Dodaj do ulubionych

POSZE O POMOC , PORADE !

02.09.14, 19:20
Witam , mam 22 lata moja historia jest dość długa i zawiła , nie zdziwię się jeżeli ktokolwiek z Państwa uzna mnie za sierotę. Wszystko zaczęło sie jakieś 3 lata temu , po bardzo stresujących ale na szczęście udanych egzaminach trwających ponad miesiąc zaczęłam odpoczynek jednak juz po 2 tygodniach zauważyłam ze coś jest nie tak , byłam wiecznie zmęczona mimo długiego snu ( odkąd pamiętam zawsze spałam po kilkanaście godzin ), każdy wysiłek sprawiał mi dużą trudność, zwaliłam to na stres ale mama namówiła mnie na badanie krwi , lekarz zlecił badanie TSH które wyszło 5,2 ( norma 4,2 ) , poźniej ft3 i ft4 ( ich wyniki były w normie) Dodam że moja mama, babcia i ciocia mają problemy z tarczycą. Endokrynolog stwierdził że wynik jest za mało powyżej normy żeby cokolwiek z tym robić i może to po prostu stres , USG tarczycy również było prawidłowe. Żyłam sobie bez większych przeszkód aż do dnia kiedy w punkcie oddania krwi kazał mi wrócić do domu bo miałam niską hemoglobinę ( zawsze miałam dość wysoką na poziomie 14,7 a teraz 11,00) na wszelki wypadek sprawdziłam żelazo u lekarza i było w normie, tak sie złożyło że przez zupełny przypadek, w tym samym czasie inna poradnia robiła mi badania krwi na ferytynę która wyszła bardzo nisko 4,0 ( norma zaczyna sie od 10) . Nie zmieniłam nic w swoim życiu co mogłoby wpłynąć na wyniki , Jem bardzo zdrowo , warzywa, owoce, mieso, pije dużo wody , ćwiczę, nie piję w ogóle kawy , nie mam również nadmiernie obfitych miesiączek . Jedyne co sie zmieniło to to ze mam przerost 3 migdałka który trzeba wyciąć ( rok temu wycinali mi migdałki podniebienne )w związku z czym codziennie psikam do nosa steryd Fanipos w niewielkich ilościach .Od kilku miesięcy badania krwi nic nie wskazują, również brak krwi utajonej w kale, badania gastro i kolonoskopii nie przyniosły żadnej odpowiedzi a ja zaczynałam czuć sie coraz gorzej. Jestem wiecznie zmęczona, jest mi potwornie zimno nawet w upał , libido spadło , siniaki robią mi sie z byle powodu. Cały czas myślałam że chodzi o żelazo , ale dzisiaj zrobiłam prywatnie badania TSH , FT3 I FT4 WYNIKI TO : TSH 6,66 ( Norma 0,270 -4,200 ) FT3 3,65 (2,00-4,40) ,FT4 1,49 (0,93-1,70) . Kalkulator przeliczył to na FT3 68.75% i FT4 72.73% . Czekam jeszcze na ponowne wyniki krwi miedzy innymi Ferytyny (będą jutro ) . Po prostu nie wiem co mi jest , a lekarze przerzucają mnie między sobą i umywają ręce . Pomóżcie prosze
Obserwuj wątek
    • hashitess Re: POSZE O POMOC , PORADE ! 02.09.14, 21:17
      Proponuję abyś wykonała usg tarczycy i oznaczyła
      P/ciała p/tarczycowe to i to.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka