Dodaj do ulubionych

Delikatesy Babuni

24.11.10, 18:02
na miejscu Filara na Nowolipkach właśnie otworzył się nowy sklep.
Wnętrze przyjemne i urządzone z głową. Spory wybór, ceny jak na razie normalne. Jest alkohol.
Ciekawe jak sąsiednie 2 sklepy sprostają nowej konkurencji.

Śmieszy mnie moda na wykorzystywanie seniorów w nazwach, a już szczególnie sklepu.
Wyobrażam sobie sex-shop Dziadunia, sklep z bielizną Babuni ;-)
Obserwuj wątek
    • gosiasadowska77 Re: Delikatesy Babuni 24.11.10, 21:10
      Już otworzyli? Białystok sie obroni raczej, nie wiem jak PGR, ale on też ma swoich stałych bywalców od nie pamiętam kiedy i w efekcie Filar przeżyły.
      • marylalysiak Re: Delikatesy Babuni 24.11.10, 23:12
        Przechodziłam tamtędy około 17:30 żywego ducha nie było, ale za to ciemnica na tym odcinku owszem była, latarnia jakaś by się przydała ewentualnie neon.
        • kropkaa Re: Delikatesy Babuni 25.11.10, 13:06
          > Przechodziłam tamtędy około 17:30 żywego ducha nie było,

Bo duchy chadzają chodnikiem dołem;)
          • marylalysiak Re: Delikatesy Babuni 25.11.10, 14:18

> Bo duchy chadzają chodnikiem dołem;)
            na dole ich nie zauważyłam, ale stado upiorów widziałam jak przelatywało:))
            • carinica011 Re: Delikatesy Babuni 25.11.10, 21:44
              byłam wczoraj i już wiem, że więcej nie pójdę - ceny podobnie jak konkurencji przewalone, ale do mięsnego chodzę z braku czasu by iść pod halę a do babć po warzywa i owoce bo u zośki to już w ogóle zgroza. nie wiem co w tym sklepie "z głową" i "przemyślane", jak dla mnie to przeinwestowano w lokal. daję im 6 mcy.
              • marylalysiak Re: Delikatesy Babuni 25.11.10, 21:52
                Jakieś zakłady proponujesz?
                Ja im daje ,że po roku padną.
                Chyba że mają sieć i na przetrwanie jeden pokrywa drugiego :)
    • warszawianka_jedna Re: Delikatesy Babuni 30.11.10, 17:59
      w mięsnym rewolucja, więcej chłodni, szerszy asortyment. Najwyraźniej konkurencja wyjdzie klientom na zdrowie.
      Coś mi się wydaje, że dawny PGR pierwszy będzie miał kłopoty, wymiana drzwi to za mało, żeby zatrzymać klientów.
      • kropkaa Re: Delikatesy Babuni 02.12.10, 20:30
        Ja już raczej do oszusta nie wrócę. Tym bardziej, że w PiP wybór dobrych wędlin spory i nikt mi nic nie upycha pomiędzy plastrami.
        Wkurza mnie też, że tak obkamerowany ten sklep i ekspedientkom na ręce patrzą z trzech stron.
    • warszawianka_jedna Re: Delikatesy Babuni 04.12.10, 16:55
      byłam dziś i kupiłam...słoiczek oliwek.
      Z sąsiednimi sklepami nie wygrają jeśli się nie wyróżnią prawdziwie delikatesowym towarem.
      Zamiast mrożonej pizzy - krewetki, paluszki krabowe. Zamiast zwykłych pasztetów - salami, szynka parmeńska, ekskluzywne kiełbasy. Oryginalne francuskie sery. Produkty ekologiczne. Składniki do sushi.
      Jak będzie coś czego nie ma obok, ludzie będą przychodzić, chyba.
      • gosiasadowska77 Re: Delikatesy Babuni 04.12.10, 21:03
        Też dzisiaj byłam, kupiłam...landrynki.
        Mam nadzieję, ze są w trakcie zatowarowania ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka