Dodaj do ulubionych

dziwna rzecz

22.12.06, 10:01
odebrałam właśnie wyniki. tsh 0.346 (norma 0.4-4.0 uIU/mL), ft3 2.59 (1.8-4.2 pg/ml), ft4 1.39 (0.8-1.9 ng/dl), ale aTPO aż 111 IU/ml przy normie max 35! niskie tsh wskazywałoby na fazę nadczynności, ale o co chodzi z takimi wysokimi przeciwciałami? w ostatnim czasie miałam paradoksalnie objawy wskazujące raczej na niedoczynność (osłabienie, senność, obrzęki, zimno) chyba się zdezorientowałam?
Obserwuj wątek
    • hashi-tess Re: dziwna rzecz 22.12.06, 11:14
      Podejrzewam, że masz hashimoto w początkowym stadium choroby.
      Poczytaj na ten temat w necie.
      Jest sporo info na polskojęzycznych stronach, nie mówiąc o anglojęzycznych.
      Dużo zdrówka w święta i po.
      Tess
      • halcyondaze Re: dziwna rzecz 22.12.06, 11:27
        leczę się od 2002, przy diagnozie miałam znacznie wyższe przeciwciała i jakieś niesamowite tsh, po czym udało się to wyrównać za pomocą różnych dawek letroxu, (ostatnio brałam półtorej tabletki letroxu 50, ale wcale nie czułam się dzięki temu specjalnie dobrze). w tej chwili nie mam prowadzącego lekarza(porzuciłam dotychczasową endo, bo nie interesowało jej, co mam do powiedzenia o swoim samopoczuciu, strasznie dogmatyczna osoba, brr)-powinnam znaleźć i zapytać, co się dzieje. mam wrażenie, jakby zwariował mi cały układ hormonalny. pozdrówka świąteczne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka