Dodaj do ulubionych

Uczuciowo..co tam w trawie piszczy??

23.07.17, 21:18
Drogie Wiedźmy zwracam się do Was z prośbą o karty, bo w lekkiej rozsypce jestem..
A mianowicie o uczucia chciałam Was zapytać do końca roku czy pojawi się jakiś poważny KTOŚ.. bo co mi się wydaje, że to coś ważnego to mi to umyka..mój błąd?? czy to po prostu nie to??
Dodam, że mam już swoje karty, książki z polecenia i psiapsiółkę, która mnie wprowadza malutkimi krokami, aby mieć wiedzę praktyczną a nie tylko teoretyczną, ale na razie ciężko mi to ogarnąć jeszcze..
Pomożecie?
Obserwuj wątek
    • zaczarowanynick Re: Uczuciowo..co tam w trawie piszczy?? 24.07.17, 16:42
      Wg Algarii:
      "Osoby proszące o wróżbę
      Spełnić muszą choć jeden z warunków :
      - udzielać się
      - wróżyć
      - interpretować
      - dołączać do dyskusji
      - zapodać temat wątku – niekoniecznie związany z głównym motywem forum"

Wróżba jedna, druga, dziesiąta..należy się i kolejna? Jak tak, to super! big_grin a jak nie bardzo, to jest tyle tematów i możliwości.....nie trzeba się wcale znać na kartach.. smile

jak źle gadam, to spoko, można mi wyłączyć mikrofon..wink
      • algaria Re: Uczuciowo..co tam w trawie piszczy?? 24.07.17, 18:14
        Widzę, że ćwiczysz sobie strofowanie stałych uczestników forum, by później tę umiejętność wykorzystać na swoim forum. Świetnie Ci to idzie, ale idź gdzie indziej się uczyć. Od zwracania uwagi na ABC jestem ja, jako właściciel i to ja decyduje komu wróżyć, a komu nie.

Bronxi jest z nami od początku czyli od 10 czerwca 2013 roku i ma prawo prosić o wróżbę, kiedy zechce, bo jest jedną z osób, które tworzyły to forum.

Nie za mocno się wczuwaj w rolę admina, bo tu nim nie jesteś i nigdy nie będziesz. Uwagę innym zwracaj u siebie na forum. Nawet jak chcesz to poćwiczyć to nie na moim forum. Ok?
    • zaczarowanynick Re: Uczuciowo..co tam w trawie piszczy?? 24.07.17, 18:38
      Uwagę Bronxi zwracała już swego czasu Rozmaryn, pisząc, że wpada tu tylko po wróżby, ale ok - Rozmaryn wyleciała z funkcji Admina, jakby to było tu "niewiadomo co", a Twoje zdanie do mnie: "Nawet jak chcesz to poćwiczyć to nie na moim forum.", potraktuję jako wyproszenie mnie stąd. Napisanie, że ponoć nie wróżysz dzieciom, a wróżysz płodom, musiało się dla mnie tak skończyć, chyba dostarczyłam Ci tylko pretekst, ale zachowam się (tym razem) tak honorowo, jak Rozmaryn i się pożegnam i to bez żalu smile
      • babowa Re: Uczuciowo..co tam w trawie piszczy?? 24.07.17, 20:45
        Idzze sobie stad apre i oby daleko i na zawsze
        to nie jest i nie bylo miejse dla ciebie
        obrazajac tu kogokolwiek niczego nie zyskasz
        • ezorelax Re: Uczuciowo..co tam w trawie piszczy?? 28.04.18, 23:24
          Pani Babowo, może Pani powróży Bronxi, bo Jej nowa prośba wisi na Algarii forum od iluś dni. Ja tu nie administrator, co najwyżej animator, albo reanimator. Tak, forum to duże słowo. Od dawna nazywam fora na gazecie "kącikami" - no co, też ładnie big_grin
    • inguszetia_2006 Re: Uczuciowo..co tam w trawie piszczy?? 25.07.17, 11:49
      Witam
      Bronxi, wyciągnęłam ci karty. 4 buław, Kochankowie, Eremita. Mam dwie koncepcje. Albo pojawi się ktoś starszy od ciebie, znacznie starszy, i popłyniesz, albo przeżyjesz chwile pełne uniesień i gość się potem ulotni(Eremita). W każdym razie, nie odrzucaj starszych, bo mogą być doświadczeni i dadzą ci dużo frajdywink A do ołtarza nie musisz pędzić przecież, nie ma na to ustawywink
      Pzdr.
      Ing
      • algaria Re: Uczuciowo..co tam w trawie piszczy?? 25.07.17, 14:06
        A ja powiem tak, po stałości i takim trochę marazmie uczuciowym, staniesz przed wyborem i pójdziesz nową drogą może właśnie ze starszym.. ale tak jak Inga prawi uciechy będzie co niemiara.
    • kamerados Re: Uczuciowo..co tam w trawie piszczy?? 25.07.17, 14:19
      Królowa Mieczy, Rycerz Mieczy -wygląda jak brunet wieczorową porą smile
      Odwrócony Świat, czyli wszystko się ułoży choć później. Bo na razie pozostają wizje, choć piękne i dość romantyczne. Za to - być może - wspólne, po jakimś czasie. 7 Kielichów, też w poz. prostej.
      Bronxi,taka afera! Witamy świeżynka.
      Tak notabene, kto jest tu adminem? Założyciel to algaria. Ale nawet dla podczytywaczy nie jest to wszystko do ogarnięcia.
      Apre jest banitką? A rozmaryn? TEŻ?
      Babowa sprawia wrażenie nicka który akcentuje jedynie pierwszą literę wiersza białego, pełnego mołojeckiego wdzięku, ale i nerwów. Rzadko jednak w opinii czytających wróży i robi wiele błędów, co może nie jest błędem samym w sobie, bo człowiek ciągle się uczy, ale sprawia wrażenie, jakby trzymały ją bardziej względy "rodzinnego potraktowania" forum jako czegoś w rodzaju własnego terenu.
      Netykieta sugeruje delikatność i takt... zaczarowany, nawet jeśli to stary nick - nie pisze niczego złego, ani nie ma chyba nic przeciwko bronxi, tylko próbuje zaleczyć jakąś niby oczywistą "ranę społeczną", która mi jest obcą sprawą. Dlatego pytam, bo sugerują wszyscy, że to ciepłe, miłe układy ściągają tu tyle ludzi, a tymczasem - przepraszam, babowa, ale karty i ezoteryka mają POMAGAĆ innym i łagodzić obyczaje, a ty już w którejś dyskusji przemawiasz mową nienawiści - dlaczego to robisz?
      W dodatku nic nie tłumaczysz, nie udzielasz się zbytnio, jeśli chodzi o wróżenie, swoje sprawy ma tu widzę każdy, ale robienia porannej kawy i sugerowanie dziwnych min których niestety nie udało mi się - w postaci emotki zgłębić - może nic nie wiem, ale podejrzliwość w stosunku do współpracowników, forumowiczów jest łatwo odczytywalna, choćby w tym poście. Ileś osób "wyleciało stąd", jak mówicie, pod pozorem początkowo"ciepłych stosunków". Na sieci są stare dyskusje, a wyrzucone przez ciebie i zaszczuwane forumowiczki - "klientki" wyglądają raczej jak " świnki doświadczalne" , jeśli nie wyjdzie coś co ci się wydaje, jak Wieża dawno temu wściekasz się w dziwny niezwykla sposób. Powiedz, czy to nie budzi niepewności otoczenia, że piszesz wszystko małą literą? czy ma może coś komuś sugerować? Raz na wozie, raz pod wozem, wczoraj nerwy jutro awans, ale z Tarotem w ogóle nie ma to nic wspólnego, naciąganie Wieży do własnych chęci, życzeń ani wyobrażeń nie ma sensu po prostu.
      Żadnej . Po prostu to nie taka karta.
      Jak również ludzi. Ani wyrzucenie Justyny 380, gdzie obłąkana ze strachu przed własnym mężem kobieta z długami (pisze na innym forum o tym)jest zmuszona się rozwieść, ani niszczenie Camaretto, a teraz chęć zemsty na - wedug ciebie znanej ci - osoby o nicku apre, ani podejrzliwość którą zaczynałaś snuć w kieruku koleżanek z pracy jeszcze dawno temu , ani wyłudzanie zainteresowania koleżanek które żeby ci się przypodobać, pisały że w czasie wizytacji "Wieża to dobra karta" , ani pisanie wszystkiego z małej litery, nie budzi zaufania.
      Na forum admin ostrzega przed trollami, które podchodzą tylko po to żeby kogoś zdenerwować i sugerują żeby włączyć w to administrację.
      Psycholog to nie jest droga sprawa, można uczęszczać na NFZet. A to co masz, to być może dawno nie zaleczona, a daleko posunięta nerwica. Znaczenie swojej drogi życiowej ofiarami w postaci robienia złej atmosfery dookoła siebie,a nawet krewnych nic nie daje, To nie ezoteryka czy tarot. To jak na razie - wydaje mi się - tylko przesada. Może wydaje mi się, może czegoś nie widzę, nie czytałam, nie zauważam, okej - ale Tarot jako okultystyczna, "biała" ścieżka duchowa, ezoteryka - medytacja, anioły - czyste boskie inspirujące duchy , budyyzm - to nie brak obiektywizmu, to idee, które przez tysiące lat dawały ludziom nadzieje.Na współczucie, bezpieczeństwo, Miłość, raj, możliwość wpływu na własne losy - i innych - w sposób pozytywny, jak dla mnie ścieżka Tarota.

Bronxi naprawdę nie wróży? Jej, całkiem mi to umknęło.Nie widać po niej. Bo warunkiem jak myślę ma być JAKIEŚ wprowadzenie w temat,które jest, jak sugeruje Bronxi.
      O ile się nie mylę ma to na celu uniknięcie ewentualnych kłopotów z prawem, konfliktów z wynagradzaniem czy rzetelnością usług. To nie forum usługowe,po prostu.
      Dobrze mówię?
      • algaria Re: Uczuciowo..co tam w trawie piszczy?? 25.07.17, 15:27
        Źle mówisz
        Bardzo dziękuję Ci za troskę o forum. Jak zapewne wiesz, bo nie sądzę byś była tu zupełnie nowa, świeża i czysta - za dużo historii przytoczyłaś.. no ale Jak zapewne wiesz, to ja jestem założycielem ABC, a nie jakąś 16 spadkobierczynią pierwszej założycielki. Jest to moje forum choć otwarte dla wszystkich nie tylko znających się na kartach i to ja decyduje w jakiej formie jest prowadzone i zarządzane. Dotyczy to zarówno adminów i banów, usuwania wątków itp. Nie musisz się martwić o prowadzenie forum i o brak adminów, bo ja nad nim czuwam.

Atmosfera jest tu ciepła i serdeczna dopóki nie wpadną takie miłe, zatroskane panie jak Ty ( i np zaczarowany nick vel apre), z jakimiś dziwnymi uwagami, robiące gównoburzę i czepiające się uczestników, tylko po to by się czepiać, nie mające pojęcia o ich roli i wkładzie jakie dali dla tego forum.
        Dlatego nie pozwolę obrażać, kopać, pomiatać osobami, które są na tym forum od początku i ze mną je zakładały i tworzyły. A jest tu dość sporo takich osób, co może Cię bardzo zaskoczyć.
        Jeśli szukasz zwady i wojenki to nie ten adres, nie to miejsce. Idź się czepiać gdzie indziej.
        To tyle mojego.
        Co do części dotyczącej Babowej, niech zainteresowana sama się ustosunkuje, o ile będzie chciała sobie palce ścierać i odnosić się do takiego niezrozumiałego bełkotu jaki przedstawiłaś.
        • caro-caro Re: Uczuciowo..co tam w trawie piszczy?? 25.07.17, 19:48
          Wchodzą tu i plują...
          Nie pojmuję jak można pojawiać się z nikąd i rąbać takimi tekstami. Po tych wypowiedziach czuję obrzydzenie.
          Żeby było jasne - jestem tu na forum, bo świetnie się tu czuję, dzięki wspaniałym ludziom, którzy bezinteresownie i z wielką życzliwością wspierają się nawzajem, nie dla sławy czy wdzięczności, ale dla chęci pomagania innym. To forum, to także miejsce spotkań towarzyskich, z pełnym poczuciem szacunku dla innych czy odmiennego zdania, To miejsce, z którego wielu mogłoby brać przykład, a wtedy świat byłby może ciut lepszy.
      • leda-is-one Kam... 25.07.17, 18:05
      • babowa Re: Uczuciowo..co tam w trawie piszczy?? 25.07.17, 18:39
        o ja cie big_grin
        sie doczekałam analizy osobowosci:d
        nie wiem nawet co by tu podkreslic czy wytłuscic

mowa nienawisci- no ja nie z pis to mozna mnie tak odebrac :0

i tak,tu bingo- ja jestem ta katapulta forumowa, bach i paszła "klientka"

kurcze, chyba nikt nie jest tak zorientowany w mojej historii tarotowo- forumowej, chyba i ja sama nawetbig_grin

coz ty uduchowione dziecko bierzesz ze sie takim wydumanym jezykiem posiłkujesz?

sa wakacje, jest impreza :0
        • amaranta44 Re: Uczuciowo..co tam w trawie piszczy?? 25.07.17, 18:48
          a teraz idziemy na jednego...
    • bronxi Re: Uczuciowo..co tam w trawie piszczy?? 25.07.17, 20:22
      A więc teraz i ja wtrącę swoje 3 grosze..
      Po pierwsze..
      Dziękuję Ing i Algariosmile Ale ze względu na fakt, że nie lubię starszych, druga opcja wydaje się bardziej prawdopodobna, aczkolwiek nie podoba mi się niestety zakończenie..chociaż w sumie w tym roku to jakoś tak się właśnie zdarza, że jak Ktoś mi w oko wpadnie to potem znika, robiąc wcześniej zamieszanie, eh..
      Ale interpretacja Algarii bardziej mi się podoba, że pójde nową drogą.. no czekam właśnie na to..
      Kamerados Tobie również dziękuję za karty ciekawi mnie ten brunet wieczorową porą, bo obecnie nie mam nikogo..ale z drugiej strony cały ten pozostały wywód był zbędny, bo nie o tym był mój wątek..

A po drugie...
      Dziewczyny dziękuję za obronę, przed atakiem na moja osobę, bardzo miło mi się zrobiło smile

Cała sytuacja pod moim postem jest bardzo dziwna...bo zwrócić uwagę jak już coś to mogły mi osoby, które są tutaj od początku, tylko, że osoby które są tu od początku dobrze wiedzą kim jestem, znają trochę moją historię i nie jestem tu tylko obcą, która wpada po wróżbę i nie powie ani dziękuję..
      Każdy może po prosić, a jeśli nikt nie znajdzie chęci ani ochoty, żeby odpowiedzieć to wątek zostanie bez odpowiedzi.. a atakowanie kogoś, bo stanął w mojej obronie to już wielka przesada..
      I ja ze swej strony proszę o nieobrażanie nikogo ze stałych osób na forum, bo ktoś kto pojawia się znikąd na chwile, nie wie ile niektóre osoby pomogły w trudnych chwilach nie tylko mnie, ale też innym osobą, za co ja ze swej strony dziękujęsmile
      Aż nóż w kieszeni się otwiera jak ktoś wpada i robi dym o nic, bo w moim pytaniu chodziło o uczucia, a nie obrażanie forumowiczów.
      Dziękuję za uwagę
      Pozdrawiam i wierzę, że zapanuje tu znowu ład i porządek jak był do tej pory smile
      • tamara567 Re: Uczuciowo..co tam w trawie piszczy?? 25.07.17, 20:46
        Byłaś tylko przykrywką dla zupełnie innych porachunków.
    • leda-is-one Obiecane -pogotowiane :-) 26.07.17, 06:52
      Krzyż celtycki wg RW

z przełożenia; 8 kielichow, 5 kielichów, gwiazda smile

Sygnifikator
      -5 kielichów
      1. to Cię przykrywa;
      -8mieczy
      2. to Ci jest przeciwne;
      Smierć
      3. korona rozkladu czyli co sprzyja, co jest zrobione w tej sprawie, lub co można zrobić;
      9 denarów
      4. niedaleka przeszłość:
      as buław
      5. dalsza przeszłość;
      królowa denarów
      6.przyszłośc;
      Umiarkowanie
      7. Ty sama;
      8 buław
      8.Otoczenie;
      9 buław
      9.Nadzieje i obawy:
      7 mieczy
      10. Co nadejdzie;
      giermek mieczy

Będe wdzięczna za pomoc Bronxi w interpretacji.
      Karty bardzo adekwatne do sytuacji którą znam do tej pory i co w trawie piszczy też. Nie chcę moimi projekcjami zaburzac odczytu.
      Bardzo dziękuję
      • bronxi Re: Obiecane -pogotowiane :-) 26.07.17, 07:56
        Ledo bardzo dziękuję za kartysmile
        Ale nie ukrywam, że jak na razie bardzo proszę Was o pomoc w interpretacji, jeśli byście mogłysmile
        Chociaż ja Wam wszystkim dziękuję z całego serca za te wszystkie wróżby, słowa, tak mi się serce uradowało, że mnie tak potraktowałyście cudownie smile
        A dodam, że moja pierwsza bratanica też się właśnie rodzi, więc trochę jestem roztrzepana dziśsmile
        Pozdrawiam Was gorącosmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka