Dodaj do ulubionych

Kawa z rana

24.03.14, 05:47
Wstałam wcześniej,będę malować,sprawy póki co mam załatwione,wszystko posprzątane,kna umyte ale deszcz napadał i znów są brudnebig_grin
Obserwuj wątek
    • ditta12 Re: Kawa z rana 24.03.14, 05:59
      Brakuje mi Madau.Mam nadzieję że niedługo wrócisz do Żośki.
      Obrazek schnie.Jakąś knigę Ci wrzucę ale nie wiem co,poszukam,może z obrazkami?
      • ditta12 Re: Kawa z rana 24.03.14, 06:08
        Eszmeraldo
        Dla Ciebie dam muzę na skrzypcach elektrycznych
          • ditta12 Re: Kawa z rana 24.03.14, 06:14
            Wersja dla niedosłyszącychwink
            • ditta12 Re: Kawa z rana 24.03.14, 06:25
              Filozofia:
              Arystoteles rozróżniał cztery rodzaje oligarchii. Wymienił je w swojej Polityce:

Pierwszy jej rodzaj występuje, jeśli większa liczba obywateli posiada majątek, lecz mniejszy, nie nazbyt wielki. Kto taki majątek zdobędzie, ma możność brać udział w życiu publicznym, że zaś uczestniczących w nim jest mnóstwo, więc z konieczności nie ludzie, lecz prawa władają.
              Jeśli zamożnych ludzi jest mniej niż w poprzednim wypadku, ale większym rozporządzają majątkiem, to powstaje drugi rodzaj oligarchii, bo mając większe środki, większe podnoszą roszczenia. Dlatego sami wybierają spośród innych obywateli ludzi wchodzących do rządu państwa i odpowiednie prawo w tym względzie wydają, ponieważ nie są jeszcze dość silni, by przez prawa rządzić.
              Jeśli zaś stan ten spotęguje się przez to, że jest ich jeszcze mniej, a większe mają majątki, powstaje trzeci stopień oligarchii, w której oni to sobie samym nadają urzędy, ale na podstawie prawa postanawiającego, że w razie śmierci któregoś syn obejmuje po nim urząd.
              Czwarty, najbardziej zdegenerowany rodzaj oligarchii, występuje wtedy, gdy majątki ich i liczba zwolenników wzrosną nadmiernie, to będzie to panowanie wielmożów, które bliskie jest monarchii, i nie prawa wówczas, lecz ludzie są wszechwładnymi panami.
              Źródło-wikipedia
                • uwierz_w_to Re: Kawa z rana 24.03.14, 18:04
                  Rasy,rasa jedna z miliarda miliardów być może,być może to było naprawdę być może nie, być może kontaktują się z ludźmi wybranymi.Rzadna nowość osobnik innej rasy,niektóre wyglądają podobnie do naszej inne nie.Fakt jest taki że sami w tym wszechświecie nie jesteśmy.
                  • ditta12 Re: Kawa z rana 24.03.14, 20:45
                    No nie jesteście bo jeszcze my jesteśmywink
                    • ditta12 Re: Kawa z rana 25.03.14, 08:35
                      Piję poranną kawę,w miseczce i maczam rogala croisanta czy jakoś tam,powstała breja ale smaczne,palę gitana cigaret i czekam na Madau z piosenką Parole,parlewink
                      • ditta12 Re: Kawa z rana 25.03.14, 08:36
                        Ale Madau odpłynęła z Sindbadem Żeglarzem chybasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka