To moze ja rozpoczne nowy watek , chialam sie juz oficjalnie przywitac na zacnym forum Hasi objawy mam od 12 lat zdiagnozowane 31.1 2013 roku czyli tydzien temu

jestem z tego powodu jezeli tak mozna by to ujac bardzo szczesliwa chociazby ze wzgledu na moja mame ktora od 12 lat wmawiala mi ze za duzo jem i dlatego tyje, kiedys wrecz uslyszalam od niej ze nie moze patrzec na mnie jak jem bo przy mojej wadze to chyba nie powinnam jesc juz nic . Dodam ze nie jadlam wcale duzo wrecz przeciwnie mialam jadlowstret i gdyby nie moja waga to sama pomyslalbym o sobie ze mam anoreksje niestety kilogramy mowily same za siebie z 58 kg zrobilo sie 110 przez 12 lat do tego 2 ciaze tyle ze po kazdej ciazy schudlam o te kg ktore mi wlasnie w ciazy przybyly, ale nic poza tym .Jedynie moj maz zawsze pomagal mi szukac rozwiazania mojego problemu i zawsze kibicowal przy kazdym kolejnym podejsciu do endokrynologa ktore to zawsze konczyly sie fiaskiem bo przeciez wyniki mam w normnie

:

mam 2 dzieci wiec na pewno stad to przemeczenie, prowadze dom , mam prawo byc zmeczona . Od 2 lat mieszkamy w Wiedniu i tu dopiero trafilam na lekarza ktory spojrzal na moje objawy a nie tylko na wyniki badan i tak po moim usg ktore wykazalo ze mam 2 guzki na tarczycy oni tu na to mowia cysty zdiagnozowana u mnie hasimoto jak i po badaniu TRH ktore z TSH 1,45 po podaniu tyroksyny skoczylo mi na 17,2 lekarz stwierdzil ze jest to zapalenie tarczycy i tak jak napisala Rosteda moja tarczyca juz nie pracuje. Dostalam Thyrex 50ug i biore go do tygodnia
tu wklejam moje wczorajszego posta mysle ze to juz czas zeby zalozyc swoj watek , a tu jest moj pierwszy watek
forum.gazeta.pl/forum/w,24776,141975298,141975298,po_co_badanie_TRH.html
moj stan znacznie sie poprawil przynajminie przez 4 dni bylo mi super nie odczuwalam zimna bylam spokojna jak aniol ale od 2 dni znow zaczynam sie robic nerwowa i znow zaczyna mi sie robic zimno np tabletke lykam kolo 8 rano to o 12 znow robi mi sie zimno , czy to znaczy ze moj organizm juz przyzwyczail sie do leku czy to jest za mala dawka , czy powinnam dostac wieksza , czy moze zwiekszyc ja o jeszcze pol tabletki . Kolejna wizyte ma 21 marca napiszcie prosze co mam robic jestem swieza w tym temacie i nie chce przekombinowac .
moje wyniki
FT4 11,4 norma to 7 do 17 procentowo 43%
FT3 4,8 norma to 3,1 do 6,8 procentowo 45,5%
TSH 1,64 a norma od 0,27 do 4,20
witamina B12 wynik 363pg /mL a norma 191 do 663 pg/ml
i wutamina D wyszlp 19 przy normie 10 do 30 ng/ml
do tego dzisaj rano obudzilam sie znow spuchnieta moze nie twarz ale dlonie i od wczoraj znow dusi mnie tarczyca pomozcie dziewczyny bo ja nie wiem czy ta mojadawka jest za duzo czy za mala Rosteda w swoim watku napisala ze po jej badaniu TRH dostala od razu 100ug tyroksyny a nasze wyniki sa porownywalne a moj lekarz powiedzial ze to 50 to i tak duza dawka wiec o co chodzi .
no i co ja zrobię, że ja tak mam .....