w Rzymie, to wrzućcie grosik do fontanny Di Trevi, co by jej o mnie przypomnieć wink
          • leda-is-one Pozdrawiamy;-) 25.09.14, 06:20
            https://zalacznik.wp.pl/0/d612/105517902_39W3y_1411594463.jpg?tsn=1411616889230&zalf=Nowe&wid=38070&p=12&o2=169182&t=IMAGE&st=JPEG&ct=QkFTRTY0
            wink

Kochane!Mamy się dobrze i serdeczności Wam ślemy smile smile

/relacje po powrocie/

"Myślę, więc jestem"/Kartezjusz/
    • ag_at5 bawcie się świetnie :-) 25.09.14, 22:37
      • tekla-ja Re: bawiły my się świetnie :-) 29.09.14, 14:15
        przynajmniej ja, bo czy Leda tez to nie wiem sad
        Pogoda była piękna, morze też, temperatura bardzo ok.
        Trochę run my poczytały, ale czasu jakoś tak mało było, khmm...
        Trochę my kart postawiały sobie...
        Poopalały się, na morze pogapiły...
        Leda tak dużo wie, a udaje taką nieuswiadomioną!
        Już planuję, jak by w przyszłym roku tez tam pojechać, ha!
        Może któraś z wiedzm też sie skusi wink warto, polecam!
        • ag_at5 Re: bawiły my się świetnie :-) 29.09.14, 18:16
          No to szlaki przetarte. Ja bardzo chetnie zapisze sie na przyszloroczny wyjazd, chociaż nie mam pewnosci czy jestem choćby w 1 % wiedzma.
          Napiszcie jakie sa to koszta, tzn przejazd, hotel.

• tekla-ja Re: koszta 29.09.14, 19:20
            Leda to pewnie lepiej wyłoży, bo ona juz oblatana w tych sprawach, jak prawdziwa wiedzma wink
            Ja tylko nakresle...najdrożej wynosi przejazd, niestety. Koszt w jedna stronę to około 70 euro. autokarem. Najlepiej by było jechac autem w 4 osoby, np., koszt paliwa wtedy chyba byłby tańszy. Czyli namówic kogoś z rodziny wink itp.
            Natomiast ceny zakwaterowania. Tam sie płaci za pokój, nie za miejsce, czyli płacisz za pokój np. 4-osobowy 180 euro i nieważne, czy spi tam dwie sztuki, czy cztery. A np. domek na 6 osob kosztuje 200 euro. Cena za 5 dni. I tez nie wnikają, ile osób, płaci się za całość. Koszt pokoju można rozbic na ilość osób faktycznie zakwaterowanych i nie wypada tak zle.
            Ceny sa posezonowe, czyli po 15 września, bo w sezonie ten domek np. kosztuje ponad 1000 euro!
            Ciepłe morze, temperatura powietrza taka, ze śmiało można sie opalać /jeśli ktos lubi!/, Leda piknie zbrązowiała smile, spokój, ludzi mało, plaża pod nosem...
            Jedyny mankament to te koszta przejazdu sad
            • ag_at5 Re: koszta 29.09.14, 19:32
              Dzieki Tekla. Nie jest źle, jesli kilka osob się znajdzie. Ja juz odkladam na wyjazd smile
              Znam te tereny, więc bez oporów odkladam. Na nic innego nie bedzie mnie stac.
              Szukam jeszcze czegos podobnego w Toskanii. Leda masz jakis adres?
            • nikix Re: koszta 29.09.14, 22:56
              Faktycznie sporo Cię wyszedł ten przejazd.
              Tańszy jest chyba samolot - z Katowic do Rzymu czy Bergamo można lecieć za niecałe 80,00 zł z małym bagażem podręcznym. Z dopłatą do większego bagażu i dojazdem na miejsce włoską komunikacją wyjdzie połowa tej ceny.
        • leda-is-one Re: bawiły my się świetnie :-) 30.09.14, 06:19
          Jasne ze ja tezwink
          Podpisuje się pod tym co Tekla napisała/z jednym wyjątkiem-tekla mi lukruje bo mojej wiedzy jakoś nie mogla sprawdzić../
          Pisze dopiero,bo ja do pracy wrócić musiałam, jestem tuz przed dłuższym urlopem w Polsce a tutaj mnie niespodzianki i dodatkowe obowiązki czekały.
          Dodam tylko ze Tekla w realu posługuje się piękna polszczyzna i jej głos jest typu -głos Krystyny Czubówny.
          Wkleiłam nasze zdjęcie kilka dni temu.Algaria mówi ze się link nie otwiera.wklejam od nowa.
          Dziewczyny,kontakt ja zapewniam jak potrzeba,mogę pośredniczyć lub pośredniczyć w kontakcie z z Agencjami tutaj/jak znacie angielski lub niemiecki/.Lotnicze linie niestety tutaj na tym terenie nie funkcjonują tak żeby kombinować tanio.Ja np teraz jadę pociągiem do Rzymu/600km/a stamtąd lecę do Krakowa.to mi się opłacą przy przedkupie biletów/

Pobyt może być już od 130euro,znajoma para tak teraz płaciła. z tym ze troszkę dalej niż my i jakby kwatery prywatne.
          Ja wynajmuje ciągle w tym samym ośrodku/trzeci już raz/ w Bibione,jest najtansze na wybrzeżu.chyba z powodu braku portu i widoku statków? nie wiem.jest tu b.dużo Niemców Rosjan i Polaków w sezonie
          https://zalacznik.wp.pl/0/d612/105517902_39W3y_1411594463.jpg?tsn=1412050518757&zalf=Nowe&wid=38174&p=12&o2=169182&t=IMAGE&st=JPEG&ct=QkFTRTY0
          • nikix Re: bawiły my się świetnie :-) 30.09.14, 16:23
            Zainteresowałaś mnie tym rejonem smile
            Lubię takie miejsca trochę na uboczu bez tłumów i lansu na plażach. Trochę mnie tylko Ci Polacy i Rosjanie przerażają. Zwłaszcza rozwrzeszczane dzieciaki i polskie mamuśki. Wolę ciszę i spokój.

Leda a jaki tam jest dojazd z Bergamo ? Jest jakiś pociąg albo autokar?
            • leda-is-one Re: bawiły my się świetnie :-) 01.10.14, 06:07
              Nikix-Bergamo to Mediolanskie lotnisko,podejrzewam ze znalazłabyś krajowe linie lotnicze tutejsze także do Wenecji na lotnisko Marco Polo lub do Trieste Ronchi Regionali..Pociągi sa z Mediolanu w ten Rejon też/Wenecja Mestre Trrieste i Udine/,nawet te bardzo szybkie,które przejeżdżają przez nasze miasteczka.Ja nie szukałam takich połączeń jakoś bo jest do Mediolanu 300km,jak jadę do domu to mam duży bagaż.,ale kto wie czy się nie skuszę na takie wyjazdy częściej z z podręcznym .Tylko jeżeli jest połączenie wygodne z Wenecja..Pytanie czy nie trzeba kilka godzin na przesiadkę czekać w Bergamo?winkMam kiepski net i stary komputer i nie mogę znaleźć tego co potrzebuje,jeżeli Ty znajdziesz ,będę wdzięczna.Mnie interesuje jednak lot do i "z "Krakowa lub Rzeszowa.Pociągi ja Ci poszukam jeżeli będziesz zdecydowana.smileNamiary na Agencje tez podam smile
              • nikix Re: bawiły my się świetnie :-) 01.10.14, 19:24
                Jak się zdecyduję to na pewno poproszę Cię o "dobre adresy" smile

Z tanich lotów Krakowa jest : Piza od 66 zł, Mediolan od 80 zł i Bolonia od 100 zł.
                Reszta ceny "tradycyjne". Musisz rezerwować bezpośrednio na stronie Ryanair'a. Przy rezerwacji automatycznie doliczają Ci ubezpieczenie ale można z niego zrezygnować wybierając odpowiednią opcję. Dużym plusem jest też odprawa online smile

Zresztą wklejam Ci link, to może sobie sama coś wyszukasz : )

www.ryanair.com/pl/tanie-loty/?price=1000&limit=15&offset=0&from=KRK&to=&out-date-start=2014-10-01&out-date-end=2014-12-02&in-date-start=2014-10-01&in-date-end=2014-12-02&roundtrip=0&min-trip=3&max-trip=7&view=list
                • nikix Re: bawiły my się świetnie :-) 01.10.14, 20:11
                  Tu masz jeszcze jedną smile

www.esky.pl/promocje/bilety-lotnicze/Wlochy/z/Polska/Krakow/Krakow-Balice-KRK
                  • leda-is-one Re: bawiły my się świetnie :-) 02.10.14, 05:49
                    Dziękuje Nikix-linki zapisałam.,właśnie lecę z esky teraz,bilet mi zakupił syn tylko jeszcze ta odprawa online, którą się denerwuje coby nie przegapić.. lecę z Rzymu,Pomyśle o locie na Wielkanoc z Bergamo i dojeździe, dolocie tutaj jakoś wygodniej i krócej.
                    Zasłużyłaś na porządną kawę,zapraszam- już dymi z filiżanek i nęci zapachem-oczywiście lavazza smile
                    Ale z kawą idziemy do kawiarenki naszej.dorobię w dużej macchinecie jakby ktoś się przysiadł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka