Dodaj do ulubionych

Zagadka -prezent

24.10.14, 18:18
Witam Was serdecznie smile
Jestem na urlopie i żyje w galopie,jest mi fajnie,nawet cudnie.mam kiepski dostęp do neta wiec tylko Was podczytuje.
Pozdrawiam Was z południa Polski tym razem tongue_out

Dostałam dzisiaj prezent od koleżanki,fajny i mnie bardzo ucieszył.
Nie jest to rzecz osobista ani tez coś do wyposażenia kuchni.

Jaki to prezent otrzymałam?

Odpowiem najdalej w niedziele wieczorem.
Obserwuj wątek
    • inguszetia_2006 Re: Zagadka -prezent 24.10.14, 21:13
      Witam
      Kurczę, nie ma chętnych? Muszę honor forumowy ratować;-P
      To dostała Leda - Arcykapłanka, Gwiazda, Pustelnik. Aha! Wychodzi mi, że to lampa albo latarka;-D Kapłanka - ciemność widzę. Gwiazda - oświetla, pustelnik ma lampę etc. Może lampa solna? Albo może coś do odszyfrowywania? Albo książka o tematyce jak sobie życie polepszyć, jak osiągnąć spokój w Pustelniku? Trzy WA. Co one chcą powiedzieć? Ochronie tajemnic służy to coś? Osłania jakiś cenny przedmiot? Tajemnice, światło i mądrość... O rany! Nie mogła ci dać czegoś innego?;-D
      Pzdr.
      Ing
    • algaria Re: Zagadka -prezent 24.10.14, 22:28
      Co dostała Leda - 10 buław
      Do czego to służy rycerz monet

Drzewko szczęścia czy bonsai - choć może to drzewko co to na nim pieniądze rosną. Roślina jakaś, bo raczej wazon chyba nie tongue_out
    • algaria Re: Zagadka -prezent 25.10.14, 16:59
      To ja jeszcze obstawię - obraz lub lustro w ciężkiej ramie
      • nagietek123 Re: Zagadka -prezent 25.10.14, 18:12
        To dostała Leda od przyjaciółki:

To jest ten przedmiot - Paź kielichów, 8 buław, Królowa buław

Do tego ten przedmiot służy - 2 mieczy, Rycerz mieczy, Kapłanka

1.Nie wiem czy masz kominek, bo przyszło mi na myśl, że takie "narzędzia" na stojaku do kominka,
        2. W sumie coś dla Twoich dzieci, może coś do grania?
        • leda-is-one Re: Zagadka -prezent 26.10.14, 19:18
          Dziękuję Wam pięknie za udział w zagadce smile Była bardzo trudna,albo ja nie umie pytań zadawać,tym bardziej dziękuję smile

Dostałam ładny fotel ratanowy,szeroki ,taki klubowy,na dość masywnych jak na ratan nogach.Fotel z przeznaczeniem na werandę,z racji pory roku pomieszka sobie przed kominkiem.

Jak już się wie, to wszystko można próbować dopasować.te 8 i 10 buław,to ratan by był.a Kapłanka.Królowa Buław, lubią siedzieć.Kaplanka i Pustelnik by pomedytowali światło w Gwieździe znajdując.
          Rycerz monet też siedzieć lubi.
          Dziękuje.Pozdrawiam Was serdeczniewink
          • algaria Re: Zagadka -prezent 26.10.14, 19:53
            proste aż w oczy boli wink

Wygodnego siedzenia
          • inguszetia_2006 Re: Zagadka -prezent 26.10.14, 20:11
            Witam
            Faktycznie, nie umiesz zadawać zagadek;-P Przypomniałam sobie przy okazji, jak cię uszczęśliwili, na twoją zgubę, deską do prasowania czy tam żelazkiem;-D A tę moją talię to muszę opalić, zdaje się, bo podśmiechujki sobie robi ze mnie. No... chyba żeby czytać to tak, że rattan się dobrze pali, jak się go wrzuci do ognia i dlatego tyle światłości;-P
            Pzdr.
            Ing
    • nagietek123 Re: Zagadka -prezent 28.10.14, 18:58
      Z jednym trafiłam: prezent będzie dla dzieci, bo to one będą się bujać w tym fotelu, a Ty z rzadka smile
      No i bujanie się, czyli ruch, energia - 8 kijów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka