hansgrubber 11.11.07, 02:07 deusexmashina.blog.siol.net/files/2007/07/madonna_cross.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
napchafte_chochoncy Re: Madonna na krzyzu 11.11.07, 02:12 Zeszłoroczne tournee Madonny Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Madonna na krzyzu 11.11.07, 02:14 Dopiero dzis zobaczylem ten koncert. Wspanialy. Odpowiedz Link Zgłoś
jedujedu Re: Madonna na krzyzu 11.11.07, 02:34 ee oni tam z hameryki to zawsze durne pomysly mieli. ja by sie tak nie odwazyl. ta kobieta jakiegos konkretnego wyznania jest w ogole? Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Madonna na krzyzu 11.11.07, 11:08 Jakiej hameryki kiedy ona w londonie czy w tym... ladku mieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
janek_pradera Re: Madonna na krzyzu 11.11.07, 14:03 nudna jest gdziekolwiek by nie mieszkała Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Madonna na krzyzu 11.11.07, 14:35 Dlaczego? Poniewaz uogolniles wypadaloby jakos to uzasadnic. Gdybys napisal mnie nudzi - wtedy co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Madonna na krzyzu 11.11.07, 16:40 To zmienia postac rzeczy, mnie nie nudzi. Ciekawe co Ciebie nie nudzi? Bo ostatnio w ogole byles znudzony. Odpowiedz Link Zgłoś
janek_pradera Re: Madonna na krzyzu 11.11.07, 16:50 rowerowe wycieczki:)tiger lillies wespół z leningrad:)john cage i słońce :)byłoby troche jeszcze ale to tak na razie co mi sie przypomniało:) Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Madonna na krzyzu 11.11.07, 18:01 Myslalem ze bedzie gorzej. Ja uwazam ze Madonna to juz taka klasyka jak Presley czy U2. :) Odpowiedz Link Zgłoś
skubi-dubi Re: Madonna na krzyzu 11.11.07, 19:08 wydaje mi się hansie, że nie udała ci się ta inteligentna prowokacja. Nikt nie poprosił o usunięcie postu, za obrazę swoich uczuć religijnych - gdyz nic złego nie napisałeś - przekazałeś tylko fotkę. I nie ty jesteś jej autorem. Więc nic ci nie groziło. Liczyłeś, ze ruszy batalia na forum związana z tą fotką. Widac to z postów, a tu nie... Nie udało się, nikt nie podjął tego kontrowersyjnego tematu. I dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Madonna na krzyzu 11.11.07, 20:28 1. Dzieki za slowo inteligengtny. Po czesci to prowokacja ale w moim zamysle slowo to nie ma mrocznego kontekstu czasow komuny i UB. Myslalem raczej o rozmowie o tym, w sumie dosyc ciekawa sprawa. 2. Wrzucilem zdjecie bo dopiero wczoraj zobaczylem koncert, po prostu swietny. 3. A ze nikt nie podjal to niedobrze - Madonna jest ciekawsza niz wieszanie flag na 11 listopada. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: Madonna na krzyzu 13.11.07, 23:54 Nie bardzo rozumiem co cie tu tak rajcuje? To ze ta idiotka chanbi krzyż? Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Madonna na krzyzu 14.11.07, 13:07 1. Hańbi, jesli juz. 2. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: Madonna na krzyzu 14.11.07, 13:37 A nie widzisz w tym drwiny z wartości chrzescijanskich? Polonisto? Odpowiedz Link Zgłoś
szarik-102 Mexico szybko się uczy 14.11.07, 13:52 Zaczął już odróżniać znaczenia słów "poliglota" i polonista". Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Mexico szybko się uczy 14.11.07, 13:58 1. Jest postep. 2. Nie widze, ale moze zobacze jak Ty mi pokazesz. Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: Mexico szybko się uczy 14.11.07, 14:41 Hansie ty nie zobaczysz twoj wzrok nie siega dalej niz czarna srednia. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Mexico szybko się uczy 14.11.07, 19:11 1. Nieladnie. 2. Widziales koncert? Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: Mexico szybko się uczy 14.11.07, 19:17 Hansie nie widzialem , to zdjecie mi wystarczylo na tyle aby przestac jej juz sluchac. Moim zdaniem grubo przesadzila. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Mexico szybko się uczy 14.11.07, 19:39 To troche tak jak z Nieznalska. Nie widzieli a krytykuja. Ryzykowna postawa. Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: Mexico szybko się uczy 14.11.07, 19:45 HAnsie nie bardzo kumam o co ci chodzi, chcesz byc swiatowcem bo obejrzales koncert madonny? Dla mnie jesli ktos depcze moje wartosci nie zasluguje na szacunek i zainteresowanie. Glupia prowokacja z jej strony i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Mexico szybko się uczy 14.11.07, 19:52 Gdzie w Nowym Testamencie jest napisane ze nie mozna sie wieszac na krzyzu w czasie koncertu? :) Zapisana jest za to zasada milosci blizniego. Biorac pod uwage to co piszesz masz z nia klopot. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 jak sie nie ma talentu to sie prowokuje... 14.11.07, 19:39 ...a postepowe lze elity jecza z zachwytu.Madona ze swoim glosikiem nie zmiescilaby sie w pierwszym lepszym chorze baptystow.Jak sie nie ma talentu to pokazuje sie tylek i pokazuje sztuczne cycki na krzyzu,swietym symbolu chrzescijan.Szkoda wiecej ta hucpe opisywac a jak chesz hans posluchac muzyki, to wlacz Nine Simon,Tracy Chapman,Hanne Krall. Kiedys podobna "prowokacje" widzialem w MoMA gdzie jakis "postepowy" artysta wbil dwa gwozdzie w sciane,dwa w podloge i polaczyl to "dzielo" nitka.Wielbiciele "postepowej sztuki" stali w zamysleniu i kontemplowali to goowno.Apros goowna!Bylem wtedy w NY gdy jakis "postepowy artysta" wystawil postac Madonny wykonana ...z goowna slonia/gosc byl z Afryki/ no i "reakcyjny" burmistrz NY Guliani cofnal dla Muzeum Brooklynskiego dotacje miasta.Jest to jedyny sposob na lewactwo w sztuce...chcecie wystawiac jak Kozyra goowna estetyczne to na wlasny koszt , Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: jak sie nie ma talentu to sie prowokuje... 14.11.07, 19:49 Polecam historie Caravaggia. I nie rozumiem jak mozna krytykowac nie widzac. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: jak sie nie ma talentu to sie prowokuje... 14.11.07, 19:54 Powiedz mi Hans co wedlug ciebie przedstawia to zdjecie? Droge Krzyzowa w jakim sanktuarium?> Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: jak sie nie ma talentu to sie prowokuje... 14.11.07, 19:56 Zobacz: pl.youtube.com/watch?v=Fp7to6gRLd4 Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: jak sie nie ma talentu to sie prowokuje... 14.11.07, 20:28 Porownywanie Caravaggia do Madony jest tak samo madre jak twierdzenie ze ta ostatnia tworzy sztuke Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: jak sie nie ma talentu to sie prowokuje... 14.11.07, 21:11 1. Nie chodzi o proste porownanie. Nie ma prostych porownan, chodzilo mi o reakcje na sztuke. C byl kiedys krytykowany m.in. za sposob pokazywania Chrystusa. Z krzyzem jest podobnie. Dzieja i dzialy sie z nim rozne rzeczy, nie twierdze ze zawsze jest to wazny komunikat ale tu jest cos ciekawego. 2. W rywalizacji sztuki lewackiej - np Kozyry ze sztuka narodowo- katolicka wspolczesne odpustowe Madonny i Chrystusy z plastiku - wole Kozyre. :) 3. Nie wiedzialem ze Hanna Krall spiewa. :) Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 nie jednemu psu Pucek 14.11.07, 21:26 ..ta Krall Hans nie jest nie jest ulubienica lze elit,ta KRall jest swietna wokalistka jazzowa.Wracajac do Modonny...i Caravaggia.Cos albo jest sztuka albo nie.Po Caravaggiu pozostal Sw.Jan Chrzciciel/polecam w National Galery jak bedziesz w Londynie/ a po Madonnie jak przestana ja lansowac bedzie cisza jak w przypadku innych pseudo gwiazd... Jak chcesz zobaczyc Han SZTUKE jak ja nazywasz narodowo-katolicka to zapraszam do Skansenu w Sanoku i Muzeum Sanockiego.Dziela nie tylko katolickie ale piekne w swojej prostocie. i tak na marginesie!Widzialem dwa najwieksze muzea sztuki nowoczesnej w NY i Londynie.To co tam widzialem w wiekszosci budzi we mnie odraze i oburzenie.Zrobienie z brzydoty standartu estetycznego prowadzi na smietnik a nie budzi harmonie i jest opisem swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: nie jednemu psu Pucek 14.11.07, 21:35 1. Diana Krall a nie Hanna! :) 2. Watek nie jest o sztuce wspolczesnej ale o Madonnie a scisle o pewnym jej chwycie. 3. Nie jest pseudo gwiazda, kto tak twierdzi nie jest zlosliwy, nie zna faktow. :) I mowie to jako niespecjalny jej fan, choc od plyty Ray of light traktuje ja na serio. Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: Madonna na krzyzu 14.11.07, 20:10 Ok. widzialem, -prowokacja. Nie kumam po co jej to bylo? Po co plątać w to krzyż. Tak jak jeszcze moge żrozumic Sinead gdy rwala zdjecie Papieża, tak tego nie rozumiem na żaden sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Madonna na krzyzu 14.11.07, 21:15 1. To nie jest sztuka zbyt wymagajaca - pop przeciez a nie Andriej Tarkowski - i komunikat jest dosyc prosty. Wierze ze zrozumiesz. Tekst piosenki plus dzieci na koncu. Nawet napisali. Jak w Amerykanskim filmie. Latwizna. 2. Ciekaw jestem co takiego tu obraza? Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Diana Krall....Hans 14.11.07, 21:45 Gdyby Hans nie Ty to zylbym w ciemnocie i niwiedzy po wsze czasy. Hans wole "czarna" wokalistyke jazzowa ale jak zobaczylem ze zachwycasz sie Madonna to polecilem Ci cos lzejszego Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Lepsza wersja - polecam 06.12.07, 22:50 pl.youtube.com/watch?v=Aksk6zbGyrw&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś