Zbieralam sie do niego od 1-go stycznia...i nie sadze, zeby byl "wazny" przez calutki rok - mysle, ze tak do jesieni

ale jednak rozlozylam te karty - dla "ulatwienia" wyciagalam po karcie Tarota (Mona Lisa Tarot) i Mistycznego Kippera

Jak ktos kiedys bedzie mial dla mnie jakas cenna wskazowke, to bede za taka bardzo wdzieczna, choc jako-tako sobie poradzilam
To odchodzi:
Energia ciała / zyciowe lekcje w 2015: XVII. Gwiazda / Dom
Fajnie sie mi to kojarzy - Gwiazda, to dla mnie puszczenie emocji, a Dom, to poczucie bezpieczenstwa i stabilnosc, wiec 2015 mial dla mnie przyjemna energie ciala..
Energia mentalna / lekcje zyciowe w sferze intelektualnej: 2 bulaw / Dluga Podroz
Podroze mentalne, przenoszenie sie (mentalnie) w nowe rejony - to byly tez rozmowy z ludzmi z innego kraju, innego kontynentu - pod wzgledem mentalnym interesowalo mnie mniej to, co swojskie, a to, co dla mnie nieodkryte i egzotyczne
Energia serca / lekcje w sferze uczuc i relacji w 2015: Rycerz kiel. / Male Dziecko
Na energie serca Rycerz kielichow i Male dziecko..szukanie milosci z ufnoscia dziecka
Emocjonalnie te obie karty mocno zblizone..to obraz mnie w 2015, bezapelacyjnie 
Patrzac juz na energie serca w biezacym roku, to troszke "dojrzalam" (I. Mag i Podroz), ale w 2015, to bylo faktycznie skrzyzowanie Rycerzyka kielichowego z Malym dzieckiem, ktory to "duet" zostal niezwykle dopieszczony
ale nie moglo byc inaczej - przy takim uroku osobistym..
Energia duszy / przebyte lekcje w sferze ducha: Krol bulaw / Osoba falszywa
Ohh, co to byla za lekcja...Krol bulaw to silna energia - patronuje jej I. Mag, co sie niestety komponuje "pieknie" z Osoba falszywa - to silna i nie-pozytywna mieszanka - proba walki "ze zlem" nie tymi metodami, ktore sa wlasciwe, a to obraca sie zawsze przeciwko czlowiekowi - ten duet Krola bulaw i Osoby falszywej przypomina mi tez o pozbyciu sie z mojego zycia dwoch osob (kobiety i mezczyzny), ktorzy mieli na mnie duzy wplyw, rowniez energetyczny, ale dalam rade i nie ma ich juz w moim zyciu - co (jak widze po kartach w tej kwestii na 2016) wychodzi mi na dobre - nowa "para" na 2016: tez bulawowy, ale juz nie panujacy dzien i noc Krol, a jedynie gotowy w razie co do energicznego skoku (ale i bezpiecznego ladowania..) Rycerz bulaw - jemu patronuje juz nie Mag, jak w przypadku Krola, a Cesarzowa..niby bez sensu, a jednak
i tak jak Mag laczyl sie "ladnie" w parze z Osoba Falszywa..tak teraz zapanuje energia blizsza Cesarzowej, fajnie sie komponujacej z Laskawym panem - kto powiedzial, ze energii negatywnej nie mozna przetransportowac w silna pozytywna..Silna Dusza bedzie nadal silna i to mi sluzy i cieszy
To nadchodzi (2016):
Energia ciała, kondycja organizmu w 2016: XII. Wisielec / Zmiana
Uuu, pierwsza mysl w tym roku - koniec z codziennym, porannym wazeniem sie - idzie zmiana podejscia do kwestii ciala - podejscie z 2015 (Gwiazda i Dom) trzeba przemyslec i zmienic sposob postrzegania swej cielesnosci - jakas nowa sytuacja - moze jednak "sie poswiece" i wykresle mieso ze swej diety...oj, to by bylo dla mnie duze poswiecenie.. Widze tu calkiem inna droge - taki reset - zetne wlosy (to juz pewne) - niech to bedzie symbolem tych zmian
Energia mentalna / zmiany w sferze intelektualnej: 10 kielichow / Krotkotrwala choroba
Tak, mentalnie wszedzie sie pchaja mentalne "fast foody", to fakt..a jednoczesnie nie zapowiada sie, zebym dokonala jakiegos "wiekopomnego odkrycia"...nie to bedzie dla mnie priorytetem i sie obawiam, ze bede dostawala automatycznego bolu glowy na sama mysl o tym, by poczytac jakas madra ksiazke...Wstyd, ale przy 10 kielichach, to szare komorki nie maja specjalnie miejsca, by pocwiczyc i moga zaczac mi zanikac
10-tka i choroba kojarzy sie mi tez z przeladowaniem - za duzo informacji...trzeba przewietrzyc, bo sie udusze
Energia serca (oraz co nadejdzie w relacjach miedzyludzkich): I. Mag / Podroz
Ha! Koniec z Rycerzem kielichow i Malym dzieckiem (w sumie troszke szkoda..), ale dojrzalam do rozpoczecia nowej, Magicznej Podrozy - i to bedzie tak, jak z roku 2015 wyruszanie w poszukiwaniu (Rycek kielichow) nowych doswiadczen (Male dziecko), ale juz w innym wymiarze, bo teraz, to Mag wyrusza w Podroz 
Energia duszy (doswiadczenia w sferze ducha): Rycerz bulaw / Laskawy pan
To juz omowilam duzo powyzej..niby "to samo", bo i w 2015 i na 2016 "pan bulawowy" oraz "karta osobowa" Kippera....ale "prawie" robi roznice 
Karta glowna (kierunek w 2016): 9 kielichow / Zamozny dobrodziej
Rok z Wibracja Liczby 9, ja numerologiczna 9, w 9 Roku Numerologicznym, wiec wlasnie 9 sie spodziewalam
Tak, jak cenie Wielkie Arkana, tak tu chetnie "zrezygnuje" z Pustelnika (o 9 mieczach i 9 bulaw nie wspominajac..), a do 9 monet, to ani nie bede miec juz odpowiedniej fryzury..ani ja singielka..ani checi tego typu..wiec jak dobrze sie mi dzieje i zadowolona jestem, to moge sie tym delektowac..
Przyjmuje to blogoslawienstwo, bez slowa skargi
i do tego Zamozny Dobrodziej...wreszcie odpowiednio zadbam o swoje interesy..
Tylko, zebym sie nie stala jakims cholernym sknera..-ale Zamozny Dobrodziej wyglada na inteligentnego goscia, to chyba bedzie umial znalezc "zloty srodek"
Kurna, emocjonalnie i finansowo, to chyba niczego mi nie zabraknie - ten moj 9. Rok Numerologiczny taki podejrzanie przyjemny..kumulacja lat poprzednich 
uff, dziekuje za uwage

Zycze Wam samych pozytywnych wrozb w 2016 i pozniej
Anka