Dodaj do ulubionych

Co dostanę od Bronxi - zagadka

01.10.14, 20:49
Nasza koleżanka forumowa Bronxi postanowiła zrobić mi miłą niespodziankę i.. coś mi wysłała - nie wiem co.
Zaproponowała by zadać Wam zagadkę - czym obdarzy mnie Bronxi ? smile

Pomożecie mi zgadnąć? Rozwiązanie jak dostanę przesyłkę - ten kto trafi ma u mnie wróżbę - Bronxi udziału nie bierze tongue_out

co to jest? 6 mieczy - Bronxi dzierga - może coś wydzierganego
do czego służy? 5 monet - Na obrazku mam okrągły witraż we wzory - monety są pięciokątami

Strzelam - okrągła serwetka wink

Będę się cieszyć ze wszystkiego
Obserwuj wątek
    • ag_at5 Re: Co dostanę od Bronxi - zagadka 01.10.14, 20:54
      Zazdrostkasmile
    • inguszetia_2006 Re: Co dostanę od Bronxi - zagadka 01.10.14, 21:16
      Witam
      No i spaliłaś zagadkę;-P Jak od Bronxi to wiadomo, że coś szydełkowego. Po twoich kartach widzę, że to może być ktoś, kto podróżuje i opiekuje się bankrutami. Czyli Anioł;-D
      Pzdr.
      Ing
      • algaria Re: Co dostanę od Bronxi - zagadka 01.10.14, 21:25
        e tam spaliłam - nie wiem co to - może być długopis i smycz reklamowa z urzędu w którym pracuje Bronxi tongue_out
        6 mieczy to może być paczka która sobie idzie
        a 5 monet będzie skłaniać do prośby
        • inguszetia_2006 Re: Co dostanę od Bronxi - zagadka 01.10.14, 21:50
          algaria napisała: 6 mieczy to może być paczka która sobie idzie
          > a 5 monet będzie skłaniać do prośby
          Witam
          No właśnie - "będzie skłaniać do prośby"... Anioł, jak nic;-P Ty lepiej nie patrz na szóstkę jak na Pocztę Polską, bo w 5 denarów to dostaniesz paczkę pustą w środkuwink A w ogóle to nie takie było pytanie, bo nie pytasz o los paczki, tylko co jest w paczce. Ha!
          Pzdr.
          Ing
          • bronxi Re: Co dostanę od Bronxi - zagadka 01.10.14, 22:08
            No mam nadzieje, że pusta to ta paczka nie będzie tylko będzie taka jak wysłałamsmile
            • algaria Re: Co dostanę od Bronxi - zagadka 01.10.14, 22:16
              bronxi napisała:

> No mam nadzieje, że pusta to ta paczka nie będzie tylko będzie taka jak wysłała
              > msmile

Już się nie asekuruj big_grin i nie tłumacz - pustą dostanę tzn z powietrzem z miejscowości w której mieszkasz i powiesz - wina poczty big_grin
              • bronxi Re: Co dostanę od Bronxi - zagadka 01.10.14, 22:20
                W sumie górskie powietrze nie jest złesmile więc mam nadzieje, że odrobina zostanie w pudelkusmile chociiaż z pocztą różnie bywa, bo ja czekam już 2 tyg na prenumeratę..
    • caro-caro Re: Co dostanę od Bronxi - zagadka 02.10.14, 06:09
      Sugeruję się kartami Algarii. Stawiam na pomoc w biedzie - anioł smile - będą to aniołki do zawieszenia w oknie czy choince
      • nagietek123 Re: Co dostanę od Bronxi - zagadka 02.10.14, 07:26
        Mini firaneczka z motywem zabawy.
    • niebieska.360 Re: Co dostanę od Bronxi - zagadka 02.10.14, 09:42
      Wyszedł mi cesarz, 4 denarów i król kielichów. Coś, co będzie Algarię strzec od złego. Faktycznie chyba anioł smile Albo amulet. Albo pies. Albo dzwonki wietrzne.
    • bronxi Re: Co dostanę od Bronxi - zagadka 02.10.14, 14:07
      Dziwnie tak jakoś big_grin pierwszy raz tylko ja znam odpowiedź na zagadkę, bo jeszcze nigdy na tym forum nie znałam odpowiedzi na Wasze zagadki.. A na rozwiązanie trzeba czekać, aż tak paczucha dojdzie, a jak narazie to chyba utknęła w Zabrzu, bo od rana nic się z nią nie zadziało.
      Żeby tylko faktycznie nie zaginęła.. tak jak moja prenumerata..
    • nikix Re: Co dostanę od Bronxi - zagadka 02.10.14, 15:12
      6 mieczy to metal ale też i woda. Dużo wody jest na tej karcie.
      5 monet to szkło.

Obstawiam szydełkową zazdrostkę z jakimś wodnym motywem, może z muszelką.
    • algaria Odpowiedź 03.10.14, 13:19
      Dziś rano dostałam paczkę, a w niej to o czym po cichu marzyłam :

https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/73/79/16/019455b0a3.jpg

Bronxi serdecznie dziękuję jestem mile zaskoczona i wzruszona smile

Wygrały:
      Inga, Caro i Niebieska
      • bronxi Re: Odpowiedź 03.10.14, 13:34
        oooo jak on ładnie wygląda smile
        to ja dziękuję za to, że jak prosiłam o pomoc nigdy nie powiedziałaś mi nie..
        Cieszę się, że się podoba.
        • algaria Re: Odpowiedź 03.10.14, 13:51
          Aniołek - Fijołek jest cudny - zdolna z Ciebie dziewczyna - te równiutkie słupeczki, łańcuszki inne wzoreczki - heklujesz po mistrzowsku
          • bronxi Re: Odpowiedź 03.10.14, 13:56
            Akurat aniołków to ja w tamtym roku na święta zrobiłam coś koło 40, więc mam już w nich wprawę, chociaż początki nie były za ładne,a czytanie opisów to był koszmar, bo ja wolę ze schematów- umysł ścisły.
            Zresztą uczę się metodą prób i błędów, ale w sumie lubię to, bo mnie to wycisza.
            Mam już stronkę na fb jak ją uzupełnię pokaże Wam co nie co, co wykonałam przez rok.
      • nagietek123 Re: Odpowiedź 03.10.14, 19:37
        Gratuluję Indze, Caro i Niebieskiej.

Aniołek cudnej urody jest i taki anielski smile
    • niebieska.360 Re: Co dostanę od Bronxi - zagadka 03.10.14, 22:42
      Jest po prostu prześliczny smile I jak mu dobrze z oczu patrzy. Bronxi, masz talent, że hej.
      • niebieska.360 Re: Co dostanę od Bronxi - zagadka 04.10.14, 18:43
        Algario, mogłabym prosić o wróżbę na pracę? Czy uda mi się zmienić pracę w ciągu najbliższych 6 miesięcy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka