Dodaj do ulubionych

Ciąża?????????

08.08.14, 12:15
Po jakim czasie od ,,zaciążenia" miałyście pierwsze objawy( i jakie)
Mnie od kilku dni strasznie bolą cycki (tak mnie bolały tylko w poprzedniej ciąży) i teraz się zastanawiam czy to ciąża? Do podziewanego okresu pozostało mi jeszcze 2 tygodnie.
Drugie dziecko planowaliśmy za 3-4 lata.
Obserwuj wątek
    • mamaoskarka18 Re: Ciąża????????? 08.08.14, 12:20
      i co parę minut chce mi się siusiu ( też tak miałam w poprzedniej ciąży). Ale wydaje mi się że na takie objawy jest dużo za wcześnie.
    • kanna Re: Ciąża????????? 08.08.14, 12:23
      Poczekaj do pierwszego dnia spodziewanej miesiączki i zrób test smile
    • iziula1 Re: Ciąża????????? 08.08.14, 12:24
      Hmm, to zależy. U mnie w tej ostatniej ciąży po tygodniu po owulacji odrzucalo mnie od kosmetyków Dave - to mój prywatny test ciążowy wink potem urosły cycki ale testy były ujemne.
      W poprzedniej ciąży pierwsze objawy oprócz wstretu zapachowego czyli senność i zawroty głowy po 7-10 dniach po owulacji. Ale te objawy mogą być i bez ciąży więc ....trzeba czekać.
      Powiększenie piersi może zwiastowac ciążę lub też nadmiar hormonu w II cyklu miesiaczkowym.
      Za 2 tyg nam powiesz jak wyszedł test ?
    • melancho_lia Re: Ciąża????????? 08.08.14, 12:32
      Mnie tam cycki bolą od trzech miesięcy w II fazie cyklu. Póki co nie zaciążyłam.
      Skąd wiesz, ze masz 2 tyg. do okresu?
      • mamaoskarka18 Re: Ciąża????????? 08.08.14, 12:35
        Okres zawsze mam jak w zegareczku, stąd wiem.
        Wynik oczywiście ogłoszę.
        • melancho_lia Re: Ciąża????????? 08.08.14, 12:41
          Po pierwsze- nie zdziw się.
          Po drugie- 2 tygodnie przed okresem to owulacja jest, więc do zaciążenia jeszcze daleko.
          • dlania Re: Ciąża????????? 08.08.14, 13:11
            Mnie brzuch bolał i cycki sie rozdrażniały na okres, na owulację i na ciążę.
          • ladyjane Re: Ciąża????????? 08.08.14, 15:49
            Po drugie- 2 tygodnie przed okresem to owulacja jest, więc do zaciążenia jeszcz
            > e daleko.

Tja, a moja córa to duch święty mnie prześladujący... Test z nią wyszedł mi pozytywny tydzień przed okresem. Dla porównania test w pierwszej ciąży nawet w dniu okresu nie wyszedł pozytywny... i bądź tu mądry
            • melancho_lia Re: Ciąża????????? 08.08.14, 18:47
              Od owulacji do okresu mija okolo 2 tygodni, dlugosc tej fazy cyklu jest stala. Zmienna jest faza przedowulacyjna. Primo, mogłaś mieć krótszy cykl (bez obserwacji cyklu nie wiesz), a secundo pozytywny wynik testu mozesz mieć juz po 6 dniach od zaplodnienia, wiec dwie kreski tydzień przed okresem nie powinny dziwic. Ot tak to dziala. A co do wynikow testow- w pierwszej ciąży slabiutka ledwo widoczna druga kreska byla u mnie po ponad tygodniu od przewidywanej miesiączki. W drugiej ciąży w dniu przewidywanego okresu kreska ciążowa byla wyraźniejsza od testowej. Nie ma reguly, kazda ciaza inna.
              • dorcia1234 Re: Ciąża????????? 08.08.14, 20:02
                tydzień po "zaciążeniu" musiałam się ewakuować z autobusu, albowiem miałam wielką chęć puścić pawia. Ale ja bardzo chciałam być w ciąży smile
    • mamaoskarka18 Re: Ciąża????????? 18.08.14, 12:45
      Więc ogłaszam ciąży nie ma. Okres miałam od bardzo dawna jak w zegareczku, w tym miesiącu jednak zrobił psikusa i przyszedł tydzień wcześniej i jak nigdy okropniście bolały mnie cycki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka