ewaga2 25.12.06, 20:56 Czy ktoś coś takiego ma przy G-B ? I czy można temu jakoś zaradzić? Mam problem tylko (? i aż ) z jednym okiem. Najpierw była duża opuchlizna a teraz przy spuszczeniu oka powieka zostaje uniesiona. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sikor_ka Re: Objaw Dalrymple'a 26.12.06, 12:22 Nie lekceważ tych objawów.Oko musi sie domykac szczególnie w nocy poniewaz wysychanie grozi różnymi chorobami. Może jest to problem dzwigacza. Okulista powinien obejrzeć twoje oczy.Ja mam duży problem z oczami przy G-B, W kwietniu minie 2 lata jak lecze się u okulisty.Pozdrawiam Odpowiedz Link
ewaga2 Re: Objaw Dalrymple'a 26.12.06, 16:24 Całkowicie mogę zamknąć oko, nie mogę go za to przymknąć. Miesiąć temu byłam na pierwszych konsultacjach u dr Janik (słyszałam, że jest ponoć niezła). Przepisała mi Dexametazon (przez 2 tyg.) i obserwację. Co do łzawienia to jak tylko usiądę do komputera lub oglądam TV to odrazu lecą mi łzy i bolą oczy. U mnie G-B objawił się po ciąży, 4 miesiące temu, a z oczami mam problem od 2 mies. I nadal łudzę się że to jakaś zwariowana odmiana poporodowego zapalenia tarczycy (choć lekarze niestety, już to wykluczyli). Dzięki za odpowiedź! Odpowiedz Link