ande-ra11 10.05.15, 21:38 A może pokusicie sie kobietki na karty na to kto będzie prezydentem za 2 tyg???? Lubie założenia, które potem można szybko sprawdzić. Spróbujecie???? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rozmaryn_1 Re: przyszły prezydent 10.05.15, 21:50 to już było: forum.gazeta.pl/forum/w,245839,157349405,157349405,Kto_zostanie_prezydentem_.html Odpowiedz Link
rozmaryn_1 gratuluję Algario 10.05.15, 21:54 swietne karty wyciagnęłaś na kandydatów, teraz to widać... no prawie, jeszcze trzeba poczekać na drugą ture, żeby dowiedzieć się kto zwycięży ostatecznie, u Ciebie- Komorowski i też mi się tak zdaje bez kart. Odpowiedz Link
ande-ra11 Re: gratuluję Algario 10.05.15, 21:57 Przepraszam. Nie zauważyłam. Rzeczywiście karty jakie zostały wyciągnięte świetnie pokazują dzisiejsze wyniki . Odpowiedz Link
rozmaryn_1 Re: gratuluję Algario 10.05.15, 22:07 ande-ra11 napisała: > Przepraszam. Nie zauważyłam. Rzeczywiście karty jakie zostały wyciągnięte świet > nie pokazują dzisiejsze wyniki . Nie mogłas zauważyc, bo to na tyle żywe forum, że ten watek znalazł sie juz na innej stronie. Fajnie, że poruszyłaś ten temat, bo dzięki temu został odnaleziony i przypomniany Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: przyszły prezydent 11.05.15, 09:17 Witam Ha, ha, ha.... Duda będzie prezydentem;-D Gdyby ktoś inny kładł karty, to bym miała zgryz, ale, że to matka Algaria, która ma alergię na kartę Słońce, to już jestem pewna! Pzdr. Ing Odpowiedz Link
algaria II tura 11.05.15, 13:00 Siedzę w komisjach od lat i powiem, że takich emocji dawno nie widziałam - tak ciężkiej pracy pod "ostrzałem" też nigdy nie miałam. "Czuwanie" by nikt nie podmienił wyliczonych wyników była czasem aż śmieszna i straszna... Ale ja nie o tym. II tura - przepowiednia co będzie, jest strasznie trudna. Zwykle II tura ma mniejszą frekwencję niż I ale.. ja już widziałam pełną mobilizację "narodu" i wnoszone do lokalu 90 letnie babcie byle oddały głos. Widziałam awantury małżonków o oddany głos. U mnie na wsi nigdy nie wygrał PiS i jego przedstawiciele - jak będzie teraz? Jak będzie w Polsce? Szykuje się wybór "mniejszego zła" - tylko którego? I kto wygra? Kto zostanie prezydentem? Duda - 4 buław Komorowski - paź kielichów I co? Obie karty "małe" 4 buław pokazała mi siedzenie w domu i odpoczywanie, paź kielichów wyjście na scenę i zaprezentowanie się - co obecnie czyni Komorowski. Dodam że z Lenormandów na Dudę wyszła mi trumna co mówi o zmianie dotychczasowego życia a Komorowskiemu bukiet - czyli miła niespodziankę.. I co miłe Pani? I Panowie? Bo ja wiem, że nic nie wiem Odpowiedz Link
baba_potwor Re: II tura 11.05.15, 16:12 Aż wyciągnęłam po karcie Mądrości Ukrytych Królestw na każdego z nich. Dudzie wyszedł Pan Wdzięczności i Służby, Komorowskiemu - Mistrz Analizy. Nie będę się rozpisywać o ich znaczeniu, tylko krótko: Pan Wdzięczności i Służby nawołuje do służby innym bez oczekiwania czegokolwiek dla siebie, a Mistrz Analizy - do wyciszenia, skupienia się na drobiazgach zamiast na całościowej wizji i cieszenia się chwilą. Hmmm... Odpowiedz Link
