Dodaj do ulubionych

Talizman Archaniołów

05.08.15, 14:16
Dziś dostałam w prezencie.. jak myślicie to działa?
Powiem, że kiedy sobie sama go zrobiłam na papierze i włożyłam pod poduszkę to miałam takie bardzo "dziwne realistyczne" sny.
Teraz mam w formie medalionu... zobaczymy co będzie dalej
Obserwuj wątek
    • rozmaryn_1 Re: Talizman Archaniołów 05.08.15, 17:27
      Nigdy nie miałam, nie używałam, ale na pewno ucieszyłabym się z takiego prezentu i myśle, że tego rodzaju prezenty nie trafiają przypadkiem do takiej a nie innej osoby smile
      Jak działa, to daj znać, też sobie taki kupięsmile
    • inguszetia_2006 Re: Talizman Archaniołów 05.08.15, 22:29
      Witam
      A dlaczego ma nie działać?;-D Tak swoją drogą gwiazdę sześcioramienną nosili Żydzi w gettach. Chichot historii. Taki znany symbol ochronny, starszy od judaizmu przecież...
      Myślę, że czym napasiesz ten amulet, tym on będzie dla ciebie. Imiona Archaniołów są moim zdaniem dodatkiem (zbędnym) do heksagramu. Przepraszam Chóry i inne Majestaty;-P To heksagram ma działać swoim kształtem, tak jak skrypt runiczny.
      No, tak podpowiada mi tzw. "zdrowy" rozum. Przyznaję bez bicia przy okazji, że nie znam się na anielskich pieczęciach i w ogóle angelologii. Kto wymyślił ten talizman? Jak stara jest tradycja wpisywania imion aniołów w heksagram? Dołączyli jakąś ulotkę może? Trochę mi to pachnie jakimś czarnoksięstwem spod znaku mamony, ale mogę się mylić.
      Przydałaby nam się na forum jakaś angelolożka z prawdziwego zdarzenia, znawczyni gnozy, co nie?
      Pzdr.
      Ing
      • algaria Re: Talizman Archaniołów 05.08.15, 23:25
        Masz racje Ing - w ogóle nie pomyślałam o historii talizmanu.

Imiona Archaniołów Michał - wiadomo
        Gabriel - od nowin i "zwiastowania"
        Rafał od zdrowia
        Zadkiel - pamięć, współczucie, wybaczanie
        Haniel - pomaga poszukiwać miłości
        Zaphiel - jest głosem Boga
        Camael - Archanioł dobrych życzeń
        Do tego mamy symbole planet I motto po łacinie

Dla cnoty nie ma drogi nie do przebycia

Heksagram - to pieczęć Salomona i wywodzi się z hinduizmu (najprawdopodobniej) i symbolizuje równość energii żeńskich i męskich - dwie pradawne siły które w tym symbolu się równoważą. A kabała żydowska przejęła ten symbol z pełną świadomością jego charakteru płciowego. Na poziomie duchowym heksagram jest najwyższym symbolem zrównoważonej boskości. W alchemii heksagram symbolizuje męską/żeńską dwoistość ognia i wody, a także cztery żywioły.

Myślę że będzie dobrze wink
        • nikix4 Re: Talizman Archaniołów 06.08.15, 09:50
          Każdy talizman działa, jak jego właściciel w to wierzy.
          Ja nie wierzy, to talizman nie działa tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka