Dodaj do ulubionych

Tajna kieszeń - problem

18.02.16, 23:30
Jakbyście zinterpretowały karty Wieża, Cesarz i Giermek buław w rozkładzie "tajna kieszeń"
w pytaniu: co zamierza zrobić w najbliższym czasie ?

Wyciągnęłam karty kumpeli na pewnego faceta. Karty mi wyszły dość trudne ale intrygujące.
Ale na tym pytaniu utknęłam.
Bo niby co ? Zamierza coś rozwalić, zrobić porządek ale co z tym giermkiem buław ?

Obserwuj wątek
    • algaria Re: Tajna kieszeń - problem 19.02.16, 14:36
      Zawali dotychczasowy wasz układ - czyli jeśli był brak kontaktu to będzie jak była miłość to nie będzie - Wieża zawala to co jest teraz - on zrobi to co postanowi jak Cesarz chce mieć władze i pokaże a że paź buław to nie tylko flirty i amory ale i praca której efektów nie jest pewien - to Pan Cesarz burząc stary układ zacznie działać wobec Pani/Ciebie, ale jaki będzie tego wynik to sam on nie wie i wszyscy święci też. On jakby ciut na ślepo się będzie rzucał ale pokazując wink że on ma władzę
    • rozmaryn_1 Re: Tajna kieszeń - problem 19.02.16, 16:26
      Przede wszystkim spytałaś o ZAMIARY, a nie co zrobi. Czyli co ma w głowie. A jak jest paź buław, to może myśleć pod wpływem impulsu, niedojrzale, a potem ochłonie i zrobi kompletnie coś innego. Wieża to burzenie, cesarz to upór i pewność siebie, paź tutaj to może być taki chwilowy zapał, który pozostanie w sferze jego mysli. Zamiast uczuć jakieś rozliczenia, ocena- osoby czy sytuacji, wyczuwa się w tym jakąś agresję albo przemoc w imię jakis wyobrażeń. Cesarz może oznaczać doslownie jakiś wpływ mężczyzny i to raczej destruktywny, który da początek i jakby pomysł, żeby coś zniszczyć, kogoś czymś zaskoczyć, znienacka rozliczyć z czegoś, bo wieżę burzymy, gdy uważamy, że nie słuzy czemuś dobremu. Może komuś przykrość chciałby zrobić wierząc w swoje prawdy. Cesarz ma przeciez zawsze rację, nawet gdy jej nie ma wink Pazie to też wieści, więc może pod wpływem jakiejś informacji zadziała impulsywnie burząc to co jest, a właściwie to tak sobie zaplanuje. Tak jak pisałam, on może całkiem inaczej zadziałać w rzeczywistości, bo to tylko zamiary. Ale na miłość to niefajne karty.
      • niki.ix Re: Tajna kieszeń - problem 19.02.16, 18:15
        Dzięki dziewczyny smile
        Trochę mnie zaniepokoiłyście.
        Faceta osobiście jeszcze nie znam ale bardzo lubię moją kumpelę smile
        Roz - cały rozkład jest nie fajny. Ale w "tajnej kieszeni" to nawet lepiej, bo to raczej chodzi o to co facet ukrywa.
        A na pytanie: co ukrywa wyszła mi 5 kielichów a m.in. znaczy, że może ukrywać chorobę psychiczną.
        • rozmaryn_1 Re: Tajna kieszeń - problem 19.02.16, 18:42
          To może podaj cały rozkład? Bo 5 kielichów to mi sie z chorobą psychiczną nie kojarzy, raczej z przeszłością, rozczarowaniem i takim powracaniem do tej przeszłości w sensie negatywnym. Na chorobę to powinny wyjść AW moim zdaniem. Powiedziałabym więc, że może czymś się zraził, wciąż to przeżywa i może mieć to związek z koleżanką albo z dalszą przeszłością. Zależy od reszty kart, bo ja rozkład traktuję jak całość- jeden organizm, który gdzieś choruje, gdzieś jest zdrowy i jedno wpływa na drugie.
          • niki.ix Re: Tajna kieszeń - problem 19.02.16, 19:27
            Suliga w "Tarot. Karty, które wróżą" napisał, że 5 kielichów może oznaczać chorobę psychiczną zwalczaną siłą woli. Kilka razy mi się to sprawdziło. Zwłaszcza przy ciężkiej depresji.

A cały rozkład:
            1. cel w stosunkach u faceta - Król mieczy
            2. co facet myśli o X - 4 buław, Królowa denarów
            3. co czuje do X - 4 denarów, Król kielichów
            4. jak się zachowuje w stosunku do X - Rycerz mieczy, Mag, 8 kielichów
            5. co zamierza zrobić w najbliższym czasie - Wieża, Cesarz, Paź buław
            6. co facet ukrywa - 5 kielichów
            7. dlaczego musi to ukrywać - 4 buław
            • niki.ix Re: Tajna kieszeń - problem 19.02.16, 19:33
              mała poprawka smile
              2. co facet myśli o X - 6 buław, Królowa denarów

miało być.
              • rozmaryn_1 Re: Tajna kieszeń - problem 19.02.16, 20:22
                On w królu mieczy, więc jak coś mu nie spasuje, to się odwróci i odejdzie, zwłaszcza że kobietę widzi jako chwilową znajomość (ona jest w związku?). Jest zamkniety, choć całkiem bez uczuć też nie. Uczucia są, ale facet jakby wiedział, ze to bez szans (jeszcze raz- czy ona ma partnera?). Zachowuje się adekwatnie do sytuacji, jest zaanagażowany z jednej strony, z drugiej wie, że to bez szans (po raz trzeci- czy ona jest w związku?). Ukrywa rozczarowanie, a dlaczego? Bo ona jest w związku? A może on związany?
                Zagrożeń nie widze, jedynie niesprzyjające okoliczności.
              • rozmaryn_1 Re: Tajna kieszeń - problem 19.02.16, 20:32
                I oczywiście jesli Twoja kolezanka jest mężatką, to ten cesarz w rozkładzie to jej mąż, więc wszystko zmienia znaczenie.
                • niki.ix Re: Tajna kieszeń - problem 19.02.16, 20:35
                  Nie, nie jest w związku.
                  Była w nieformalnym ale to już przeszłość.
                  • rozmaryn_1 Re: Tajna kieszeń - problem 19.02.16, 20:48
                    A on jest wolny? Bo dla mnie te karty jakby się u mnie położyły, to widac ewidentnie- te czwórki charakterystyczne dla związku, jego zachowanie, cesarz i 5 kielichów i przyczyna ukrywania-4 buław... Każdy inaczej czuje karty i tak mu potem one wychodzą. Dla mnie to rozkład dla ludzi, kiedy przynajmniej jedno jest w stałym związku.
                    Jak się nie zgadza, to widac moja i Twoja podswiadomość kompletnie inaczej funkcjonują i czują... )
                    • niki.ix Re: Tajna kieszeń - problem 19.02.16, 20:58
                      Mówi, że tak. Ale pewności nie ma.
                      • rozmaryn_1 Re: Tajna kieszeń - problem 19.02.16, 21:05
                        Każdy ma swój kod z kartami. Dla mnie te karty mówią o tym, że ktoś jest tu zwiazany. Jesli dla Ciebie to nie jest oczywiste, to widać inaczej interpretujemy, inaczej nam wychodzi itd... W takiej sytuacji to raczej Ci nie pomogę, bo jak? Tak to jest niestety z interpretacją cudzych rozkładów tongue_out
                        • niki.ix Re: Tajna kieszeń - problem 19.02.16, 21:24
                          Roz może masz rację, że on kogoś ma. Tego nie wiem.
                          Na razie mówi, że nie. Ale sprawdzić się tego nie da tongue_out

Poza tym, mnie często wychodzą dobre karty ale dobra interpretacja nie zawsze tongue_out
                          Raz o mało jedna z koleżanek nie straciła życia. Nie wiem, czy pamiętasz ten wątek. Teraz się boję.

Ale wiesz co, zrobiłam eksperyment smile
                          Zadałam te same pytania Kipperom. Ostatnio lepiej mi się z nimi gada jak z Tarotem.

1. cel w stosunkach u faceta - Podróż
                          2. co facet myśli o X - Dobry list, Osoba główna (2)
                          3. co czuje do X - Otrzymanie podarunku, Małe dziecko
                          4. jak się zachowuje w stosunku do X - Ponure myśli, Łaskawy pan, Zmiana
                          5. co zamierza zrobić w najbliższym czasie - Długa droga, Praca, Łaskawa pani
                          6. co facet ukrywa - Krótkotrwała choroba
                          7. dlaczego musi to ukrywać - Troski i nieprzyjemności

Idę interpretować smile
                          Na pierwszy rzut oka możesz mieć rację z tą 5 kielichów. To jednak nie jest choroba psychiczna, bo Kippery by to pokazały inaczej.
                          • rozmaryn_1 Re: Tajna kieszeń - problem 19.02.16, 21:35
                            Ja tam wole Tarota. Kippery pokazują zbyt często to, czego się dowiemy, ale czy to prawda? Przykład. Pytasz- czemu mnie unikasz? Dostajesz odpowiedź- "bo mam teraz dużo pracy/jestem zajety". Kippery pokażą tą odpowiedź, ale czy to prawda czy tylko pokazały wydarzenia na sucho, czego się dowiesz?
                            Ale jego cel- to rozstanie, podróż to jednak odwrócenie się od kogoś i odejście. Jakby już miał zaplanowane, że nic z tego nie będzie.
                            • niki.ix Re: Tajna kieszeń - problem 19.02.16, 21:42
                              Właśnie sobie czytam tą Podróż. Dużo znaczeń ma ta karta:
                              podróżowanie, przemieszczanie się, droga, symbolizuje środki transportu.
                              W uczuciach: tęsknota albo dystans
                              w emocjach - tendencje "ucieczkowe" albo wyraźne ukierunkowanie na konkretny cel
                              Trzeba chyba coś do niej dołożyć wink
                              • rozmaryn_1 Re: Tajna kieszeń - problem 19.02.16, 21:45
                                Własnie, tendencje ucieczkowe wink
                      • rozmaryn_1 Re: Tajna kieszeń - problem 19.02.16, 21:26
                        A może ich łączą po prostu sprawy finansowe lub zawodowe? Ten król mieczy jako cel może na to wskazywać. Właściwie to ma być na relację miłosną czy zawodową ? Jednak co własne karty, to własne smile
                        • niki.ix Re: Tajna kieszeń - problem 19.02.16, 21:36
                          Tajna kieszeń to rozkład, który stawiasz jak chcesz wiedzieć czy ktoś coś przed Tobą ukrywa i co ukrywa. Relacja nie ma tutaj jakiegoś większego znaczenia. Chociaż czasem może pokazać, że ktoś Cię kocha albo nienawidzi tongue_out
                          • rozmaryn_1 Re: Tajna kieszeń - problem 19.02.16, 21:40
                            Myslę, że to zawsze ma znaczenie, inne są tajemnice zawodowe, inne miłosne. Ale ok. W takim razie powiedziałabym że on ukrywa związek wink
                            • niki.ix Re: Tajna kieszeń - problem 19.02.16, 21:43
                              Powiem koleżance, żeby to sprawdziła smile
                              Chociaż nie wiem czy możliwe. Bo jak ma nowy dowód to czarno to widzę tongue_out
                              • rozmaryn_1 Re: Tajna kieszeń - problem 19.02.16, 21:50
                                Ja to jestem naiwna i szczera. Wydaje mi się, że wystarczy spytac i bym uwierzyła. Ale jakby Twoja kolezanka była taka łatwowierna, to by nie chciała rozkładu "tajna kieszeń", a trochę jest tak, że przyciagamy to, czym myslimy czyli np. mnie nigdy żaden mężczyzna nie oszukał co do swojej sytuacji, ale nie wiem jak z Twoja koleżanka. Myslę, że trochę przyciągamy pewne sytuacje i ludzi. Ja naiwna, więc gadam z Aniołem Stróżem jak mam wątpliwości wink Pozwalam mu pokierować sytuacją i nie narzekam big_grin
                                • niki.ix Re: Tajna kieszeń - problem 19.02.16, 22:21
                                  Też takie byłyśmy, do czasu przygody naszej koleżanki.
                                  Teraz wszystko dokładnie sprawdzamy tongue_out

Ja sobie przynajmniej rozkłady poćwiczę. Teraz robiłam partnerski.
                                  Też ciekawie. Na pytanie co ich łączy wyszła cesarzowa, a na pytanie co ich dzieli cesarz smile
                                  Może faktycznie facet ma żonę w rękawie wink

I'm not perfect but I'm limited edition tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka