algaria 20.03.16, 13:43 Też do odgadnięcia aforyzm Nie dla Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inguszetia_2006 Re: Rebus nr 2 20.03.16, 17:29 Witam Trudne, buuuuuuuu. Myślę i nic. Chyba nie znam tego, po prostu Myślisz, że znam? Muszę znać? To takie coś jak "carpe diem"? Z kanonu szkolnego? Eh... czym dłużej patrzę, tym bardziej durnieję. Pzdr. Ing Odpowiedz Link
nagietek123 Re: Rebus nr 2 20.03.16, 20:48 Sprawiedliwość jest dla wielkich tego świata, nie dla maluczkich. Sprawiedliwość służy wielkim tego świata, nie służy maluczkim. Odpowiedz Link
nagietek123 Re: Rebus nr 2 20.03.16, 20:53 I jeszcze: Nie ma sprawiedliwości na tym świecie Odpowiedz Link
perl-a80 Re: Rebus nr 2 20.03.16, 22:17 Nie wróżę, ale przyszło mi na myśl "sprawiedliwość nie zna granic " . pozdrawiam i udanego tygodnia Odpowiedz Link
algaria Re: Rebus nr 2 20.03.16, 23:31 Niki wygrała.. Sprawiedliwość jest dla świata nie dla ludzi" Czegoś potrzebujesz? Odpowiedz Link
niki.ix Re: Rebus nr 2 21.03.16, 16:06 O, to się cieszę, że mi się udało Czegoś potrzebujesz? - a wiesz, że tak. Informacji Jeśli dobrze kojarzę, to mieszkałaś w W-wie i znasz to miasto. Daleko jest z Centralnego na Jasną ? Odpowiedz Link
algaria Re: Rebus nr 2 21.03.16, 18:30 Ja się tylko w solycy urodziłam, a mieszkałam 30 km od niej a teraz 15 ale Już Ci odpowiadam, bo w tamtych okolicach bywałam zwłaszcza na wagarach - nie jest daleko. Da się i na piechotę, to około max 10 do 15 min, ale lepiej przejechać ze 2 przystanki tramwajem i Jasna jest za Domami Centrum - tzn trzeba iść wzdłuż nich i wejść od ul Sienkiewicza (Na rogu był kiedyś Hortex, a jest Empik a przy Sienkiewicza na rogu z Jasną jest Filharmonia. Odpowiedz Link
niki.ix Re: Rebus nr 2 21.03.16, 20:03 O, to fajnie. Będę mogła zrezygnować z samochodu. Bardzo Ci dziękuję Odpowiedz Link
aprepope Re: Rebus nr 2 26.03.16, 12:31 Przeczytalam to pytanie Niki i odpowiedz Algarii w ramach nagrody - najpierw sie usmiechnelam, bo pewno nie czesto na forumku ezoterycznym, na pytanie Wrozki "czego sobie zyczysz?" odpowiedz jest pytaniem o droge.. ale sobie tez pomyslalam, ze w sumie to jedno i to samo..bo przeciez Wrozba, to tez odpowiedz/wskazowka w pytaniach o droge....ale pewno Twoja mina Algario - bezcenna? Fajne te rebusy, ale szkoda, ze takie trudne Odpowiedz Link
algaria Re: Rebus nr 2 26.03.16, 13:18 Odpowiadałam na jeszcze dziwniejsze pytania, niż o drogę więc moja mina nie była taka bezcenna - Uśmiechnęłam się to fakt do Niki zwłaszcza A rebusy były łatwe to krzyczano że za łatwe, jak są trudne to zgadnąć niełatwo ot i dogodzić to kłopot Odpowiedz Link
aprepope Re: Rebus nr 2 26.03.16, 17:22 To tarotowy rebus z takiego najdziwniejszego pytania..to by byl czad Odpowiedz Link