04.06.14, 07:53
Ja mam bardzo wiele do zrobienia.
Mam nadzieję że knur już tu nie przyjdzie i będziemy mogli pisać na różne tematy.
Ciężko mi było(trauma)ale już wyszłam na prostą-wrota chlewu się zawarły za mną i....
dam Ci piosenkę na dobry początek-do kawkismile

Myśl sobie co chcesz.
Obserwuj wątek
    • ditta12 Re: Uwierzu 04.06.14, 08:07
      Św-inia,Paweł zwany wcześniej Wszawy-list do Koryntian(córy Koryntu).
      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/aa/Hetaera.jpg/220px-Hetaera.jpg
      No tak.
      W starożytnym Rzymie Pawła zwano
      "Merkury (łac. Mercurius) – rzymski bóg handlu, zysku i kupiectwa; także złodziei i celników, posłaniec bogów. Jego imię pochodzi prawdopodobnie od łacińskiego merx, lub też mercator, co oznacza "kupiec". Za jego odpowiednika w mitologii greckiej można uznać Hermesa, zaś w panteonie etruskim – Turmsa."
      Wikipedia.
      Pragnie odzyskać zagadkę swego istnienia?Brak mu rozumu i tyle.Opóźnienie w rozwoju.
      Matkę by sprzedał dla zysku i ojca.
      Tak to leciało.
      • ditta12 Re: Uwierzu 04.06.14, 08:14
        https://images7.fotosik.pl/1586/22785bfaf9dd7a28.jpg
        Albrecht Dürer
        Ciekawe kogo obejmuje Jezus.
        I.....są nogi stołowe których brak u Leonarda da Vinci bo mnisi drzwi wycięli.
        • ditta12 Re: Uwierzu 04.06.14, 08:18
          Leonardo da Vinci pracował w Niemczech i dlatego pisał na wspak by nikt nie mógł przeczytać bo nie chciał by jego sekrety inżynieryjne poznali-machin które tworzył(mówił o sobie że nie jest malarzem a inżynierem).
          • ditta12 Re: Uwierzu 04.06.14, 08:20
            W tamtych czasach jak wiadomo wykonywanie sekcji zwłok było karane śmiercią.
            • ditta12 Re: Uwierzu 04.06.14, 08:43
              z Biblii: Ewangelia wg św. Mateusza 7,6 → Nie dawajcie psom świętego, ani miećcie pereł waszych przed wieprze, by ich snadź nie podeptali nogami swemi, i obróciwszy się, aby was nie roztargali.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka