Dodaj do ulubionych

Watek Gaby3

08.01.15, 22:08
gaby3 08.01.15, 17:34
Odpowiedz cytując Odpowiedz
po przeczytaniu tego wątku podejrzewam, że mam problem z tarczycą od 32 rż, miałam wtedy torbiel na tarczycy(po biopsji uschła) i wyniki dobre, potem bóle kolan nieznanego pochodzenia, kręgosłupa, operacja kręgosłupa szyjnego, wczesna menopauza 42lata,podobno po operacji, depresja lękowa także po operacji, otyłość -pomimo coraz bardziej restrykcyjnych diet, w końcu z opuchlizną calego ciała trafiłam do szpitala i Hashimoto, wysokie przeciwciała, guzowata tarczyca ale TSH w normie? Eutyrox 50, doszłam do 75 w ciągu 6 lat bo TSH w normie, mam nietolerancję glutenu, laktozy i prawie wszystkiego dużo łatwiej wymienić czego nie. Mam wymieniony eutyrox(bo ma laktozę) na Letrox 75, moje badania z 4.12.2014 TSH 2,39, FT3 3,6 (4,0-8,3), FT4 16,80 (9,00-20,00) bardzo proszę o interpretację moich wyników,
p/ciała TPO 137 (0,00-34,0) i ATG 172,80(0,00-115)
przyjmuję rano Letrox 75, DLPA, w dzień wit D3 5000, wit K2, kwas afa-liponowy 600, zakilka dni wprowadzam selen i wit E, wieczorem biorę Naltrexone 4,5 i magnez B6
bardzo serdecznie pozdrawiam Grażyna
Obserwuj wątek
    • rosteda Re: Watek Gaby3 08.01.15, 23:19
      > gaby3 08.01.15, 17:34
      > Odpowiedz cytując:
      > po przeczytaniu tego wątku podejrzewam, że mam problem z tarczycą od 32 rż, mia
      > łam wtedy torbiel na tarczycy(po biopsji uschła) i wyniki dobre, potem bóle kol
      > an nieznanego pochodzenia, kręgosłupa, operacja kręgosłupa szyjnego, wczesna me
      > nopauza 42lata,podobno po operacji, depresja lękowa także po operacji, otyłość
      > -pomimo coraz bardziej restrykcyjnych diet, w końcu z opuchlizną calego ciała trafiłam do >szpitala

Twoje podejrzenia sa prawidlowe.

> i Hashimoto, wysokie przeciwciała, guzowata tarczyca ale TSH w normie? Eutyrox 50,

I twoje podejrzenia potwierdzily sie.

> doszłam do 75 w ciągu 6 lat bo TSH w normie,

To byl blad bo podczas leczenia tyroksyna nie mozna sie opierac tylko i wylacznie na wyniku TSH. Obowiazkowo nalezy tez robic badania fT3 i fT4 aby moc dobrac prawidlowa dawke hormonow tarczycy.

>mam nietolerancję glutenu, laktozy i prawie wszystkiego dużo łatwiej wymienić czego nie.

Te nietolerancje bardzo czesto zmniejszaja sie a u niektorych nawet calkowicie znikaja po odpowiednio dobranej dawce hormonow tarczycy.
      Bardzo wiele osob w niedoczynnosci ma te nietolerancje nasilone.

> Mam wymieniony eutyrox(bo ma laktozę) na Letrox 75, moje badania z 4.12.2014 TS
      > H 2,39, FT3 3,6 (4,0-8,3), FT4 16,80 (9,00-20,00) bardzo proszę o interpretację
      > moich wyników,

Poziom fT3 masz ponizej normy i to powinnas uzupelnic najlepiej wlaczajac Novothyral.
      Po wyrownaniu fT3 powinny sie tez zmniejszyc bole stawow.

> p/ciała TPO 137 (0,00-34,0) i ATG 172,80(0,00-115)
      > przyjmuję rano Letrox 75, DLPA,

Nie wiem czy DLPA nie ma wplywu na wchlanianie i przemiane tyroksyny.
      Ja bym raczej dopiero za jakies 3-4 godziny po tyroksynie przyjmowala inne leki.

> w dzień wit D3 5000,

Jak dlugo i przy jakim wyniku?

> wit K2, kwas afa-liponowy
      > 600, zakilka dni wprowadzam selen i wit E, wieczorem

Selenu i wit.E rownoczesnie raczej nie radze bo maja one podobne dzialanie.
      Wazniejszy jest seln przy Hashimoto.

>biorę Naltrexone 4,5

Czemu bierzesz ten lek?
      www.doz.pl/leki/p8681-Adepend
      "Możliwe skutki uboczne:
      Bardzo często: ból głowy, zaburzenia snu, niepokój, nerwowość, ból brzucha, skurcze jelit, nudności, wymioty, ból stawów i mięśni, osłabienie."
      Nie wiem czy to wlasnie ten lek nie wywoluje u ciebie tych silnych boli stawow.

>i magnez B6
      > bardzo serdecznie pozdrawiam Grażyna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka