iwoneczka1969 08.07.08, 19:39 w czerwcu minelo mi 5 lat od usuniecia tarczycy.Od tego czasu lecze sie w instyttucie onkologii w Gliwicach sluze radami na iwoneczka39@wp.pl Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hashi-tess Re: zycie po operacji 08.07.08, 22:43 To forum jest stworzone po to, aby wymieniać się swoimi dośw. Odpowiedz Link
1anton Re: zycie po operacji 09.07.08, 09:08 Dobrze e sie odezwalas, potrzebne sa rady doswiadczonzch. Ciekawa jestem jak teraz po operacji czesto teraz jezdzisz na kontrole do Gliwic. Ja lecze sie w Warszawie, jestem 1 rok po. Pierwsza wizte mialam zaraz po operacji - scyntygrafia, druga po pól roku a teraz bedzie trzecia po 1,5 roku. A jak dalej... Odpowiedz Link
biedronka11 Re: zycie po operacji 21.08.08, 10:57 a u kogo w Wawie sie leczysz?...ja zaraz też będę miała operację na Saszerów.... Odpowiedz Link
krokodylek1313 Re: zycie po operacji 21.08.08, 11:10 I ja sie przyłączę do pytanie, gdyz zaraz na początku wrzesnia bede operowana w szpitlu bródnowskim, przez dr Bisza Odpowiedz Link
1anton Re: zycie po operacji 21.08.08, 14:47 operacje miałam w Damianie (p. dr Stachlewska). Teraz lecze sie tam u p. dr Czetwertyńskiej. Obie panie pracują także w CO w Warszawie Odpowiedz Link
synus2 Re: zycie po operacji 22.08.08, 19:46 Kobieto,wiesz jak bardzo dobrze zrobilas? nie ma lepszej w Warszawie niz dr,Stachlewska Odpowiedz Link
siliana1 Re: zycie po operacji 22.08.08, 19:54 czy do niej jest szansa dostac sie na nfz? Odpowiedz Link
1anton Re: zycie po operacji 24.08.08, 11:23 wiem, ze dobrze zrobiłam ale to nie był przypadek. Wykonałam ja i moja rodzina dokładne "rozpoznanie rynku". Przeczytałam w pewnej książce o chorobach tarczycy, że dobry lekarz musi zrobić tysiące operacji tarczycy żeby nabyć prawdziwej wprawy i takiego lekarza szukałam, i takim lekarzem jest p. dr Stachlewska. Poza tym jest to wspaniały człowiek. Bardzo mi pomogła przeżyć pierwszy szok związany z rozpoznaniem i jestem jej wdzięczna za cierpliwość jaką się wykazała. Z pełnym przekonaniem - POLECAM. Odpowiedz Link
sakis Re: zycie po operacji 26.08.08, 21:45 Witam 1anton, jak odbierasz dr. Czetwertynska?Czy jestes zadowolona z wizyt u niej?Pytam, bo chodze do niej od niedawna, ale mam mieszane uczucia. pozdr. Odpowiedz Link
renata985 Re: zycie po operacji 25.08.08, 17:47 To prawda dr Stachlewska to super lekarz i super kobieta, ale szanse na zabieg w ramach NFZ w Centrum Onkologii masz jedynie w przypadku rozpoznian raka i to po odczekaniu w kolejce. Innych zaprasza do Centrum Medycznego Damiana informując ze moze "od tzw ręki" usunąć guz, tarczycę za ok 7 tys złotych+ koszty pobytu, opatrunków. Ja odpuściłam. Zdecydowałm sie na Szpital przy Banacha.Wszystko w jak najlepszym porządku.Pobyt 2 dni prze + 2 dni po zabiegu. Operował mnie prof. Skórski, personel przemiły. Za pienądze które wydaąbym w Damienie bylismy z rodziną na super wakacjach w Turcji. Odpowiedz Link
1anton Re: zycie po operacji 26.08.08, 08:58 zgadzam sie, ze to duzo pieniedzy, ale ja zaplacilam ze wszystkim ok. 5 tys (nie 7) co nie zmienia postaci rzeczy. Moze bys na to inaczej spojrzała gdybys miała takie rozpoznanie jak moje. Ja chciałam sie tego pozbyć za wszelka cene natychmiast i nie załuję. Odpowiedz Link
sakis Re: zycie po operacji 26.08.08, 21:36 Tez bylam operowana w Damianie - koszt operacji około 5 tys. Musialam czekac 3 tygodnie na operację, ale warunki byly naprawde swietne. Ciesze sie, ze akurat moja pierwsza w zyciu operacja miala miejsce wlasnie tam, a nie w CO. I trzymali mnie tam krocej, bo z tego co sie orientuje, w CO lezy sie okolo 5 dni, ja bylam łącznie z operacją 2 dni. Lekarz, ktory mnie operowal tez jest OK. pozdr. Odpowiedz Link
tita8338 Re: zycie po operacji 26.08.08, 00:31 Witaj iwoneczka1969 > w czerwcu minelo mi 5 lat od usuniecia tarczycy. Gdzie usuwałaś taczycę? ja w Krynicy w czerwcu tego roku 1 płat Od tego czasu lecze sie w instyttucie onkologii w Gliwicach - skoro tam trafiłaś musiałaś mieć rozpoznanie raka ?? tak jest w moim przypadku( brodawkowaty całe szczęście) teraz przez to muszą mi usunąć resztę tarczycy a moja pani onkolog (całkiem miła w porównaniu z Nowym Sączem) to dr Kukulska, 9 września operacja jak długo w szpitalu?? poprzednio byłam 5 dni. jakbyś mogła mi dać jakieś wskazówki byłabym wdzięczna. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
gooska Re: zycie po operacji 26.08.08, 14:41 tita8338 - szkoda, ze nie masz operacji tydzien pozniej bo spotkalybysmy sie tam gooska Odpowiedz Link
tita8338 gooska 26.08.08, 20:55 no fajnie by było heh ale kiedy Ty będziesz się stresować ja będę po wszystkim trzymać za Ciebie kciuki pozdrawiam Odpowiedz Link