Dodaj do ulubionych

mapa skarbów

11.04.15, 18:35
Termin się zbliża smile - 18.04
Robię co roku ale sprawdzalność "zerowa".
Tym razem poroszę o wskazówki tym, którym się sprawdza - co i jak należy zrobić, żeby zadziałała ?
Obserwuj wątek
    • algaria Re: mapa skarbów 11.04.15, 21:06
      A ja w tym roku zrobiłam Mapę w formie listu i to w tym nowiu w Wielki Piątek - wiem że to nie był Baran jeszcze ale jak robiłam to już był tongue_out...
      Napisałam list do Sił Wyższych - opisałam wszystko czego pragnę, podziękowałam za to co się spełniło. (U mnie na poprzedniej mapie (kiedyś) np w kącie podróży nakleiłam Paryż i.. kupiłam sobie obraz z Paryżem - tyle się moja podróż spełniła tongue_out.. a w kącie wiedzy np talie tarota i taką sobie kupiłam, jedynie pies którego "nabazgrałam" jest identyczny z rysunkiem smile )
      Wsadziłam list do koperty i schowałam i już
      W tym roku nie bawiłam się w wycinanki i przyklejanki, ani nawet w rysowanki - w tym roku jest list, pisany odręcznie na zwykłej kartce w kratkę. Niech się dzieje wola nieba z nią się zawsze zgadzać trzeba wink
    • ag_at5 Re: mapa skarbów 11.04.15, 22:10
      Ja zrobiłam tylko raz mapę skarbów, milion lat temu. Cos tam się już zrealizowalo, mam nadzieję, że reszta też. W swoim czasie.
    • rozmaryn_1 Re: mapa skarbów 11.04.15, 22:42
      Kiedyś wytłumaczyłam koleżance, jak się robi mapę skarbów. Rok pózniej powiedziała, że spełniło jej się wszystko. Sama nie moge tego powiedzieć o sobie. Może to tak jest, że u jednych uruchamia to podswiadomość, a u innych nie. I nie chodzi o to, że coś zrobisz zle technicznie, tylko albo za mało energii w to włożyłaś, nie ogladałaś potem swojej mapy marzeń, a może nie budziła w Tobie tej emocji, od której zaczyna się spełnienie, a potem nie działa. Równie dobrze można zwołać pomocna grupę anielską, po kolei wymienić swoje marzenia, poprosić o pomoc w ich spełnieniu i powtarzać co jakiś czas "zgromadzenie", żeby ponawiać prośbę i umacniac w sobie pragnienie tych rzeczy czy spraw , o jakie prosiłaś. To mogłoby byc nawet lepsze, bo nie bazuje tylko na podświadomości, a jeszcze na pomocy sił wyższych.
      • nikix4 Re: mapa skarbów 11.04.15, 23:18
        To poproszę o Twoją instrukcję smile

Równie dobrze można zwołać pomocna grupę anielską, po kolei wymienić swoje marzenia, poprosić o pomoc w ich spełnieniu i powtarzać co jakiś czas "zgromadzenie", żeby ponawiać prośbę i umacniac w sobie pragnienie tych rzeczy czy spraw , o jakie prosiłaś.

Wiem. I wiem, że to działa smile
        Moja koleżanka odmawiała kiedyś modlitwę do Archanioła Haniela. Zabawna historia z tego wyszła.
        Moja koleżanka bardzo kochała pewnego faceta. ten facet też coś do niej czuł. Chociaż oboje byli wolni, z pewnych wzgledów nie mogli być ze sobą. Za dużo ich różniło, los też stawiał im przeszkody "nie do przeskoczenia". Żeby się od tego uczucia uwolnić, moja koleżanka zaczęła odmawiać modlitwę do Haniela. Prosiła go, żeby spotkała własciwego dla siebie faceta a przy okazji prosiła żeby ten facet którego kochała spotkał właściwą dla siebie kobietę. Odmawiała tą modlitwę zgodnie z zaleceniami przez 9 dni, potem o niej zapomniała. Minęło trochę czasu, kontakt z facetem którego kochała się urwał. Potem w jej życiu podziało się trochę ale tej "własciwej"osoby nie spotkała. Zrezygnowana postanowiła, że już zawsze będzie sama i o żadnych Aniołach, rytuałach, modlitwach itp itd nie chciała słyszeć.
        Potem znowu minęło trochę czasu. Któregoś dnia przypadkiem spotkała tamtego faceta.
        Teraz są szczęśliwym małżeństwem wink

• rozmaryn_1 Re: mapa skarbów 12.04.15, 09:22
          Fajna historia smile
          Moja instrukcja nie była jakaś szczególna, wyjaśniłam jej jak to dziala, o co chodzi, bo ona nie wiedziała, co to jest mapa marzeń. Pokazywała mi ją potem. To była bardzo skromna kartka papieru, obrazki powklejane też małe, symboliczne. Ale powiesiła ja sobie w takim miejscu, że codziennie ja widziala i mówiła, że przed spaniem patrzyła na nią i się rozmarzała... A niektóre życzenia miała bardzo dziwne, jedno pamiętam takie, ale nie chce pisać na forum, ale też jej się spełniło big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka