Dodaj do ulubionych

Ale się boję !!!

03.04.06, 09:02
Witam was bardzo serdecznie.
Będąc w ciąży dowiedziałam się że mam kamienie,które już nie dają mi
normalnie żyć.Jestem dwa miesiące po porodzie i tuż po świętach wybieram się
na operację.Bardzo się tego boję.Będę miała laparoskopie.Ciekawa jestem jak
długo nie można dżwigać po takiej operacji,bo z malutkim dzieckiem to będzie
problem.Strasznie też boję się tego usypiania.Buuuuuu koszmar.Zastanawiam
się też jak długo leży się w szpitalu po takiej operacji i czy szybko wraca
się do formy.Dzięki za info.Pozdrawiam !!!
Obserwuj wątek
    • calineczka79 Re: Ale się boję !!! 03.04.06, 09:17
      spkojnie - poczytaj wątki tu na forum jest kilka młodych mam tak jak Ty i
      napewno coś doradzą apropo postępowania po zabiegu z maluchem (bo dźwigać to na
      pewno na początku nie wolno)

co do usypiania to nawet nie zauważysz kiedy to ;-) zapewne dostaniesz coś na
      uspokojenie już wieczorem przed zabiegiem a i bardzo prawdopodobne że tuż przed
      dadzą głupiego jasia i nic nie będzie dla Ciebie wtedy straszne ;-)

w szpitalu ok. 3 dni jeśli nie ma komplikacji - chociaż to zależy od kliniki w
      tych 1-go dnia zazwyczaj wychodzi się najszybciej - choć nie wiem czy to tak
      dobrze :-/

do formy? to zależy co dla Ciebie jest formą - będziesz już w miarę normalnie
      żyć kilka dni do tygodnia po zabiegu (wg mnie ok. 2-3 dni)

także nie ma się czego bać serio - większość osób wspomina zabieg bardzo
      pozytywnie, u mnie mimo komplikacji kojarzy się on z wybawieniem od ciągłego
      bólu ;-)
      • iwta Re: Ale się boję !!! 03.04.06, 09:22
        No właśnie dzwoniłam do szpitala i powiedzieli mi że jest to zabieg jednodniowy
        czyli wychodzę na następny dzień.Cholerka zastanawiam się czy to nie za
        szybko.No ale cóż zobaczymy jak będzie.Pozdrawiam !!!
        • calineczka79 Re: Ale się boję !!! 03.04.06, 15:47
          jeśli coś byłoby nie w porządku to napewno nie wypiszą Cię na siłę następnego
          dnia ;-)
          to dotyczy oczywiście sytuacji gdy wszystko jest OK i wtedy możesz wyjśc tak
          szybko - choć na początku może trochę boleć więc nie zapomnij zapytać dr co
          możesz brać ... tak w razie czego ;-)
    • wronka8 Re: Ale się boję !!! 03.04.06, 21:58
      Nie bój się - naprawdę nie ma czego :) Jestem dwa miesiące po laparoskopii i już
      dawno zapomniałam, że ją miałam ;) Moja córeczka ma 1,5 roczku, więc był trochę
      większy problem z dźwiganiem niż u Ciebie, ponieważ Ona waży na pewno dużo
      więcej od Twojego Maluszka a po drugie świadomie domaga sie czułości i brania na
      ręce. Dlatego też na początku nieodzowna była pomoc męża i mamy, którzy
      zastepowali mnie w noszeniu a gdy była konieczność sadzali mi Ją na kolanach.
      Nie dźwigałam misiąc, dłużej nie wytrzymałam ;( Usypiania się też nie bój -
      zaśniesz sobie spokojnie i nawet nie będziesz wiedziała kiedy pozbawią Cię
      niepotrzebnego balastu. Oczywiście każdy inaczej znosi narkozę - ja przeszłam Ją
      super i tego też życzę Tobie. Bardzo szybko wstałam z łóżka po zabiegu, bolały
      troche ramiona i byłam słaba ale wszystko było o.k. Naprawde nie ma sie czego
      bać i dobrze, że zdecydowałaś się na ten zabieg ;)
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka