Dodaj do ulubionych

Mam dość tego hashi!!! POMOCY

08.08.11, 23:14

Proszę Was o poradę, mam już dość. Z hashi już jestem od 3 lat (mój endo uważa że dłużej)
Pisze bo nie wiem co mam ze sobą robić , od jakiegoś czasu nie mam już na nic siły jestem strasznie nerwowa czasem aż mi żal moich dzieci, że mają taką rąbniętą matkę smile , kidyś taka nie byłam, byłam radosna zadowolona z życia i siebie teraz nic mi się nie chce a na dodatek zaczełam strasznie tyć do już mnie kompletnie dobija.
Moje wyniki z 24-05-2011 przy eutyroxie 150
TSH 6,13 (0,25-5,00)
ft3 3,75 (4,00-8,30)
ft410,99(8-17)
Moj endo zwiększył mi dawkę do 170
i wyniki z 02-08-2011
tsh 2,352 (0,55-4,78)
ft3 5,02 (3,5-6,5)
ft4 19,18 (11,5-22,7)
glukoza naczczo 107,7 (70-99)
b12 254 (211-911)

od stycznia biorę therdyferon wieczorem i ferrytyna jest na poziomie 31,1 (10-160)

na dodatek bardzo drętwieją mi ręce i jestem bardzo zmeczona a wydaje mi się że przy tych wynikach powinno być lepiej

Bardzo Was proszę o poradę bo wiem że jesteście specami w tej dziedzinie
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • rosteda Re: Mam dość tego hashi!!! POMOCY 09.08.11, 00:12
      Brdzo dobrze ze endo zwiekszyl ci dawke bo teraz masz bardzo dobre wyniki tarczycowe i wiadomo ze twoje dolegliwosci nie sa od tarczycy.
      Natomiast to zelazo uzupelniane juz do stycznia - czy ten wynik ferrytyny ktory podalas jest teraz w trakcie leczenia czy tez z przed leczenia?
      Jesli z przed leczenia to nalezaloby powtorzyc ten wynik teraz odstawiajac tardyferon na dwa tygodnie i ponownie zrobic badanie ferrytyny.
      Jesli natomiast jest aktualny to wizyta u gastrologa raczej bedzie nieunikniona z powodu zaburzen wchlaniania - autoimmunologiczne zapalenie zoladka?
      Napisalam to zapalenie autimmunologiczne zoladka ze znakiem zapytania bo powinny to potwierdzic badania.
      Oczywiscie masz tez bardzo niski poziom wit,B12 co powoduje dretwienia.
      Ta witamine nalezy tez uzupelnic zastrzykami.
      Poczytaj o tym na forum
      Z powodu podwyzszonego cukru - kontrola cukru jeszcze raz w laboratorium a jak masz mozliwosc to kilka razy aparatem w domu na czczo (moze ktos ze znajomych ma cukrzyce i ma taki aparat).
      Wizyta u diabetologa jest konieczna (z kilkoma wynikami poziomu cukru).
      • czarownica-26 Re: Mam dość tego hashi!!! POMOCY 09.08.11, 00:18
        Bardzo dziękuję Ci za odpowiedz ten wynik ferrytyny 31,1 jest z teraz w trakcie brania żelaza
        a co sądzisz o tej nerwowości dlaczego tak jest no i ta waga ?
        • rosteda Re: Mam dość tego hashi!!! POMOCY 09.08.11, 00:26
          Wyjasnic sprawe z podwyzszonym cukrem.
          Wszytko juz napisalam w poprzednim poscie.
          • czarownica-26 Re: Mam dość tego hashi!!! POMOCY 19.08.11, 13:21
            Witam
            Mam prośbę o wyjaśnienie mi wyników, otóż zrobiłam glukoze na czczo i po opcążeniu 75 mg glukozy test po dwóch godzinach i na czczo wynik był 138 mg a po 2h 64 mg , co oznacza ten spadek bo mój lekarz rodinny nic mi nie powiedział a dodam że tyję mimo diety.
            • aleksandra_01 Re: Mam dość tego hashi!!! POMOCY 19.08.11, 14:50
              to, że nikt nie odpisał na Twój post może np. oznaczać, że nikogo na forum nie ma.
              nie jest to powód, aby od razu zakładać nowy wątek.

> niu 75 mg glukozy test po dwóch godzinach i na czczo wynik był 138 mg a po 2h 6
              > 4 mg

może dopisz normy do tych wyników.

a.
              • czarownica-26 Re: Mam dość tego hashi!!! POMOCY 19.08.11, 14:57
                Tamten wątek już dawno pisałam i myślałam że nikt ju tu nie zajży więc postanowiłam napisać jeszcze raz
                na czczo 138 (70-99)
                po 2h po obcążeniu glukozą 64 norm nie modano
                • aleksandra_01 Re: Mam dość tego hashi!!! POMOCY 19.08.11, 15:21
                  > Tamten wątek już dawno pisałam i myślałam że nikt ju tu nie zajży więc postanow
                  > iłam napisać jeszcze raz

możesz wówczas w swoim wątku dopisać kolejny post, wtedy Twój wątek pojawi się jako pierwszy
                  na forum i może więcej osób do niego zajrzy.

> na czczo 138 (70-99)

jak widać jest za wysoki. może powtórz to badanie jeszcze raz na czczo.
                  co jadłaś wieczorem przed badaniem? i o której godzinie?

> po 2h po obcążeniu glukozą 64

szkoda, że jest to sama krzywa cukrowa, bo nie wiadomo jak się ma do tego poziom insuliny.
                  napisz jak się odżywiasz.

a.
                  • czarownica-26 Re: Mam dość tego hashi!!! POMOCY 19.08.11, 19:45
                    A radziłabyś zrobić krzywą insulinową? Odrzywiam sie dobrze tzn duuuzo warzyw prawie zero cukru pieczywo razowe chude wędlinki woda niegazowana nie smakowa, a mimo to tyję i nie wiem co już mam robić
                    • aleksandra_01 Re: Mam dość tego hashi!!! POMOCY 20.08.11, 20:28
                      > A radziłabyś zrobić krzywą insulinową?

radziłabym tak jak Rosteda pisała, pożyczyć od kogoś glukometr
                      i pomierzyć sobie w domu i na czczo i po posiłkach cukier i pozapisywać,
                      a następnie udać się z tymi wynikami do diabetologa.

dopóki nie uzupełnisz ferrytyny i wit b12 waga nie będzie spadać.
                      taki poziom b12 możesz uzupełnić tylko zastrzykami.

a.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka