weronika7 14.07.05, 12:17 czesc, dziewczyny czy któras z Was stosowała te globulki w ciązy? jak wół napisane jest ze przeciwskazaniem jesty ciąza, wiec mam obawy, czekam na info. thx , pozdr, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kika_kika Re: gynalgin 14.07.05, 12:29 jak zapisał lekarz to bierz. Relanium tez ma dosyć spore przeciwskazania dla ciężarnych a podają to nawet (zwłaszcza) na patologii... Zresztą, mi też raz lekarka zapisała ale miałam jeszcze sterovag i wystarczył. Odpowiedz Link Zgłoś
weronika7 Re: gynalgin 14.07.05, 12:32 dzieki, cholerka myslałam ze wszytsko będzie lux, a tu 2 m-ce do końca i jakieś chece, czytałam ze u Ciebie tez nienajlepiej, trzymam kciuki głowa do góry. Napewno porodzimy w terminach, nie wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
asia9617 Re: gynalgin 14.07.05, 12:55 Cześć ! Ja brałam te tabletki od 15 tc. te tabletki są niebezpieczne na początku a od 13 tc można je brać w szpitalu też podają je ciężarnym,więć nie obawiaj się ja je brałam na zmiane z natamacyna,musiałam jeden dzień jedną a w drugi drugą tabletkę brać i to przez w sumie trzy tygodnie. Ale jest wszystko oki,dzidzia dobrze się rozwija,więc spokojnie możesz je brać Pozdrawiam Asia i 30 tyg.brzusio) Odpowiedz Link Zgłoś
baaaa Re: gynalgin 14.07.05, 19:49 Ja właśnie je biorę, bo sterovag nie pomógł niestety. Lekarz przekonał mnie, że już od dawna lek ten stosowany jest na patologii ciąży, a w Stanach podawany jest obecny w nim antybiotyk w kroplówce ciężarnym. To co jest na ulotce to zabezpieczenie się firmy farmaceutycznej na wszelki wypadek. Moj gin stwierdzil ze bardziej niebezpieczne są prostaglandyny wydzielane podczas infekcji i mogące doprowadzić do przedwczesnych skurczy niż myksotiazol. Baaaa Odpowiedz Link Zgłoś