ulla.2607
22.12.15, 08:54
Witam serdecznie jestem matko 20 letniej dziwczyny własnie moja córka ma dziwne objawy własciwie nie wiem jak jej pomoc ale z racji teo ze ja mam usunieto tarczyce juz 12 lat temu i biore letrox zreszto teraz mam tez z nia najprawdopodobniej problemy to pomyslałam ze moze cos w tym jest genetycznie i oze to tarczyca szwankuje u mojej córki ,ale tak .Córka choruje od 2 lat na zapalenie jelita grubego ,obecnie bieze asamax ale okolo 1,5 roku temu miaął tez epizor ze sterydami obecnie choroba podstawowa jest wyciszona ale córce strasznie wypadaja wlosy była u lekarza zrobiła morfologie jest wszystko prawidłowo rzadnych braków ,miała tez robione TSH 1,5 OCYWISCIE BEZ FT3 FT4 tego lekarz nie zlecil ,córke boli staw kolanowy ale nie jest to ból z niczym zwiazany poprostu pojawia sie trwa kilka dni i ta jak przyszedł znienacka tak odchodzi i za jakis czas sie pojawia ,bez zadnych opuchnięc ,zaczerwienien nic ,bywa senna nie codziennie ale tak np,ma tydzien ze jest potwornie zmęczona senna ,bolaja wszystkie mięsnie i stawy po kilku dniach przechodzi i jakby nigdy nic ,nie liczac tego ze jest potwornie poirytowana w zasadzie zawsze.Ma problemy z iesiaczka bardzo nierwularne i w zadzie raczej plamienia niz krwawienie ciana sie nawet 2 tyodnie.Wczorej byla u ginekologa zbadał ,zrobil USG zadnych problemow zapalnych z jajnikami czy cos nie stwierdił kazał zapisywac obsrowac i przyjsc za 3 miesiace ,nie wiem jak mozna jej pomóc Pomyslałam ,ze moze to Haszimoto skora ja mam problemy z niedoczynnosćia ona juz ma jedną chorobe a gruby autoaresywnych ? ale zaden lekarz nie jest w stanie nadac odpowiednieo kierunku i te włosy leca w straszych ilosciach poprostu jest ich zadko u nasady nie farbuje niesuszy nie sa uszkodzone mechanicznie stosuje na nie juz wszystko nawet lekarka kazała jej kupic odywke dla ludi po chemioterapi tez nic ,moze to poczatek tej choroby ,Czytałam ze wfazie początkowej TSH czy ft nic nie pokaża ,czy pomoglo by zrobienie usg?Tzn bardzo prosze o pomoc w nakierunkowaniu mnie u jakiego lekarza szukac pomocy ,dziekuje