Dodaj do ulubionych

Ludzie zdziwieni

26.08.15, 20:36
Sproszczę mechanizm Bankowy tak żebyście rozumieli.
Biorąc kredyt bierzemy pieniądze, fizycznie suma może być przelana klientowi bez odsetek.
Problem się zaczyna kiedy taki kredytobiorca zaczyna spłacać, bo fizycznie odsetki nie są kapitałem banku lecz klienta to on musi wyrobić je swoim potem żeby je fizycznie spłacić i powiększyć kapitał banku a teraz takich klientów pomnóżcie miliony razy na świecie.
wyborcza.biz/biznes/1,100896,18628792,zagranica-grozi-pozwami-przez-ustawe-o-przewalutowaniu-kredytow.html?biznes=local&v=1&pId=35712187&send-a=1#opinion35712187
Bierzemy przykład z osób indywidualnych nie licząc firm.
Jest gorzej niż źle w gospodarce ale to już sami możecie sobie przeanalizować.
Obserwuj wątek
    • mercury_staff Re: Ludzie zdziwieni 26.08.15, 20:42
      Nie trzeba nawet specjalnie analizować wystarczy spojrzeć w tabelę PKB państw.
      • mercury_staff Re: Ludzie zdziwieni 26.08.15, 20:50
        piękne istoty teraz będą leciały na tvn filmik nawet niezły do usłyszyska po filmiesmile
        • mercury_staff Re: Ludzie zdziwieni 26.08.15, 21:11
          w sumie napisałem ale nie wytłumaczyłem sedna, ale nie mam czasu teraz a zresztą to nie ważne, wy i tak zrozumiecie tyle z tego że odsetki trzeba spłacić i tylesmile
          • mercury_staff Re: Ludzie zdziwieni 27.08.15, 06:25
            dodam tu taki mały dogmatyzm, bank chce zarobić inwestując też chce zarobić,wszyscy chcą na wszystkim zarobić i co teraz zrobić?
            • mercury_staff Re: Ludzie zdziwieni 27.08.15, 06:31
              Bank chce zarobić na naszych odestkach po czym zwiększy kapitał powiększony od odsetki i będzie inwestował zarobek z odsetkami po czym ten zarobek z odsetkami już zainwsetowany zarobi, coś na zasadzie dmuchanego balonika aż balonik pierdu........

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka