17.10.16, 23:51
Spotkałam się dzisiaj z nowym znaczeniem tej karty. Nowym dla mnie, bo wcześniej miałam do niej zupełnie inne tradycyjne podejście. Otóż Księżyc może wskazywać na cykliczność pewnych zdarzeń czy wydarzeń w naszym życiu. Coś stale się powtarza według określonych reguł i schematów.
Co o tym myślicie?
Obserwuj wątek
    • rozmaryn_1 Re: Księżyc 18.10.16, 08:33
      Inaczej bym to określiła. Księżyc to karta psychologii i podswiadomości, więc miedzy innymi naszych schematów, według ktorych dzialamy w sposób nieuświadomiony. Czyli powtarzalność wynika z reakcji niekontrolowanych. W kółko reagujemy tak samo na jakieś zdarzenia, bo coś tam w nas jest takiego, co wywołuje ten schemat. W osho to przeciez karta karmiczna, innych wcieleń, zreszta w klasycznym Tarocie też czyli coś w kólko przerabiasz, bo tak naprawde nie wiesz, w czym tkwi problem. A tkwi on w Tobie. Raz się wystraszyłaś psa w dzieciństwie i możesz o tym nie pamiętać, ale boisz się potem w życiu dorosłym.
    • caro-caro Re: Księżyc 18.10.16, 09:01
      Biorąc pod uwagę, ile Księżyc ma tak naprawdę, negatywnych znaczeń takich jak złudzenia, lęki, nałogi, powracająca karma... to cykliczność i kobiecość to właśnie te pozytywy. Fazy księżyca, a nasze cykle i ciąże zawsze były ze sobą kojarzone. Tak wolę postrzegać Księżyc. Dzięki temu jest znacznie bardziej przyjazny ☺
    • inguszetia_2006 Re: Księżyc 18.10.16, 10:55
      Witam
      Pewnie, że Księżyc to cykliczność. Fazy Księżyca, przypływy, odpływy, miesiączki etc.
      Wchodzenie w niewłaściwe związki też. Jest reguła i schemat. Tylko to chodzi o cykliczność powielania błędów, a nie cykliczność sukcesu. W Księżycu nie widzę jakoś pasma cyklicznych zwycięstw;-P Ciekawe, dlaczego, co nie?big_grin
      Pzdr.
      Ing
      • rozmaryn_1 Re: Księżyc 18.10.16, 11:28
        W księżycu cykliczne zwycięstwa? Fajnie by było haha... smile
      • niki.ix Re: Księżyc 18.10.16, 16:26
        Zastanawiałam się nad tym , bo ta cykliczność może mieć znaczenia negatywne i pozytywne.
        A te drugie mi do Księżyca kompletnie nie pasują. I na pewno je wykluczam przy związkach.
        Ale jak pytamy o kasę. Tam może chodzić o jakieś tego typu źródła dochodu, czy rodzaj pracy.
        Np.: żeby osiągnąć sukces musimy działać wg określonego schematu uncertain
    • algaria Re: Księżyc 19.10.16, 20:05
      Ciekawe te wasze spostrzeżenia. Księżyc to przypływ i odpływ i czyjaś bytność w życiu - powrót i odejście i powrót. Błędy które niby miały nas uczyć, a jednak powtarzamy. Trudna, karmiczna energia.

Pozytywny Księżyc jest tylko jako symbol zwiastujący ciążę, i jako intuicja zwłaszcza dla wróżącego i dla stwarzającego iluzję pracownika telewizji wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka