ditta12 14.03.14, 08:03 a nie wiele gwiazd. Należy posłuchać "Gari gari". Bo serwery się zbuntowali,heh Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ditta12 Re: Jedna Gwiazda 14.03.14, 08:07 ognie św.Elma "Ognie świętego Elma (ognie św. Bartłomieja, ognie Kastora i Polluksa) – zjawisko akustyczno-optyczne w postaci małych, cichych, ciągłych, wyładowań elektrycznych na różnych powierzchniach, a szczególnie krawędziach przedmiotów, mające miejsce w czasie pogody zapowiadającej burzę. Wyładowaniom tym mogą towarzyszyć bardzo ciche dźwięki w postaci syczenia lub świstu, a czasem może być to nawet głośny gwizd." Odpowiedz Link
ditta12 Re: Jedna Gwiazda 14.03.14, 08:08 Kastor i Polluks Dioskurowie (zw. także Tyndarydami; lp gr. Διόσκουρος Dióskouros, lm gr. Διόσκουροι Dióskouroi ‘synowie Zeusa’ Odpowiedz Link
ditta12 Re: Jedna Gwiazda 14.03.14, 08:10 Kupiłam wczoraj starą spinkę do włosów,srebrną z dwiema deltami Odpowiedz Link
ditta12 Re: Jedna Gwiazda 14.03.14, 08:12 Ale nie wiem do czego bo nie mam włosów.Chyba zapuszczę teraz Odpowiedz Link