rozmaryn_1 Re: II tura 11.05.15, 19:00 A ja bym trzymała sie pierwszych kart, skoro wyszły doskonale. Słońce to przecież karta sukcesu,nawet jak Algaria ma alergię na ta kartę. Poza tym to AW. Nie wyciagam kart, bo nie lubię polityki ani polityków 8 buław to jakoś za słabo jak na prezydenturę. - "Nie bój się, że twoje życie się skończy- bój się, że nigdy się nie zacznie." Grace Hansen Odpowiedz Link
freya_v Re: II tura 11.05.15, 21:27 Dołącze się do debaty ja zapytałam karty tylko czy Duda zostanie nowym prezydentem wylosowałam kapłana i o nic więcej nie pytałam. Kapłan to silna karta dla niego do awans.. Kapłan przewodzi ludziom i jest dla nich autorytetem. Wg mnie wygra ostatecznie i tyle Odpowiedz Link
nikix4 Re: II tura 11.05.15, 22:07 Ja też zapytałam kart - jaki wynik uzyska Duda w II turze - As Denarów - jaki wynik uzyska Komorowski w II turze - Wieża Wieża to ... Wieża As denarów to sukces i korzyści materialne. Duda ? Odpowiedz Link
algaria Re: II tura 11.05.15, 23:44 Najgorsze jest to, że Duda wcale nie jest przywódcą - niestety Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: II tura 12.05.15, 09:53 algaria napisała: Najgorsze jest to, że Duda wcale nie jest przywódcą - niestety Witam Karty mówią, co innego;-P "Pan Wdzięczności i Służby nawołuje do służby innym bez oczekiwania czegokolwiek dla siebie". To jak? Wierzymy Królestwom? A poza tym jakim przywódcą jest człowiek czytający z kartki? Pzdr. Ing Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: przyszły prezydent 11.05.15, 22:21 Witam No, no... Podsumowując: As denarów(karta brama!), Kapłan, 8 buław i Królestwa - Pan Wdzięczności i Służby. Czyli mamy nowego prezydenta, miłe Panie!;-D Pzdr. Ing Odpowiedz Link
rozmaryn_1 Re: przyszły prezydent 11.05.15, 23:22 Nie lubię polityki, ale zrobiłam wyjątek i postawiłam karty na nich I faktycznie cos w tym jest... Czy komorowski wygra- 3 miecze duda?- rycerz monet i sąd ostateczny Duda ma lepsze karty. Odpowiedz Link
tekla-ja bez kart 12.05.15, 09:03 to stawiam na Dudę, choc on zupełnie nie z mojej bajki Ale Komorowski miał nieudolną i nudną kampanię, przegrał. A teraz juz na początku drugiej tury popełnia jeden błąd za drugim /ta nagła sympatia do JOW-ów, do referendów itp./. Niesmak i usmiech politowania to budzi, niestety. Duda wygra i to dość wysoko, jesli dalej tak będzie Odpowiedz Link
dorisn Re: przyszły prezydent 16.05.15, 11:37 Rozkład z ranka 10 maja - jak przebiegną wybory, kto zostanie prezydentem. 1. Rycerz mieczy 2. 6 Buław 3. Paź Mieczy 4. Koło Fortuny 5. 9 Pucharów 6. 2 Buław 7. Paź Pucharów 8. Kapłanka 9. Siła 10. 3 Pucharów Wynik 1 tury wyborów będzie zaskakujący, wygra je ktoś kto może porywać się z motyką na Śłonce, prze do zmian. Połączenie Rycerza Mieczy z 6 Buław i Paziem Monet można interpretować jako triumf szlachciców wojujących szabelką, co patrząc na naszą historię nie zawsze wróżyło najlepiej. Nieoczekiwanie sukces odniesie ktoś dosyć młody w karcie Pazia Pucharów. Chociaż ta osoba nie będzie się liczyła jako główny kandydat, to jej zwycięstwo stanie się początkiem poważnej dyskusji nad zmianami w polskiej polityce. 3 pucharów na pozycji 10tej, jako rezultat może wskazywać na trwałe zmiany w polskiej polityce, nadmiar tych emocji stanie się początkiem czegoś nowego w polskiej polityce i w ogóle zapoczątkuje zmiany na lepsze w różnych obszarach funkcjonowanie naszego państwa. 3 pucharów nie ma wydźwięku negatywnego. Wszystkie karty wyszły na pozycji prostej. Odpowiedz Link
algaria Re: przyszły prezydent 18.05.15, 22:21 Po debacie D - 9 monet K - 2 monet Tylko się potwierdziło Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: przyszły prezydent 18.05.15, 22:44 Witam Wiesz, Algario, spotkało się dwóch drewniaków, ale jednemu pod dupą ogień się pali;-P Ludzie czują takie sprawy. Gadali jak dwa drewna, byłam ciekawa, któremu nos urośnie za chwilę i oplecie szyję przeciwnika i udusi Slogany, banały, bzdury, hologramy, słowa-słoma. Zero prawdy w tym było. Wynudziłam się na maksa. Pzdr. Ing Odpowiedz Link
algaria Re: przyszły prezydent 19.05.15, 21:34 Do tego uśmieszki, głupie minki, lisie oczka jak na Kapłance a w gadce bzdety pierdolety - mydło i powidło Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: przyszły prezydent 25.05.15, 10:21 Witam Gratulacje, wiedźmy! Byłyście jednomyślne. Zero pomyłek;-D Pzdr. Ing Odpowiedz Link
algaria Re: przyszły prezydent 25.05.15, 12:21 inguszetia_2006 napisała: > Witam > Gratulacje, wiedźmy! Byłyście jednomyślne. Zero pomyłek;-D > Pzdr. > Ing Weź przestań - pod takim obstrzałem jak w tych wyborach to nigdy nie byłam, a pracuje w komisjach z nadania Wójta już 10 lat - 3 pary oczu non stop śledziły każdy ruch komisji i hipnotyzowały urnę. Do tego na koniec istne szaleństwo "paparazzi" - każdy z nich wyciągnął aparat (nie tel tylko aparat) każdy zdjęcia robił każdemu z protokołów - mimo że dostali po potwierdzonej kopii, a nawet robili zdjęcia identycznej jak posiadali kopii wywieszonej na budynku - później obstawa 2 samochodów w drodze do Urzędu - ten z protokołami "musiał" jechać w środku - tak został wzięty w kleszcze - nie spuszczany z oczu długo by pisać i opowiadać, a nie mam siły, zmęczenie psychiczne okropne, i nie wiem tylko czy już za stara jestem, czy ta presja tak na mnie podziałała. Odpowiedz Link
nikix4 Re: przyszły prezydent 25.05.15, 12:50 Ćwiczyli przed jesienią Podobno wtedy wybory pod obserwacją OBWE. Dopiero będziesz miała "ciekawie" Odpowiedz Link
algaria Re: przyszły prezydent 25.05.15, 21:17 Mieliśmy w gminie w jednej z komisji obserwatora międzynarodowego - ale ponoć miły był Ci nasi też niby mili tacy typu: całuje rączki przynoszę pączki misie pierdzisie tylko źle im z oczu patrzyło i tacy jacyś śliscy byli - wężowi Odpowiedz Link
rozmaryn_1 Re: przyszły prezydent 25.05.15, 21:27 Algaria, może Ty zrezygnuj, z wężami tam się użerasz zamiast tu z nami pobuszować po forum Nawet w sumie wyobrażam sobie Ciebie tam, Ty tam nie pasujesz, na pewno A ja nie poszłam na głosowanie wcale Odpowiedz Link
nikix4 Re: przyszły prezydent 25.05.15, 23:08 Może Twój kolor włosów ich zaintrygował aplityczny był Odpowiedz Link
rozmaryn_1 Re: przyszły prezydent 27.05.15, 17:32 nikix4 napisała: > apolityczny miało być > A ja pomyślałam, że "apetyczny" Odpowiedz Link
algaria Re: przyszły prezydent 27.05.15, 19:46 Czerwień raczej nie jest apolityczny .. ten cholerny kolor nadal się utrzymuje - zmył się tylko trochę. Co prawda już się przyzwyczaiłam, zresztą go nie widzę. Najgorsze że moja matula chce mieć taki sam. Córka dobrze mówiła że taki kolor to noszą panie lekko nadgryzione zębem czasu 60+ Vat - dobrze że nie mieszkam z matką, baa nawet nie w tej samej mieścinie, bo obie byśmy niczym czerwone sztandary waliły wszystkich kudłem po oczach. Kolor wyraźnie działa na innych - miałam nocne, lekkie spięcie z panią "mężem zaufania", to ona się unosiła nie mając racji Odpowiedz Link
dorisn Re: jaka będzie ta prezydentura - rozkład 26.05.15, 23:00 Pora zadać pytanie jaka będzie prezydentura Andrzeja Dudy? Krzyż celtycki 26.05.2015: 1. Świat 2. 4 Pucharów 3. 7 Buław 4. 5 Pucharów 5. 3 Mieczy 6. Koło Fortuny 7. Król Buław 8. 4 Monet 9. Królowa Monet 10. 5 Mieczy Sama prezydentura zapowiada się ... hmm, dobrze, jako udana, wkrótce też nastąpi dopięcie tego "przedsięwzięcia". 4 Pucharów sygnalizuje, że ktoś miał wpływ na Dudę, ale on jest już zmęczony tą osobą, ma jej dosyć. Sam jest też zmęczony trudną kampanią. Dopóki będzie działał zgodnie z ustalonymi regułami, dopóki nic mu nie grozi. W tle mamy jednak nagromadzenie negatywnych emocji. To była brutalna kampania, 5 Pucharów symbolizuje też rozczarowanie i żal wyborców Komorowskiego. Nie ma tez poparcia prawie połowy społeczeństwa, które obawia się zakulisowych gier Kaczyńskiego i Macierewicza, powrotu klimatu politycznego lat 2005 - 2007. Najbliższa przyszłość ..hmm..bardzo niepewna, nic co się wydarzy nie będzie pewne, niespodzewanie ujawni się osoba, która ma władzę, ale z niej nie korzystała do tej pory w pełni. Osoba w karcie Króla Buław - raczej nie jest to Kaczyński ani Macierewicz (Ci kojarzą mi się z Królem Kielichów). Być może sam Duda jest tą osobą, pokaże swoje "ja" (wstępem może być rezygnacja z członkostwa w PiS). Widać też, że Duda będzie się skupiał na sprawach materialnych Polski i Polaków, na próbie rozwiązania problemów głównie finansowych - emerytury, renty, niskie zarobki. Wygląda to na jakiś program pobudzania popytu wewnętrznego przez podniesienie dochodów ludności.Tutaj nastąpić może takie zderzenie z rzeczywistością, ponieważ nie wszystko będzie mógł zrealizować. Na końcu widać 5 mieczy - na tej pozycji może oznaczać początek przemiany w polskiej polityce, zainspirowanie Polaków swoimi ideami, w ogóle może oznaczać początek jakiegoś nowego etapu w rozwoju kraju. Ale też 5 mieczy jest symbolem walki marzeń z rzeczywistością, czasem takiej, która ma wysoką cenę. Odpowiedz Link
nikix4 Re: jaka będzie ta prezydentura - rozkład 26.05.15, 23:43 Intrygujący jest ten Król Buław. Do Dudy mi nie pasuje, bardziej do jego żony Ale to nie ona. Wiesz 5 mieczy, to też "śmierć" planów, pomysłów, tego o co pytamy. To też kompromitacja, porażka i zdrada. Dobrze nie wróży. Tutaj jako wynik może symbolizować "śmierć polityczną" Dudy. Odpowiedz Link
dorisn Re: jaka będzie ta prezydentura - rozkład 27.05.15, 13:10 Moim zdaniem 5 mieczy to będzie takie pyrrusowe zwycięstwo. Z jednej strony będzie chciał zmotywować i zainspirować Polaków do zmian, z drugiej będzie miał małe poparcie dla swoich inicjatyw. Może być tak,że przez całą kadencję może być nieakceptowany przez część społeczeństwa. Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: przyszły prezydent 27.05.15, 21:35 Witam Na szybko portret sporządziłam Andrzeja Dudy. Nie cały, bo mi się nie chce całego analizować. Ale trochę chcę podejrzeć, bo umówmy się, mało znamy przyszłego prezydenta, prawda? 16.05.1972. Na pierwszy rzut idzie to, co teraz. I tak mamy - cyfrę 5. To wyszło też Frei z rzutu karcianego. On jest teraz w Kapłanie. Ma szanse być autorytetem. Karty mówią, że uczciwy, ma kręgosłup moralny, dobre imię, religijny. Poza tym prawnik, też pasuje do Kapłana. Kapłan ustala prawa. Karta nie występuje w negacji, nie podwaja się, więc czytam, że nie ma cienia. Nie będzie ten Kapłan wyzwaniem dla prezydenta. Duda po prostu jest osobą godną zaufania i tyle, niczego nie musi wypracowywać. Nic go tu nie szarpie, ciągot grzesznych nie ma Może być trochę drętwy i zbyt zasadniczy jako Kapłan, ale tu by mi bardziej pasował Cesarz jednak do takiej interpretacji i to Cesarz w cieniu. Podświadomość - Świat. Lęki, obawy naszego nowego prezydenta... Hm... boi się porażek, to go może trochę blokować, nie jest pewny, czy zasługuje na to, co go spotyka, będzie bał się jechać po bandzie. W pozycji świadomości mamy Kapłankę. To będą cele, aspiracje... Blisko Kapłana znowu jesteśmy Znowu poszukiwanie celu życia i prawdy duchowej. Nie ma tu zrywu na władzę dla samej władzy, na pewno. Duda to poszukiwacz prawdy/wiedzy, rozjemca, nie awanturnik. I wreszcie nadświadomość - Mag. Talentów w bród, jak widać. Pomysłów ma w cholerę i ciut, ciut. Kreatywny, no... Mag to Mag, lider bez dwóch zdań, siła charakteru. Ciekawe, że Mag ma aspiracje w Kapłance. Kurczę, wróżką jest Duda, czy jakim jasnowidzem?;-D Zapewne czyta dobrze w ludziach, tak myślę patrząc na to zestawienie, potrafi ich rozgryźć, a na pewno dąży do tego, nie da się ocyganić Jeszcze by się tak dobrać do godziny urodzenia i można by zaszaleć, ale nie ma jej nigdzie w sieci. Coś portret wyszedł zbyt cukierkowy;-P Ale cóż... no taki jest. Karty się nie podwajają, nie ma gdzie szukać haków. A... i jest też opcja, że źle coś policzyłam, bo jak się człowiek śpieszy, to diabeł harcuje;-P Pzdr. Ing Odpowiedz Link
algaria Re: przyszły prezydent 27.05.15, 22:16 Dodam że On jest postrzegany w 16 czyli w Wieży a w środku jest Głupcem- Czyli takim kimś który z cicha potrafi rozwalić system - brak mu pewności siebie i ciągle potrzebuje kogoś kto go w świat wyprawi. Ludzie myślą, że jest człowiekiem demolką, który wiele zdziała a on sam nic. Jego misją jest Księżyc a droga do realizacji wiedzie przez Kochanków... Omamić, okłamać zamotać i rozłożyć ręce że się nic nie dało zrobić Ja bym Kapłanki też nie ocieplała wizerunku - charakter świadomości - tajemnice i lisie oczka (na które Ing sama zwróciłaś kiedyś uwagę) spryt i taka śliskość nie do końca szczera Księżyc Kapłance prawie równy Odpowiedz Link
nikix4 Re: przyszły prezydent 27.05.15, 22:25 Dobra, przyznam się Przez pewien czas był moim sąsiadem. Algaria ma 100% racji, niestety. Jeśli ktoś tam będzie rządził, to raczej żona a nie on. Odpowiedz Link
algaria Re: przyszły prezydent 27.05.15, 22:36 nikix4 napisała: > Dobra, przyznam się > Przez pewien czas był moim sąsiadem. > Algaria ma 100% racji, niestety. > Jeśli ktoś tam będzie rządził, to raczej żona a nie on. I dopiero to mówisz? No weź taka sława i Ty taka sławna O Matko!! Ale żona to chyba starsza... a w ogóle to On wygląda na kujonka i jest pół roku starszy ode mnie Odpowiedz Link
nikix4 Re: przyszły prezydent 27.05.15, 22:44 Żona jest z tego roku co on. Czy kujon - nie wiem. Ja bym go określiła inaczej, tylko nie wiem, czy wypada Gdyby nie rodzice i teść. Nawet bardziej teść. Żona uczy w jednym z najlepszych LO, on się bawi w politykę. Poza polityką praktycznie niczym się nie zajmował. Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: przyszły prezydent 27.05.15, 22:48 nikix4 napisała: Dobra, przyznam się Witam No... i wszystko jasne! Czyli że mamy panią prezydent, tak?;-D To by tłumaczyło trochę tę Kapłankę w celach i aspiracjach. Zadowolić żonę, przede wszystkim;-P Księżyc też tu pasuje. Kobiecy jest. Ale fajnie, kobiety rządzą światem Pzdr. Ing Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: przyszły prezydent 27.05.15, 22:42 Witam Owszem, Księżyc to Księżyc, ale misja jest na całe życie, nie na 5 lat. 5 lat to jakby przedszkole;-D Bardzo mnie to zaciekawiło badawczo. I ci Kochankowie do tego też. Podejrzewam, bo sama jestem dzieckiem spod Księżyca, że nasz nowy prezydent może mieć bardzo silną intuicję i wizje różne;-D Na trzeźwo całkiem;-P Taki gratis od losu. A co do Kapłanki w aspiracjach to nie lisica na pewno, bo pani Ala mówi, że jak się karty nie podwajają to nie ma wyzwania. Nie ma czego przerabiać. To jest czysta karta. Gdyby były dwie, to by można spekulować, że coś tu siedzi, co on musi jakoś tam pozbierać do kupy,z cieniem się zmierzyć. A tak... nie ma lisiczki Pzdr. Ing Odpowiedz Link
algaria Re: przyszły prezydent 28.05.15, 11:34 Papież to nauczyciel a nasz nowy prezydent wykłada na wyższej uczelni i to nie jednej.. Odpowiedz Link
nikix4 Re: przyszły prezydent 28.05.15, 18:06 Ja powiem tak. Papież to radykał (i to skrajny). Przypomnijcie sobie jego wypowiedzi z kampanii. On naprawdę myśli tak jak mówi. Najbardziej przeraziła mnie jego wypowiedź o wyższości zwyczaju nad konwencją o zapobieganiu i zwalczaniu przemocy... Mam nadzieję, że będzie miał mądrych doradców i że żona postawi na swoim Odpowiedz Link
algaria Re: przyszły prezydent 28.05.15, 22:27 Mnie przeraziły 2, oprócz tej dzisiejszej - że należy wsadzać do więzienia za In Vitro i o wysłaniu naszych wojsk na Ukrainę A dzisiejsza? - Pomnik Smoleński ma stanąć na Krakowskim i nie ma bata. Zresztą co dzień wychodzą jakieś "kwiatki" i kwitki, a mamy dopiero 4 dzień po wyborach - 3 po oficjalnych wynikach. Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: przyszły prezydent 28.05.15, 22:57 algaria napisała: Mnie przeraziły 2, oprócz tej dzisiejszej - że należy wsadzać do więzienia za I > n Vitro i o wysłaniu naszych wojsk na Ukrainę Witam Daj spokój, przecież to są bzdury. Nikt nikogo nie będzie więził za in vitro. Nie ma miejsca w więzieniach To takie gadanie żeby się biskupom przypodobać i tyle. Eh... ci politycy... Grają na ludziach jak na werblach. pzdr. Ing Odpowiedz Link