Dodaj do ulubionych

wyglądowo

20.02.14, 10:15
słuchajcie Polacy, jest taka sprawa...

...że chcę - musze! - zmienić fryzurę. czyli ściąc włosy, bo wszak nie zapuścic big_grin
tylko nie wiem czy to jest dobry pomysł. ogólnie nie lubie siebie w krótkich włosach, ale obiektywnie patrząc to zawsze te krotkie fryzury po prostu mialam brzydkie - w liceum fryzjerka ścinała mnie na takiego boba w pół ucha i twierdziła że jest pieknie (a ja wtedy nie umialam powiedziec ze nie, wcale nie jest...), za dorosłości na krotko zostałam obcięta raz, na taką krotszą wersje klasycznej "maminej" fryzury i przez dwa tygodnie nie mogłam na siebie patrzec w lustrze...
wiec poszukuje fryzury dla siebie i potrzebuje podpowiedzi smile tylko boje się ze z krotkimi włosami bede wyglądała jak kręgielek - mała głowka na wielkiej d...
dziewczyny, jesli ktoras ma parametry wyglądu podobne do moich - podrzuccie swoje fyzury lub fryzury ktore uwazacie za pasujące!
mam 160cm, rozmiar solidne 38, figurę klepsydry, z twarzy jestem podobna do Kasi Cichopek, z włosów też w zasadzie- ciemne i falowano-lokowano-pogniecione. włosów mam sporo, ale cienkich i miekkich, słabo trzymających kształt, wiec fryzury typu irokez i cokolwiek sterczacego do góry odpadają - moje włosy tego po prostu nie utrzymają.
pomocy smile mam czas do soboty smile
Obserwuj wątek
    • niutaki Re: wyglądowo 20.02.14, 10:33
      Jedyne co moge podpowiedziec, ale wydaje mi sie to najwazniejsze: dobry fryzjer. Ja mam genialnego fryzjera, a dobre ciecie w przypadku krotkich fryzur to podstawa. Powodzeniasmile
      • dziennik-niecodziennik Re: wyglądowo 20.02.14, 10:42
        dobrą fryzjerkę mam, na pewno nawet jak siądę i powiem "rob pani co chcesz byle krotko" to mi krzywdy nie zrobi. ale chcialabym sie opatrzec i nastawic duchowo zanim zaczniemy wink
    • alicja.sunshine Re: wyglądowo 20.02.14, 10:44
      https://www.fryzurykrotkiewlosy.eu/Images/damskie-fryzury-krotkie-wlosy-bob%20galeria-fryzur24.jpgja mam taką fryzurę, tylko uprzedzam trzeba prostować, tzn ja lubię wyprostowane chociaż fajnie wyglądają takie wygniecione.
      Twarz mam bardzo okrągłą wiec skośna grzywka i dłuższe boki ja wysmuklają.
      • alicja.sunshine Re: wyglądowo 20.02.14, 10:46
        aha no taką mam już od 5 lat smile latem tył krótki tak żeby tylko suszarką przejechać a w zimie troszkę dłuższe co by ciepło w głowę było smile
    • solejrolia Re: wyglądowo 20.02.14, 11:19
      mój fryz
      mam mniej więcej taką fryzurkę, włosy prostuję na szczotce, ale ja mam takie włosy, że są proste druty i faktycznie tak mi się układają, albo się przyzwyczaiły
    • totorotot Re: wyglądowo 20.02.14, 12:26
      Po co ciąć, najpierw popraw kondycję długich i sprawdz, czy Ci sie nie spodobają.

ZUZIA!!!!! DAJ NAMIAR DZIENNIKOWI NA TE DZIEWCZYNE!!!!

Czekaj, kolezanka zrobiła sobie takie cudne coś na głowie przy pomocy cięcia delikatnego i regenreacji włosów, że szok. Poczekaj, ona sie odezwie i da Ci namiar.

Tez sobie poprawiłam szamponem i odzywką isany (7,49) do włosów brązowych, ze wyglądają pięknie, zadnych koncówek ani nic, a szampon do włosów rudych.
      • zuzia36 Re: wyglądowo 20.02.14, 12:34
        wlosowa czarodziejka
        Toto widziała moje włosy krótko po jej działaniach. Teraz jest jeszcze lepiej.
        • dziennik-niecodziennik Re: wyglądowo 20.02.14, 20:32
          piekne rzeczy dziewczyna robi, fakt...
          ale sorry, nie stac mnie ani czasowo, ani finansowo na wycieczke do fryzjera odległego o ponad 500km...

ale znalazłam to. to są moje włosy, tzn moje wyglądają jednak lepiej, ale mają te samą własciwosc, ze długośc zabiera im objętosc. im są dłuzsze, tym bardziej płaskie. tak wiec długich miec nie bede. od wieeeeeelu lat nosze półdługie, max do łopatek, najczęsciej do ramion.
          pooglądam to jeszcze troche,moze sie zainspiruje.
          • dziennik-niecodziennik Re: wyglądowo 20.02.14, 22:12
            matko, jakie tam sie cuda dzieją.
            czemu to jest tak daleko? naprawde ktoś taki by mi sie przydał uncertain
            sama nie wiem czy mam włosy niedoproteinowane czy wrecz przeciwnie...
        • dziennik-niecodziennik Re: wyglądowo 20.02.14, 22:13
          zuziu, czy Twój przypadek jest opisany na blogu?
          moze podrzuciłabys swój sposób pielęgnacji wlosów?...
          • zuzia36 Re: wyglądowo 21.02.14, 09:09
            mnie na blogu nie ma niestety smile Tez mam do niej daleko, ale warto było. Uratowała mnie przed wyłysieniem i zadrapaniem na śmierć.
            Wiec tak:
            raz w tygodniu maska biovax Teraz mam akurat tą, ale niedawno były w biedronce te maseczki w saszetkach i juz wiem, która mi najbardziej pasuje. moje włosy bardzo lubia kokos. Nakładam ją na co najmniej godzinę. Na to foliowy czepek i ciepły ręcznik.
            Myję włosy codziennie odżywką kallos. raz w tygodniu, albo jak widze potrzebę to częściej myję włosy J&J. Po każdym myciu nakładam odzywkę garnier na czas mycia zębów. Rozczesuję włosy szczerbatym grzebieniem. Wgniatam zel lniany + joanna mrożąca. Włosy susze chłodnym nawiewem suszarką z dyfuzorem.
            Raz na dwa tygodnie robie laminowanie włosów żelatyną. Ostatnio znalazłam to w naturze. Super. Włosy po tym były piękne. Tylko moje włosy lubią proteiny. Koleżanka zrobiła i miała niezłe siano na głowie.
            Oprócz kosmetyków Marta dobrała mi leki do wcierania w skórę głowy. Łupież z którym walczyłam od wielu lat zniknął po tygodniu. I nie wrócił do tej pory. Powiedziała na co mam w składach zwracać uwagę. A przede wszystkim dała nadzieję. Za wizytę zapłaciłam mniej, niż nie raz za spieprzenie włosów u miejscowych fryzjerów.
      • dziennik-niecodziennik Re: wyglądowo 21.02.14, 14:45
        drogie dziewczęta...
        ...dziękuję smile

czytałam tego bloga pół nocy. dzis zmieniłam troche system pielęgnacji, wyrzuciłam jeden produkt, zmienilam sposób suszenia i wyszło takie coś
        to o niebo albo i dwa lepsze niz to co mialam na glowie jeszcze wczoraj, a przeciez jeszcze sie doucze i doćwicze co i jak.
        tylko co zrobić żeby ten efekt istniał też jutro?...
        • zuzia36 Re: wyglądowo 21.02.14, 17:35
          a to twój naturalny włos??? super!!! napisz czego używasz. Koniecznie kup sobie do stylizacji wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=48826
          • dziennik-niecodziennik Re: wyglądowo 21.02.14, 18:26
            tak, to moj naturalny, tylko przez tyle lat ewidentnie źle traktowany i nawet nie myslałam że on tak jeszcze potrafi! smile dzieki smile

czego użyłam - ten włos wyszedł po zestawie: przed myciem olejek arganowy z keratyną Evelinu, potem szampon i odżywka do włosów kręconych Isany z pierwszym myciem odżywką, maska ds Vichy Dercos regenerująca, odżywka bs w sprayu Ziaja z proteinami i kremo-żel maxmocny Tafta z wodą. suszone dyfuzorem, zimnym powietrzem.
            ten żel Joanny kupie jak tylko skoncze tego Tafta, juz mi niedużo zostalo.
            to pierwszy raz kiedy mam elastyczne loki i jednoczesnie miekkie włosy. normalnie tego jeszcze nie grali wink
            dzis rano postanowiłam wywalić szampon Elseve Million Gloss (świeżutko kupiony zresztą, ale cóż, skoro nie sluży...), szampon miodowy Ziai (miód mi jednak także nie służy) i serum na końcówki Garniera (obciążało włosy, dlatego loki sie rozprostowywały). Olejek zastosowałam przed myciem, a nie jak do tej pory po myciu. no i odpowiednie suszenie, wychodzi mi ze suszylam zbyt ciepłym powietrzem, zbyt długo i niestarannie, bo po prostu jak popadnie. najtrudniej bylo mi sie powstrzymac przed dotykaniem włosów dopóki nie wyschną big_grin
            mam jeszcze krem i spray podkreslający loki z Joanny, zastanawiam sie czy da sie to wykorzystac do reanimacji loków "dzien po"...
            • zuzia36 Re: wyglądowo 21.02.14, 21:55
              poczytaj sobie jeszcze tego bloga www.anwen.pl/ i koniecznie to forum wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=126
    • beata985 Re: wyglądowo 20.02.14, 17:42
      no ja już kilka razy wstawiałam-
      z włosów długich ciemnych
      przeszłam na krótkie jasne
      https://fryzury.info/fryzury/pierwszorzedna-fryzura-krotkie-wlosy-6686.jpg
      oczywiście nie było to drastyczne cięcie tylko stopniowo powoli oswajałam się z długością i kolorem
    • guderianka Re: wyglądowo 21.02.14, 18:55
      ja mam jeden bok cos takiego
      https://fryzuranadzis.pl/wp-content/uploads/2014/01/asymetryczna-kr%C3%B3tka-fryzura.jpg
      a drugi klasyczny bob do brody

rewelka smile
      • andziulec Re: wyglądowo 21.02.14, 20:17
        guder serio?! Chciałabym zobaczyć Twoją zawadiacką buźkę w tej fryzurce!
        • guderianka Re: wyglądowo 21.02.14, 20:28
          big_grin
          pomyślę big_grin
          • andziulec Re: wyglądowo 21.02.14, 20:40
            Masz taką fajną urodę, że aż Ci zazdroszczę!
            • guderianka Re: wyglądowo 22.02.14, 07:31
              Co Ty pitolisz ? Chyba mnie z kims pomyliłaś tongue_out
              Ja nie mam urody, jak mówili faceci w moim życiu " Twoja uroda jest oryginalna" tongue_out (najgorsze co można powiedzieć kobiecie tongue_out)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka