Dodaj do ulubionych

Podejrzenie nowotworu

27.05.13, 22:54
Witam. Proszę o pomoc w ocenie mojej sytuacji. niewiele jeszcze wiem na temat chorób tarczycy.
W 3 ciąży okazało się, ze mam nieprawidłowy wskaźnik ft4, przy prawidłowym ft3 i TSH. ginekolog powiedziała, ze w ciąży tak może byc. Byłam jednak dociekliwa i wybrałam się do endokrynologa. USG wykazało, że mam w prawym płacie guzek z ogniskiem niejednorodnym izo/hypoechogenne z hali i mikrozwłóknieniami. Otoczka nieregularna 11na 9 na 14 z przepływem obwodowo-centralnym. Wynik biopsji: podejrzenie nowotworu pecherzykowego. Zalecono mi Euthyrox 50 i kontrolę 3 miesiące po porodzie. 6 tygodni temu urodziłam synka i zastanawiam się co dalej. Poziom hormonów tarczycowych ok, tylko troche obnizony ft3. Czy powinam się martwić guzkiem? ktoś był w podobnej sytuacji?
Czy Euthyrox wpływa na poziom TSH u dziecka karmionego piersią? Bo synek ma podwyższony TSH, przez pierwsze 3 tygodnie zycia bardzo mało przybierał na wadze...
Może ktos udzieli mi wskazówek?
Obserwuj wątek
    • mamabianusi Re: Podejrzenie nowotworu 27.05.13, 23:11
      Uzupełnienie-teraz mam obniżone TSH, a nie ft3. Źle spojrzałam...
    • pies_z_laki_2 Re: Podejrzenie nowotworu 28.05.13, 11:20
      Jeśli masz podejrzenie nowotworu to ja bym na twoim miejscu skonsultowała się z kolejnym endokrynologiem, bo to poważna sprawa przecie.

Daleko masz do Instytutu Onkologii? Mogę polecić panią dr (endo) Małgorzatę Czetwertyńską, pracuje m.inn. tu:

Centrum Onkologii
      Zakład Medycyny Nuklearnej i Endokrynologii Onkologicznej
      ul. Roentgena 5, 02-781 W-wa

Ale przyjmuje też prywatnie w kilku miejscach i ew. w razie potrzeby z wizyty prywatnej może przenieść pacjenta do Instytutu Onkologii.

- katalog.abczdrowie.pl/p/5219,malgorzata-czetwertynska
      - www.Onkolmed.pl
      - www.znanylekarz.pl/malgorzata-czetwertynska/endokrynolog/warszawa

Szczerze ją polecam, w takich sprawach jest świetna!
      • mamabianusi Re: Podejrzenie nowotworu 28.05.13, 12:02
        Jestem z Poznania... do Warszawy w sumie niedaleko ale z trójką ciężko organizacyjniesmile W Poznaniu byłam u dr Bolko.
        • hashi-tess Re: Podejrzenie nowotworu 28.05.13, 20:35
          zrób jak proponuje Piesek.
          Nie musisz jechać do w-wy.
          Idź do endo już teraz.
    • ola20005 Re: Podejrzenie nowotworu 29.05.13, 16:59
      W przypadku podejrzenia nowotworu, lepiej nie czekać. Najlepiej skonsultować się z dobrym chirurgiem - onkologiem. W Warszawie to dr Stachlewska - polecam z własnego doświadczenia. Jestem po wycięciu tarczycy z powodu raka brodawkowatego, diagnoza została postawiona po biopsji. Teraz oczekuję na terapię jodem radioaktywnym. Też mam małe dziecko (9 mieś.) i dwoje starszych. Gdybyś potrzebowała jakiś konkretnych namiarów na specjalistów w Warszawie, to pytaj śmiało: ola20005@gazeta.pl Pozdrawiam.
    • ledodo123 Re: Podejrzenie nowotworu 29.07.24, 15:04
      Moja mama miała usuniętą pierś, a rok temu, po 12 latach od zakończenia leczenia, badania wykazały przerzuty do płuc i kości. RTG płuc ujawniło nowotwór opłucnej, a scyntygrafia kości pokazała nierównomierne rozmieszczenie znacznika w kilku miejscach, takich jak kręgosłup, żebro i kość ramienia. Po trzech cyklach chemioterapii lekarze zdecydowali się na przerwanie leczenia, ponieważ mama była zbyt słaba na dalsze terapie.
      Siostra znalazła na forum informacje o tym, że wysokiej jakości olej CBD może blokować rozprzestrzenianie się komórek nowotworowych. Na forum jedna z kobiet opisała swoją historię, w której Konopna Farmacja w Poznaniu dobrała zioła, takie jak olej CBD 30%, mniszek lekarski , Zhenlu San oraz zaleciła picie ziół, takich jak kocanka i Wilkakora - można to też wszystko u nich kupić online

Mama obecnie czeka na rezonans i kolejną wizytę u onkologa. Fizycznie czuje się dobrze. Od dwóch miesięcy stosuje te produkty i przestała narzekać na ogólne osłabienie. Jej stan poprawił się na tyle, że lekarze planują kontynuację leczenia. Dzięki tym produktom oraz leczeniu wierzę, że mama wyzdrowieje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka