moonshana 12.02.14, 10:49 poradźcie baby, bo ja nie mam doświadczenia. kaszel mokry, temp. wysoka. pierwszy raz mi się dziecko rozłożyło i czuję się cholernie bezradna. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarny_dol Re: syrop dla dwulatki 12.02.14, 11:05 Za małe dziecko żeby przez neta leczyć. Sio do lekarza. Odpowiedz Link
moonshana Re: syrop dla dwulatki 12.02.14, 11:25 jessssssooo byliśmy wczoraj u lekarza, dziś chłop pojechał sam zdać relację. macie mnie za kretynkę? pytam o syrop, bo każdy poleca co innego - chcę mieć jakieś rozeznanie. Odpowiedz Link
moonshana Re: syrop dla dwulatki 12.02.14, 11:32 lekarz kazał inhalować i obserwować. my dajemy syrop prawoślazowy. ale wczoraj było o niebo lepiej, w nocy nastąpiło pogorszenie. właśnie dzwonił chłop - recepta na antybiotyk. osłuchowo było czysto. Odpowiedz Link
melancho_lia Re: syrop dla dwulatki 12.02.14, 11:33 Czym inhalujecie? Solą fizjologiczną czy czymś jeszcze? Odpowiedz Link
melancho_lia Re: syrop dla dwulatki 12.02.14, 11:54 Ja bym nadal inhalowała, syrop prawoślazowy jest ok, a po inhalacjach oklepujesz? Odpowiedz Link
czarny_dol Re: syrop dla dwulatki 12.02.14, 11:53 A skądże ja to miałam wiedzieć hę? Ja bym podała Prospan. Łagodnie rozrzedza wydzielinę i łagodzi kaszel. U nas mukolityki się nie sprawdzały - dzieciak wykazywał jakąś nadreakcję i go po prostu flegma zalewała i mieliśmy zawsze pogorszenie więc taki Mucosolvan to nie dla każdego odbry. Odpowiedz Link
melancho_lia Re: syrop dla dwulatki 12.02.14, 11:56 Dlatego spytałam co lekarz przepisał. Moi dostawali czasem deflegmin w kroplach- ale to zawsze lekarz mówił co i ile. Odpowiedz Link
melancho_lia Re: syrop dla dwulatki 12.02.14, 11:07 My zwykle dostawaliśmy mucosolvan+prawoślaz. No i zbijanie gorączki. o ile oczywiście to tylko zwykle przeziebienie. Warto do lekarza się przejść czy to nie zapalenie oskrzeli. Odpowiedz Link
ella_nl Re: syrop dla dwulatki 12.02.14, 14:19 U nas fajnie sprawdza się Deflegmin. Mucosolvan też działa na córkę za mocno - nie jest w stanie sobie poradzić z kaszlem. Odpowiedz Link