ditta12 30.05.15, 09:18 mózg na ścianie. Boli mnie ramię lewe. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ditta12 Re: Ręka,noga 30.05.15, 09:22 Najpierw wyszła moja ręka z łona matki a potem......ja. Odpowiedz Link
ditta12 Re: Ręka,noga 30.05.15, 09:28 Moja córka nie mieszka ze mną a jest u mnie zameldowana ale nie wie o tym chyba że teraz już nie ma meldunków w dowodzie. Tym samym mogłaby mi oddać klucz,brat też nie jest u mnie zameldowany ale powiedział że zgubił mój klucz. No to ładne rzeczy. Ja mam dwa klucze a było chyba 7. Odpowiedz Link
ditta12 Re: Ręka,noga 30.05.15, 09:30 Jeden był zepsuty to możliwe że wyrzuciłam na śmietnik(otwierał a nie zamykał). Odpowiedz Link
ditta12 Re: Ręka,noga 30.05.15, 09:32 Czuję zapach drewna z tartaku a u mnie nie ma drewna świerzo pociętego. Odpowiedz Link
ditta12 Re: Ręka,noga 30.05.15, 10:02 A mój ojciec zrobił raz rano rzyg w łazience a ja musiałam się umyć bo szłam do szkoły. Odpowiedz Link
ditta12 Re: Ręka,noga 30.05.15, 11:11 Stres pogłębia egzemę Lekarze wyróżniają kilka rodzajów egzemy, choć zdają się być zgodni, że wszystkie mają podłoże alergiczne (atopowe zapalenie skóry). Jak wiele innych dolegliwości skłonność do wyprysków uwarunkowana jest genetycznie i jedni są na nie podatni bardziej, inni mniej. Jeśli oboje rodzice cierpią na egzemę, prawdopodobieństwo że dzieci będą również nią dotknięte wynosi 40 proc. Ważny jest też wpływ otoczenia: w skażonym środowisku wypryski dotyczą większej liczby osób. Nie bez znaczenia jest tryb życia. Ludzie spięci, zgnębieni, zestresowani, są podatniejsi na tego rodzaju dolegliwości skórne. Ponieważ atopowe zapalenie skóry należy do chorób psychosomatycznych dużą rolę w intensywności i częstotliwości zmian skórnych odgrywa codzienny stres. Bez względu jednak na towarzyszące egzemie uwarunkowania, zawsze czynnikiem wywołującym wyprysk jest działanie jakiegoś alergenu powodującego tę kłopotliwa reakcję immunologiczną. Egzema jest często związana też z innymi chorobami atopowymi, takimi jak astma czy katar sienny. www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/skora/Egzema-stres-i-kontakt-z-alergenem-powiekszaja-wypryski_38665.html Ja mam na twarzy ale nie drapię tego.Po clopiksolu dostałam i wciąż się odnawia.Wcale to nie jest genetyczne tak mi się wydaje. Odpowiedz Link
ditta12 Re: Ręka,noga 30.05.15, 14:33 Ja mam uczulenie na metale i zapewne rybki z puszek mi szkodzą. Boli mnie duży palec u nogi prawej jak przy DNA(taka choroba). Odpowiedz Link
ditta12 Re: Ręka,noga 30.05.15, 14:35 "choroba bogaczy" www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/kregoslup/dna-moczanowa-podagra-artretyzm-przyczyny-objawy-leczenie_33631.html Znów mi się sam link wkleił(internet wariuje też. Odpowiedz Link