Dodaj do ulubionych

Stare zdjęcia

21.08.17, 13:48
Jak już mamy wątek portfela, to może pociągnijmy co się w nim powinno znajdować a co nie.
Zaskoczył/ła mnie Donbas (przepraszam nigdy nie wiem czy Ty chłop, czy baba) pisząc, że nie powinno się w portfelu nosić żadnych zdjęć. Ja z kolei czytałam, że można ale osób kochanych i nam życzliwych np, dzieci (współmałżonków niekoniecznie tongue_out ). To jak to w końcu jest?
I teraz jeszcze - ja nosze swoje z młodości - czy takie "stare" zdjęcia nie blokują energii. Już nawet nie chodzi o portfel tylko ogólnie.
Moja mama po śmierci ojca i później swojej teściowej - jak ja to mówiłam zrobiła coś w rodzaju "ołtarzyka" z ich zdjęciami. Stały w ramach dumnie na honorowym miejscu (nie na fortepianie, ale prawie wink ) itp, tylko mama bardzo dziwnie się czuła, obco, wręcz uciekała z domu i starała się w nim jak najmniej czasu spędzać. W końcu powiedziałam by schowała te zdjęcia i zobaczyła czy wówczas będzie jej w mieszkaniu lepiej. I o dziwo, zdjęcia poszły do szuflady, a w mieszkaniu jakby inna atmosfera.
Niby nic tylko 2 zdjęcia, a jednak.

A co z takimi "żyjącymi" z młodości - one też blokują? Bo ja chce być taka jak na tym zdjęciu. big_grin
Obserwuj wątek
    • babowa Re: Stare zdjęcia 21.08.17, 20:48
      no ja tez nosze takie jak mam 18 lat
      mloda lasna dziewczyna, naiwna i bojowa
      nie wywale przeciez:d
    • donbas Re: Stare zdjęcia 21.08.17, 22:59
      Ja baba.
      • donbas Re: Stare zdjęcia 21.08.17, 23:16
        Dziewczyny-wywalcie te zdjęcia z tych portfeli. Dowody, prawa jazdy, karty lojalnościowe. Jak otwieracie ten portfel w sklepie to przecież Wam tylko pieniądze potrzebne. Zdjęciami nie płacicie ani tym bardziej dowodem osobistym. Możecie przecież mieć dwa portfele - jeden w odpowiednim kolorze na kasę, a drugie cosik (portfel/wizytownik czy co innego) na te papiery. Ciężko? no to mogą być dwa mniejsze zamiast jednego większego. a i bezpieczniej bo w razie co to stracicie albo dowód albo kasę. Zawszeć to jeden problem mniej.

Co do zdjęć osób zmarłych, to różne są podejścia. Często są eksponowane zdjęcia tych osób w scenerii ślubnej. I te raczej nie blokują energii. Ale sądzę, że wszystko zależy od przekazu i odbioru. Niektórzy ludzie wierzą w to, że matka czy ojciec przynoszą pociechę i potrzebna im ta energia i ochrona. Niektórzy źle się czują. U mnie wiszą różne zdjęcia, czasem zmieniam wystrój i nie zauważyłam żeby coś się działo jak wiszą zdjęcia zmarłych przodków. Czuję z nimi więź, to moje korzenie. Zresztą czasem do mnie przychodzą. nie boje się ich, wiec nie mam z tymi zdjęciami problemu. Ale jak to w tym motto Algarii - talizman przynosi szczęście jak w niego wierzysz a jak nie, to nie przynosi.

Jeżeli Algario noszone zdjęcie z młodości pomaga Ci w czymkolwiek i np. zachęca do wytrwałości w kwestii dbania o figurę czy urodę, to ja nie widzę problemu żebyś je sobie nosiła. Dlaczego bowiem Twoja własna przecież energia, miałaby Ci coś zaburzać? Tyle tylko, że nie noś w portfelu.
        Co do osób życzliwych (czy to dzieci czy ktoś inny) nigdy nie możemy być pewni na 100% ich prawdziwych intencji, ich energii czy energii ich "połówek", które w jakiś sposób jednak przenoszą. Więc sądzę, że lepiej nie ryzykować. Ale to moje zdanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka