muktprega1
16.11.14, 08:44
senciak ☺ 12.11.14, 12:03
Odnośnie witaminy D3 - po mojej listopadowej wizycie u dr Mizan-Gross dowiedziałam się, iż według najnowszych badań i opinii poziom witaminy D3 między 30 a 40 jest odpowiedni. Pani dr była na konferencji w Jachrance
www.symposion.pl/relacje/xii-kurs-endo
gdzie rozmawiano na temat zawyżonej jednak normy 50-70. Taka norma może w nedalekiej przyszłosci doprowadzić do epidemii zwapnień szczególnie w mózgu.
senciak ☺ 12.11.14, 12:08
Przepraszam wkleiłam nie ten link
www.symposion.pl/xiii-kurs-endo/program
muktprega1 ☺ 13.11.14, 08:21
> Odnośnie witaminy D3 - po mojej listopadowej wizycie u dr Mizan-Gross dowiedzia
> łam się, iż według najnowszych badań i opinii poziom witaminy D3 między 30 a 40
> jest odpowiedni. Pani dr była na konferencji w Jachrance
> rel="nofollow">www.symposion.pl/relacje/xii-kurs-endo
> gdzie rozmawiano na temat zawyżonej jednak normy 50-70. Taka norma może w ned
> alekiej przyszłosci doprowadzić do epidemii zwapnień szczególnie w mózgu.
Senciak, mimo wszystko mam niejasne przeczucie, że coś jest nie tak z tą rewelacją, ponieważ to właśnie niedobór D3 powoduje zwapnienia a wiec osadzanie się np wapnia (choć nie tylko) w różnych narządach. Sama jestem tego przykładem.
Bardziej ufam:
medycynawiekurozwojowego.pl/pl/articles/item/17025/plejotropowe_dzialanie_witaminy_d3_ze_szczegolnym_uwzglednieniem_jej_roli_w_chorobach_ukladu_pokarmowego_u_dzieci
diabetologom:
diabetologia.mp.pl/wytyczne/show.html?id=92799
www.endokrynologiapediatryczna.pl/?v=1&ida=1396
medycynie alternatywnej:
www.dobrametoda.com/ARTYKULY/Stosowanie%20witaminy%20D%20w%20praktyce%20klinicznej.pdf
vitamind3-cholecalciferol.com/vitamin-d-dosage/
badaniom z 2014 endokrynologów polskich:
czasopisma.viamedica.pl/ep/article/view/EP.2014.0015/26880
i mogłabym tak jeszcze długo, napisałam wyzej - bardziej ufam przytaczajac strony, niż
sponsorom którzy zorganizowali to sympozjum dla lekarzy w Polsce:
www.symposion.pl/xiii-kurs-endo/partnerzy
przecież to są firmy farmaceutyczne, chcieli już położyć łapę na suplementach i ziołach, jak na razie im się nie udało.
I polecam do zapoznania się dr Rath:
www.youtube.com/watch?v=s5qZhovPFyQ
oraz:
twitter.com/Dr_Rath_News