Dodaj do ulubionych

Nowa zagadka

02.11.14, 21:11
Witam
Chodzi o to, żebyście zgadły miłe panie, kto u mnie był w piątek późnym wieczorem i o co pokłócił się z moim mężem. Ta kłótnia to oczywiście żart taki, to była "głośna wymiana zdań";-P Chodzi mi o narodowość gościa i powód głośnej wymiany zdań. Fajne, co nie?
Pzdr.
Ing
Obserwuj wątek
    • algaria Re: Nowa zagadka 02.11.14, 21:22
      Jak wymiana zdań to pan z temperamentem - włoch czy inny latynos tongue_out no jak nic 3 kielichy - wino kobiety i śpiew

Najpierw wyciągnęłam Słońce i Księżyc - z lenormand - dzień noc pora niczyja - nie mogli się sprzeczać o zmiany czasu ale dociągnęłam drzewo i gwiazdy a to już mi podchodzi pod tradycje i korzenie... wymiana zdań między gościem a mężem dotyczyła wyższości naszych świąd i tradycji Dziadów nad Halloweenem czy czymś takim - o tradycje i kulturę się "cupnęli"
      • nagietek123 Re: Nowa zagadka 03.11.14, 14:34
        To był Ukrainiec, a wymiana zdań dotyczyła spraw politycznych.
    • ag_at5 Re: Nowa zagadka 03.11.14, 19:33
      Chciałam obstawic Włocha ale skoro zajęty, postawię na równie głośnych Niemców. Spor o UE.
    • inguszetia_2006 Re: Nowa zagadka 04.11.14, 20:59
      Witam
      No widzę, że wiedźmy rozleniwione cokolwiek, ale cóż... Jeszcze poczekamy;-P Zapraszam do wspólnej zabawy. A Nagietek to miał wizję, czy jakieś karty wyciągnął, hę?
      Pzdr.
      Ing
      • caro-caro Re: Nowa zagadka 04.11.14, 21:29
        Wiecie tu wszystkie, że zagadki bardzo lubię, ale ta jak wiele innych, jest dla mnie zbyt trudna.
        Czasami wydaje mi się, że nawet na rzemieślnika się nie nadaję sad
        • babowa Re: Nowa zagadka 04.11.14, 21:35
          a tam caro
          nie plec
          nie musisz byc miszczem
          badz wesołym czeladnikiem jak ja:d
          a gosc meza ingi to rusek jakis:p
          ja mam pokoj pełen ludzi, tv w fonii chyba na maks i moje kochane serduszka w akcji'
          gdzie tu karty?
          • caro-caro Re: Nowa zagadka 05.11.14, 09:01
            Wiesz, Babowo, czasem jak napiszesz o słodkiej sielance u siebie to wypisz wymaluj jak u mnie kiss
            To są momenty kiedy cieszę się, że nie tylko ja tak mam wink
        • inguszetia_2006 Re: Nowa zagadka 04.11.14, 22:02
          caro-caro napisała: Czasami wydaje mi się, że nawet na rzemieślnika się nie nadaję sad
          Witam
          Nie pitol;-P Kładź karty! Precz z fałszywą skromnością! Kobiety to tak mają jakoś, że zawsze się umniejszają. A jak się "powiększają" to z tego karykatura wychodzi;-P Czemu tak?
          Pzdr.
          Ing
      • nagietek123 Re: Nowa zagadka 05.11.14, 19:36
        Miał wizję wink, ale karty też ma:

To był ten gość wieczorowa porą - Król buław
        To było powodem wymiany zdań - dość emocjonalnej - 10 kielichów, Cesarz, As buław

Zmieniam na Rosjanina, sprawy sympatii politycznych.
    • caro-caro Re: Nowa zagadka 05.11.14, 08:58
      Ingo, jak zwykle postawiłaś mnie do pionu wink
      To naprawdę cholernie trudna zagadka. 1 narodowość gościa - 7 monet
      2 powód głośnej wymiany zdań - 10 kielichów
      Powodem była rodzina. Sielanka i beztroska. Albo wcale nie! Mogło chodzić o symbol tęczy, jako symbol tolerancji.
      Natomiast 7 monet i narodowość. Czy to naród, który tylko się przygląda różnym sprawom? Stoi z boku - Szwajcarzy
    • camaretto Re: Nowa zagadka 06.11.14, 10:42
      Cześć- wyszedł mieczowy-z koroną Starego Królestwa się skojarzył- Anglikiem był znajomy.
      Opcja druga z Hiszpanii szpada ale stawiam na Anglię
      Misiek
    • rozmaryn_1 Re: Nowa zagadka 06.11.14, 17:37
      To był gość- gwiazda, księżyc
      Kobieta w ciąży? wink Albo kobieta posyłająca faceta, żeby wyjaśnił coś z sasiadem, np. powód jej problemów ze snem. ktos tu chyba spać nie mógł i wpłynęło to na wizytę.
      Cel wizyty- cesarz, król buław, 7 denarów- no jak nic wysłany zeby pogadał jak mężczyzna z męzczyzną i coś załatwił.
      jak temat wywołał silne emocje- paz pucharów. Poszło o dzieci, albo ktos cos chciał uprzejmie załatwic i liczył na pomoc z drugiej strony.
      Czego dotyczył temat- as buław, 3 miecze, 2 denary
      Moc jakaś miazdzyła komus serce, uczucia znaczy się, bądz uszy , 2 denary skojarzyło mi się z przyciszeniem muzyki czy cos w tym stylu. Może dziecko hałasowało, a może hałas przeszkadzał zasnąć dziecku za ścianą?
      Stanowisko goscia- 3 denary- trzeba współpracy i wzajemnego zrozumienia, kompromisu itd.
      Stanowisko Meża Ingi- diabeł, kapłanka, as pucharów- nie myśl sobie k... ze sie będe poswiecał dla ciebie, albo niech matka lepiej swojego dzieciaka pilnuje, a tak w ogóle nie wkurzaj mnie, zrobie na co mam ochote.
      Narodowość goscia- eremita. Naród stary, dojrzały, ślepy, unika konfrontacji, stara się nie wchodzić nikomu w drogę, biedny.
      • rozmaryn_1 Re: Nowa zagadka 06.11.14, 17:51
        Może jeszcze było tak, że gość miał nadzieję się napić, a przy okazji coś załatwić. Mąż nie chciał o tym słyszeć o to była kłótnia. Dawaj Inga odpowiedz smile
    • inguszetia_2006 Rozwiązanie 06.11.14, 21:30
      Witam
      Gość to Rosjanin. A rozmowa podniesionym głosem dotyczyła tego, dlaczego Polacy wspierają Ukraińców,czyli bandy UPA, w rozumieniu gościa. To raz. A dwa, gość nasz był oburzony, jak się traktuje mateczkę Rossiję na świecie. Jak wrzoda na dupie! Zupełnie nieobiektywnie. I teraz Rosja będzie handlować z Chinami i wszystkim pokaże środkowy palec;-D Fajnie 10 kielichów wam wychodziła jako sedno rozmowy. Bo rozmowa była o "umiłowaniu ojczyzny" tak naprawdę. A 10 kielichów mówi o tej właśnie miłości, o wspólnocie i więzach krwi oraz więzach duchowych, kulturowych. To przecież woda... Wygrała bezapelacyjnie Nagietek;-D Bo miała głos od Boga z Ukraińcami i fajnie karty jej pokazały kwestie polityki i Putina w Cesarzu.
      Nagietku, masz jakieś życzenia? A dla reszty pań w podziękowaniu coś ładnego i naturalnego. Oby do wiosny!
      https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRKOiPFya6Jx2IREsXyMfmXm-9D5duyJ-YWelbYZjVfjglE5jjX
      Pzdr.
      Ing
      • babowa Re: Rozwiązanie 06.11.14, 22:14
        no, a babowa to pies?
        toz mowiłam, ze rusek no
        a kogo wy do domu wpuszczacie?
        trzeba było psem go poszczuc i na boso pogonic
        mowie to ja, ukrainka chyba 1/8 czy jakos tak

ale co tam babowa?
        miernota taka
        no co babpwa, no
        dmuchawca jej w slepie i niech sie cieszy
        • inguszetia_2006 Re: Rozwiązanie 06.11.14, 22:27
          Witam
          Babowa, przepraszam, umknęło mi, no! Czego waćpanna życzy sobie? Aha, ten gość to nasz przyjaciel;-D Uwielbiam go, zwłaszcza jak popije. Dusza słowiańska w 100%.
          Pzdr.
          Ing
          • babowa Re: Rozwiązanie 07.11.14, 19:14
            dziekuje, nic mi nie trza
            ja i bez kart jestem dobra:0
      • nagietek123 Re: Rozwiązanie 06.11.14, 22:14
        Też pomyślałam o Putinie przy Cesarzu.
        Tradycyjnie: czy pan T., z którym odnowiłam znajomość ma poważne zamiary wobec mnie? Albo będzie miał? Albo w ogóle przestać zawracać sobie nim głowę?
        • inguszetia_2006 Re: Rozwiązanie 06.11.14, 22:38
          Witam
          Takie ma zamiary - Wisielec, 8 denarów, 5 denarów. Oskubać cię chce?;-D W Wisielcu się zaczaił. 8 denarów niby dobra, choć trochę nudna i to karta pracy. Tak jakby chciał cię rozpracować. I potem oskubać?;-P Czy masz pewność, że to nie jest jakiś "łowca posagów", hm?Może przesadziłam z tym oskubać, choć takie miałam pierwsze skojarzenie, ale nie podoba mi się 5 denarów w kontekście intencji, bo to tak jakby chciał na tobie zawisnąć, uwiesić się na tobie. A ty potrzebujesz wsparcia, a nie dodatkowego dziecka do obsługi. Wyczuj go dobrze. Rada - Świat. Rzuć w cholerę,szukaj dalej, hę? Zacytuję mądrzejszych.
          "Jesteś bliski zrozumienia siebie, znalezienia swojego miejsca na ziemi, swojej pracy. Czeka Cię radość, spełnienie i szczęście. Nareszcie zaczniesz widzieć świat takim, jakim jest: bez iluzji i idealizowania, za które musiałeś wielokrotnie zapłacić zbyt wysoką cenę. Pomoże to Ci zobaczyć także siebie w pełni swoich blasków i cieni. Możesz przyjąć jedną zasadę: jesteś doskonały w swojej niedoskonałości! Jeśli czekasz na realizację planów i marzeń, to bądź pewien, że świat je spełni!"
          Barbara Antonowicz-Wlazińska "Przepowiednia z jednej karty Tarota"
          Pzdr.
          Ing
          • nagietek123 Re: Rozwiązanie 07.11.14, 09:45
            Inga, a ten Świat jakby już nie dotyczył pana?
            No bo niby ten pan jest w moim życiu, ale jednocześnie nie jest. No bo co to za znajomość jeśli spotkaliśmy się (po długiej przerwie) trzy raz z miesięcznymi odstępami. Poza spotkaniami cisza, nie pisze, nie dzwoni - ja też nie, bo oczekuję, że on się będzie starał...
            Jest człowiekiem pracy, ma dużą firmę, biedny nie jest, ale w restauracji - jak zauważyłam - ani razu nie zostawił napiwku, nie dostałam też żadnego prezentu od niego podczas całej znajomości. Więc też go rozpracowuję wink
            Może to moja obecna sytuacja go tak "zawiesiła"?

Inga, bardzo Ci dziekuję za karty smile
      • rozmaryn_1 Re: Rozwiązanie 06.11.14, 23:12
        no, to wyszła mi pomoc i mateczka kaplanka, tylko jakoś stanowiska panów jakby na odwrót tongue_out
        Inga, po co Ty z polityką wyjeżdzasz, to tyle to bez kart kazdy pomyslał. Założę się, że prawie każdy w głębi obstawiał konflikt Ukrainy i Rosji i pytanie było tylko czy gościł ktos z jednej czy drugiej strony. Myśłałam więc, że ty zaskoczysz nas czymś niepolitycznym, a pytanie o narodowość ma być taką zmyłką. Albo inaczej, uprzedzaj, że o polityke chodzi, bo ja bym nawet nie chciała na to spojrzeć wink
        Zagadka byla fajna, ale powinno być drukiem POLITYCZNIE smile
        • camaretto Re: Rozwiązanie 07.11.14, 23:24
          Ja przez mije kłopoty nie mogę się skoncentrować, mam bajoro niebezpieczne z podłogi, karty /schowałam doszuflady żeby się nie zniszczyłe, kot przestraszony to nam i nie wychodzi...sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka