swinka-morska 19.07.10, 21:32 wola.waw.pl/page/index.php?str=162&id=1093 Fajnie :) Oby tylko skończyło się to zrobieniem luksusowej wersji skwerku dla tych samych pijaczków, którzy przesiadują tam teraz... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kropkaa Re: rewitalizacja skweru Apfelbauma 24.07.10, 01:44 Mam tylko nadzieję, że nie dlatego posadzą nowe drzewa, bo wytną stare... Odpowiedz Link
alfajet-777 Re: rewitalizacja skweru Apfelbauma 14.08.10, 08:33 Jak na razie zerwali tylko asfalt i nic po za tym Odpowiedz Link
mamula_to_ja Re: rewitalizacja skweru Apfelbauma 15.08.10, 19:42 O nieźle...bo ten asfalt to zerwany był już ze 2 tygodnie temu... Imponujące tempo! Odpowiedz Link
kugorki Re: rewitalizacja skweru Apfelbauma 17.08.10, 11:59 dziś na skwerku pustki. żadnej ekipy. może mieli teraz sadzić rośliny, ale na to jest za gorąco. tak się łudzę, że mają jednak plan... ;) Odpowiedz Link
kugorki Re: prace geodezyjne trwają! 28.08.10, 19:05 tak, w sobotnie popołudnie...niewątpliwie łaty geodezyjne stoją w centrum skweru! może coś się ruszy!? Odpowiedz Link
swinka-morska skwer jest, ale... 04.03.11, 22:26 dzisiaj uświadomiłam sobie, że lokalizacja placyku zabaw dla dzieci jest naprawdę beznadziejna. Opis dla tych co nie widzieli - wciśnięty na samym końcu skweru, tuż obok biurowca Telekomunikacji Polskiej. Pracownicy tego biura wchodzą sobie stadami na papieroska i smrodzą prosto na dzieci w piaskownicy :( Do kitu. Odpowiedz Link
kugorki Re: skwer jest, ale... 05.03.11, 08:42 chodzę tam ze swoimi dziećmi i czytając Twój wpis i słysząc rozmowy na placu dochodzę do wniosku, że mamy tendencję do wiecznego narzekania :) zdecydowanie "lepiej" było zrobić plac bliżej ul. smoczej? osobiście uważam, że centralny plac to bardzo dobry pomysł. zwłaszcza wobec coraz częstszych inicjatyw lokalnych. a jak pijaczki są to radzę dzwonić po straż miejską, przyjeżdżają, a nie znowu narzekać... Odpowiedz Link
kropkaa Re: skwer jest, ale... 06.03.11, 18:31 Ciekawe ile osób latem wystawi dzieci na patelnię... Odpowiedz Link
mamula_to_ja Re: skwer jest, ale... 07.03.11, 21:58 Patelnia to jest z drugiej strony-na tym placyku po drugiej stronie smoczej. Tu jest osłonione z trzech stron-drzewami i budynkiem. Choć nie wiem jak operuje słońce w tym miejscu latem-zobaczę :-) Mi się ten placyk podoba. Bardzo bardzo mi brakowało czegos takiego w okolicy. Posucha tu straszna w tym temacie. Odpowiedz Link
swinka-morska Re: skwer jest, ale... 14.03.11, 22:18 > zdecydowanie "lepiej" było zrobić plac bliżej ul. smoczej? Wystarczyłoby odsunąć go o jakieś 5-10 metrów. Miejsca było wystarczająco dużo. > a jak pijaczki są to radzę dzwonić po straż miejską, przyjeżdżają, a nie znowu > narzekać... A gdzie ja napisałam o pijaczkach? Smród papierosów to naprawdę ostatnia rzecz jaką mam ochotę wąchać siedząc z dzieckiem na placu zabaw. Odpowiedz Link
warszawianka_jedna czy już było oficjalne otwarcie, 07.03.11, 22:32 bo nic nie ma na ten temat. Odpowiedz Link
gosiasadowska77 Re: czy już było oficjalne otwarcie, 08.03.11, 10:54 Z tego co się orientuję to nie było. Oddali do użytku w pierwszych dniach grudnia, moze na pierwszy dzien wiosny zorganizują jakiś festyn? chociaż na stronie dzielnicy Wola nie mażadnych informacji na ten temat. Odpowiedz Link