Dodaj do ulubionych

VI Urodziny Forum Muranów

15.04.11, 13:44
18.04.2005 pierwszego wpisu dokonała Matka Założycielka, kocio-kocio.

Forum przechodziło spokojne i burzliwe fazy, mimo to jest chyba najżywotniejszym warszawskim forum osiedlowym. Ponad 19 tys. wpisów, to naprawdę imponujący wynik jak na tak niewielką społeczność.
Cieszę się, że tu zaglądacie, komentujecie interesujące Was muranowskie tematy.
Dzięki Wam Muranów jest jeszcze bardziej wyjątkowy.

Pozdrawiam wszystkich,
Wasza Moderatorka
Obserwuj wątek
    • lukasz.1978 Re: VI Urodziny Forum Muranów 15.04.11, 15:31
      Szacun!

Ale i tak BIELANY PANY :))
    • kawiusz Re: VI Urodziny Forum Muranów 16.04.11, 09:02
      > Forum przechodziło spokojne i burzliwe fazy, mimo to jest chyba najżywotniejszy
      > m warszawskim forum osiedlowym. Ponad 19 tys. wpisów, to naprawdę imponujący wy
      > nik jak na tak niewielką społeczność.

pogratulować naszemu forum. Szkoda jednak że reszta Warszawy wypada tak słabo. Trudno powiedzieć czy to dużo, jeśli pozostałe dzielnice nie mają aktywnych forów na portalu gazeta.pl to nie znaczy że nie mają ich wcale. Taką przynejmniej mam nadzieję.
      • lukasz.1978 Re: VI Urodziny Forum Muranów 18.04.11, 09:31
        > pogratulować naszemu forum. Szkoda jednak że reszta Warszawy wypada tak słabo.
        > Trudno powiedzieć czy to dużo, jeśli pozostałe dzielnice nie mają aktywnych for
        > ów na portalu gazeta.pl to nie znaczy że nie mają ich wcale. Taką przynejmniej
        > mam nadzieję.

Forów dzielnicowych poza portalem Gazeta.pl specjalnie nie ma. Ogólnie identyfikacja z własna małą ojczyzną w Warszawie kuleje, a sama Gazeta też nie pomogła, tworząc zamiast mniejszych lokalnych forów zbiorcze "kubły" w rodzaju "Wola, Bemowo" czy "Praga Północ, Targówek" i w dodatku wyznaczająć często nieodpowiedzialnych ludzi na administratorów tych forów.

Na szczęście my na Bielanach ostatnio całkiem skutecznie odkrywamy nasza lokalną tożsamośc, przynajmniej na niwie forumowej :) Mamy pręzne forum Bielany (nie mające nic wspólnego z oficjalnym "kubłem" Żol-Biel):
        forum.gazeta.pl/forum/f,101706,Bielany.html
        i całkiem dobrze funkcjonujące forum Młociny (to część Bielan, ale o nieco odmiennej hisotrii i specyfice):
        forum.gazeta.pl/forum/f,99623,Mlociny.html

Czyli na Bielanach jest dobrze :)
        • sibeliuss Re: VI Urodziny Forum Muranów 19.04.11, 00:10
          Ciekawe, że wymieniłeś tylko te dwa fora :)
          • lukasz.1978 Re: VI Urodziny Forum Muranów 19.04.11, 12:02
            > Ciekawe, że wymieniłeś tylko te dwa fora :)

A są jeszcze jakieś fora bielańskie?

Na pewno nie należy wliczać forum żoliborskiego, gdzie czlon "Bielany" jest na doczepkę i tylko wprowadza ludzi w błąd.
    • sibeliuss Re: VI Urodziny Forum Muranów 17.04.11, 22:30
      Chyba jestem tu od początku :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka