Dodaj do ulubionych

Rozkłada na MM- zagadka

19.03.16, 17:08
Jakie karty? Tylko nie kombinujcie za wiele, bo to prosta zagadka smile

1. Obraz idealnie stworzonej Mapy Marzeń (dalej będę pisać skrótem MM).
Trzeba sięgnąć do dzieciństwa, do dziecięcych marzeń? To karta poczucia bezpieczeństwa, bycia kochanym, lubianym, otoczonym przyjaźnią, ciepłem. Nie ma tu poczucia winy, jest dziecięca niewinność, radość i beztroska smile Moja karta "pachnie" kwiatami, łąką, słońcem smile Jest to karta karmy, więc może mówić o spełnianiu pragnień duszy pochodzących z przeszłości.

2. Taki warunek musi być spełniony, aby MM się urzeczywistniła.
Trzeba wierzyć w siebie i w swoją zdolność/umiejętność/możliwość wykreowania sobie rzeczywistości. My sami mamy pełną moc i możemy stworzyć sobie świat, w którym funkcjonujemy, ale bez poczucia pewności siebie, wiary w swoje możliwości, będziemy kreować sobie brzydką rzeczywistość. Karta ta mówi- jak na górze, tak na dole. Uwierz, że masz w sobie magię i potencjał tworzenia.

3. To jest najczęstszy błąd popełniany przy tworzeniu MM.
Karta-cukiereczek. Obraz idealnej rzeczywistości. Wszystko jest na niej piękne. Może w tym problem wlaśnie, że takie piękne, że aż sztuczne? Może za mało naturalne i nie działa dobrze na naszą podświadomość? Piękny kicz? Poza tym w tej karcie nie ma rozwoju, spełnienie marzeń i koniec. Nie ma nowego celu, czegoś świeżego. Dotarliśmy do końca. Emocjonalnie doszliśmy do kresu.

4. To przyspiesza spełnienie MM.
Karta podświadomości. Podświadomość musi współpracować ze świadomością. Jeśli nie będzie wewnętrznego oporu, obaw zepchniętych do nieświadomości, będzie szybciej. To też karta marzeń pochodzących z głębi duszy.

5. To spowalnia, utrudnia.
Jest tu pójście za głosem uczucia, ale na zasadzie- "dłużej tego nie wytrzymam!". Silne, skrajne emocje. Nie ma tu łagodnej afirmacji, a raczej ucieczka w świat marzeń z mieszanymi uczuciami, szarpanina wewnętrzna. Może to mówić, że raz chcemy tak, a raz inaczej. Niby chcemy, ale zastanawiamy się, czy to przyniesie szczęście. Marzenie jest tu silnie naładowane emocjami, ale skrajnymi. Odchodzenie od pomysłu i powroty.

6. Anioł, który patronuje MM.
Jakiś skromny Anioł, może ktoś z osobistej grupy anielskiej- Anioł Stróż lub ktoś taki. Jeśli miałabym wybrać Archanioła, to skojarzyła mi się ta karta z Jofielem- od pozytywnego myślenia i afirmacji, bo to jest karta afirmacji, beztroski, życia teraźniejszością, radości, świętowania, życia chwilą. Carpe diem!

7. Podsumowanie.
Piękna karta mówiąca o spełnieniu, o poczuciu bezpieczeństwa, o sytuacji, gdy nasze potrzeby są spełniane i możemy się swobodnie rozwijać, uczyć. Mamy doskonałe warunki ku temu, wręcz cieplarniane.
Obserwuj wątek
    • inguszetia_2006 Re: Rozkłada na MM- zagadka 19.03.16, 17:23
      Witam
      Fakt, wydaje się łatwe. Słońce, Mag, 10 kielichów, Księżyc, 8 kielichów, 6 buław, 6 kielichów.
      Hm... coś za szybko poszło;-P Gdzie jest skucha?
      Pzdr.
      Ing
    • leda-is-one Re: Rozkłada na MM- zagadka 20.03.16, 07:30
      1.6kielichow
      2.Mag
      3.10kielichow
      4.Księzyc
      5.8 kielichow
      6.3kielichy
      7.Słonce
    • rozmaryn_1 rozwiązanie 20.03.16, 12:00
      Najwyraźniej zagadka okazała się zbyt łatwa tym razem smile Inga, pomyliłaś pierwszą kartę z ostatnią, a skucha była w 3 pucharów zamiast 6 buław, co Leda poukładała we właściwej kolejności i dołożyła 3 pucharową smile Czuję, ze była zbyt łatwa, bo Inga w pośpiechu napisała, ledwo zerknęła, a Leda przyjrzała się uważniej i raz dwa rozwiązana zagadka.
      Ledo, dla Ciebie przesłanie anielskie:
      Jest wiele namiętności, które mogą Cię zainspirować do odnajdywania piękna w życiu codziennym. Znaki, które pozostawiają za sobą chwile, które właśnie przemijają, kolekcjonuj w sercu i pamięci. One są twoim duchowym skarbem i pomogą Ci odnaleźć pokój w momentach zwątpienia. Nie wyobrażaj sobie zła, wykorzystaj piękno, bo jesteś manifestacją Boga, a Bóg jest miłością.
      • leda-is-one Re: rozwiązanie 21.03.16, 05:35
        "Nie wyobrażaj sobie zła, wykorzystaj piękno, bo jesteś manifestacją Boga, a Bóg jest miłością" to zdanie z przesłania już mi wczoraj pomogło, bardzo mnie ktoś zezłościł ale się z tym uporałam.
        Dziękuję Ci za przesłanie, piękne, bardzo piękne smile
        • rozmaryn_1 Re: rozwiązanie 21.03.16, 17:41
          Ciesze się Ledo smile
    • rozmaryn_1 Inga! 20.03.16, 12:22
      Tobie też wyjęłam przesłanie, samo wyleciało z talii:
      Spróbuj zainspirować innych tak, aby mieli wolę życia, wolę wytrwania i aby dojrzeli sens w tym, co im się przydarza w życiu, a staniesz się pomocnikiem aniołów. Na plotki nigdy nie miej czasu.
      • inguszetia_2006 Re: Inga! 20.03.16, 18:02
        Witam
        O, właśnie zauważyłam. Dziękuję. Być pomocnikiem aniołów? Ok. Buła z masłembig_grin
        Pzdr.
        Ing
    • algaria Re: Rozkłada na MM- zagadka 20.03.16, 15:08
      1 Słońce albo 6 kielichów
      2 Moc
      3 10 kielichów
      4 Eremita/ zawieszony
      5 8 kielichów
      6 6 buław
      7 3 monet
    • algaria Re: Rozkłada na MM- zagadka 20.03.16, 15:09
      za późno dołączyła buuu