Dodaj do ulubionych

Odgadnij karty

18.03.15, 21:49
Rozkład na kryzys z życiu - co prawda runiczny ale na zagadkę z Tarota się nadaje:

Borsuk (niech posłuży za przykład - do czegoś się w końcu nada wink ) dostał propozycję w pracy - zresztą nie tylko on. Dyrekcja wyszła z pewną propozycją dla pracowników z długim stażem - do skorzystania lub nie i teraz co robić Droga Redakcjo?

Należy odgadnąć karty jakie mi wyszły:

1 Aktualna sytuacja - idą zmiany
2 Przeszłość która wpłynęła - brak wpływu na to co się działo, można tylko czekać na wyniki podjętych odgórnie decyzji
3 Najbliższa przyszłość - załatwienie dokumentów, wszystko zgodne z prawem i właściwe.
4Cechy osobowości które pomogą - nie wiem czy to cechy ale pomoże mu (borsukowi) otrzymanie propozycji a jego cechy - chyba to że on się nikogo nie słucha i sam podejmuje decyzje bierze życie we własne ręce - nie zawsze mu to na dobre wychodzi ale taki jest - on decyduje o sobie i jest uparty
5 Przestroga przed zewnętrznymi trudnościami - propozycja z góry (sama w sobie jest już trudnością) może i jest dobra, ale plan dyrekcji może się nie powieść - borsuk musi wziąć wszystkie aspekty sprawy, a nie tylko widzieć zysk z samego czubka góry. Zachłyśnięcie się propozycją od dyrekcji, a to tylko projekt, plan, zamysł, owszem kuszący, ale to może okazać się mrzonką, a w dalszej realizacji nic nie wartym. Po podsumowaniu za i przeciw okaże się stratą.
6 Rada jak wyjść z kryzysu - Trzeba być twardym i stanowczym, trzymać się swoich postanowień, nie dać się zwodzić, nie dać się namówić - osoby trzecie nie mogą mieć wpływu mimo, że przyjdą z pokłonem.
7 Dalsza przyszłość - karta brama - spełnienie i dopełnienie, powrót na łono rodziny, zysk finansowy, choć wcale nie taki korzystny jakby się wydawało.
Obserwuj wątek
    • rozmaryn_1 Re: Odgadnij karty 18.03.15, 21:51
      to rozkład tarotowy czy jednak runiczny?
      • algaria Re: Odgadnij karty 18.03.15, 22:29
        Trzeba odgadnąć karty tarota. Schemat jest niby dla kart runicznych, ale jest na tyle uniwersalny że wykorzystałam go do Tarota
    • caro-caro Re: Odgadnij karty 19.03.15, 08:48
      Oj, muszę się pozastanawiać. Mam kłopot z 4 punktem i przy 5 też się waham. A, że dziś mam szansę na spokojne przemyślenia to jeszcze się odezwę.
      Póki co, piękna pogoda i takiej Wam dziś życzę pogody ducha smile
      • caro-caro Re: Odgadnij karty 19.03.15, 11:23
        Dobra, już jestem.
        1. Koło
        2. 7 monet
        3. Sprawiedliwość
        4. Rycerz buław
        5. Księżyc (ale brałam pod uwagę jeszcze 5 mieczy)
        6. Arcykapłan
        7. 10 monet
        Jak zawsze jestem b ciekawa czy dobrze wytypowane. Nie każ nam zbyt długo czekać na rozwiązanie tongue_out
    • inguszetia_2006 Re: Odgadnij karty 19.03.15, 09:31
      Witam
      Na szybko. Może jakaś korekta będzie wieczorem.
      1. Koło fortuny
      2. 4 mieczy
      3. Sprawiedliwość
      4. 3 monet
      5. Księżyc
      6. Cesarz
      7. 9 denarów
      Pzdr.
      Ing
    • leda-is-one Re: Odgadnij karty 19.03.15, 10:42
      1.Kolo fortuny
      2.8 mieczy
      3..Sprawiedliwosc
      4..As monet/Mag/
      5.7 kielichów
      6.Cesarz/Król Mieczy/
      7.10 monet
    • rozmaryn_1 Re: Odgadnij karty 19.03.15, 17:49
      Nie wiem, czy zagadka taka trudna, czy ja ciężko dziś myślę, oto moje odczucia:
      1. 6 mieczy
      2. koło fortuny (choć druga część nawiązuje jakby do 7 monet)
      3. sprawiedliwość lub 4 miecze, ale bardziej to pierwsze
      4. cesarz kojarzy mi się najbardziej z uparciuchem i takim typem, co lubi, żeby było po jego myśli
      5. 5 mieczy (myslałam tez nad głupcem i 7 kielichów)
      6. 9 buław
      7. 10 denarów
    • sylwunka36 Re: Odgadnij karty 19.03.15, 21:35
      1.Kolo
      2.7monet
      3.Sprawiedliwosc
      4.Rydwan
      5 Księżyc
      6 . Cesarz
      7.10denarow
    • algaria odpowiedź 20.03.15, 17:52
      algaria napisała:
      Nie łatwo jest odgadnąć cudze karty, najlepiej poszło Caro, później ex aequo Leda z Sylwunką - jakby co to służę nagrodą

1 Aktualna sytuacja - idą zmiany - koło fortuny
      2 Przeszłość która wpłynęła - brak wpływu na to co się działo, można tylko czekać na wyniki podjętych odgórnie decyzji - 7 monet
      3 Najbliższa przyszłość - załatwienie dokumentów, wszystko zgodne z prawem i właściwe. Sprawiedliwość
      4Cechy osobowości które pomogą - nie wiem czy to cechy ale pomoże mu (borsukowi) otrzymanie propozycji a jego cechy - chyba to że on się nikogo nie słucha i sam podejmuje decyzje bierze życie we własne ręce - nie zawsze mu to na dobre wychodzi ale taki jest - on decyduje o sobie i jest uparty - as monet
      5 Przestroga przed zewnętrznymi trudnościami - propozycja z góry (sama w sobie jest już trudnością) może i jest dobra, ale plan dyrekcji może się nie powieść - borsuk musi wziąć wszystkie aspekty sprawy, a nie tylko widzieć zysk z samego czubka góry. Zachłyśnięcie się propozycją od dyrekcji, a to tylko projekt, plan, zamysł, owszem kuszący, ale to może okazać się mrzonką, a w dalszej realizacji nic nie wartym. Po podsumowaniu za i przeciw okaże się stratą. - as buław
      6 Rada jak wyjść z kryzysu - Trzeba być twardym i stanowczym, trzymać się swoich postanowień, nie dać się zwodzić, nie dać się namówić - osoby trzecie nie mogą mieć wpływu mimo, że przyjdą z pokłonem. - Papież
      7 Dalsza przyszłość - karta brama - spełnienie i dopełnienie, powrót na
      łono rodziny, zysk finansowy, choć wcale nie taki korzystny jakby się wydawało. - 10 monet
      • sylwunka36 Re: odpowiedź 20.03.15, 20:04
        Zagadka nielatwa,ale zawsze warto spróbować. Jeśli mogę prosić, to chciałabym zapytać o moją sytuację zawodową w tym roku.Tak ogólnie oczywiście, czy w ogóle będę miała pracę. Pozdrawiam, Sylwia
        • leda-is-one Re: odpowiedź 21.03.15, 05:45
          Gratuluje caro-caro,gratuluje sylwunka.Zdziwiona jestem ze i mnie się udało dużo odgadnąć,samo to jest nagroda,ale jak dajesz coś algaria,jak nie brać?

Pod koniec kwietnia jadę na krotki urlop do domu,jaki on będzie?

Dziekujesmile
      • caro-caro Re: odpowiedź 21.03.15, 08:38
        Wcale, a wcale nie brałam pod uwagę asów sad Natomiast cieszę się, dziewczyny, że jednak całkiem nieźle nam poszło smile
        U mnie rozpoczął się kolejny słoneczny dzień. Powinnam, za zaleceniem Przeoryszy zabrać się za porządki, ale jakoś słabo to widzę. Coś ostatnio dużo czasu marnotrawię na refleksje nad swoim życiem. A co tam! Ja matka polka czasem też mogę tongue_out
        Ale jest jedna szczególna sprawa... Algario, gdybyś w ferworze walk porządkowych miała chwilę i zechciałabyś, sprawdź proszę co mam zrobić (prócz pończoch wink ) żeby relacja z panem X się rozwinęła, aby pan się zaangażował.
        Pozdrawiam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka