donbas
31.12.16, 21:18
W kontekście najbliższego półrocza chyba bedę potrzebowała od Was i wszystkich innych dużo dobrej energii. Postawiłam sobie karty i niestety najbliższy rok nie jawi mi się tak jakbym sobie życzyła. Układ zdominowały miecze - 3 miecze, 4 miecze, 5 mieczy, 7 mieczy , 9 mieczy i 10 mieczy. A potem jeszcze 6 Mieczy i 2 Miecze. A uklad na pozycji ostrzeżenie zamyka Śmierć (umhmmm). No i co Wy Kochani na to? Chociaż może nie powinnam się tak bardzo martwić, bo jednak na pozycji co odchodzi wyszła mi 3 Mieczy. No i parę pozytywów jednak jest.
Pierwszy raz stawiałam tak rozbudowany uklad i muszę przyznac, że to wszystko trzyma się kupy i uklada w "ładną" historię. To znaczy karty na poszczegolnych pozycjach się nie wykluczają.
Układ (wymyślony przeze mnie) składał się z 14 kart w układzie podstawowym (narysuję bo prościej) i chciałabym z Wami jednak zweryfikować niektóre moje interpretacje. ( tu podaję tylko pokrótce bo cała interpretacja jest przydługa).
--------------------4------5------6----------14
--------------------3------S------7----------13
--------------------2--------------8----------12
--------------------1------10-----9----------11
Talia CM Tarot Snów)
Sygnifikator ciągnięty jako pierwszy.
S- Pytający i jego postawa - 9 mieczy- to jak byk ja w 2016-tym
1- praca - Rycerz kielichów - tu to trochę nie wiem bo wyglada na to , że w sferze planów i marzeń
2 - finanse - 10 mieczy - no cóż, nie może być już gorzej, może być chyba tylko lepiej, ale obawiam się że to pobożne moje życzenie. Fakt, faktem, że w mojej talii na plecach przybitego krwi nie ma i ran nie ma. Normalnie zawsze mi 10 Mieczy wychodzilo na ból kręgosłupa. Ale blokady w kręgosłupie lędźwiowym i jego ból wynika też z niedostatku finansowego - tak mi kiedyś Ktoś Ważny powiedział.
3 - uczucia - 8 monet ( eeeeee, no totalny brak uczuć, żadnych porywów, dno zupełne w tym temacie
4 - zdrowie - 7 mieczy - tu przyznam, że mnie to troche zmartwiło, bo te miecze to by oznaczały, ze jest coś ukrytego we mnie i nie zdiagnozowanego, a jeszcze odwrócona głowa chloptasia, który te miecze wynosi oznacza, że może mi się cos wrócić z przeszlości, a to by oznaczalo bardzo, bardzo, bardzo niedobrze
5 - rodzina i dom- 5 mieczy - no to dooołpa, kłótnie, niesnaski, zranienia i co tam jeszcze
6- co otrzymam od ludzi - Kochankowie - zupełnie nie wiem co to może być, bo u mnie Kochankowie to raczej miłośc bezwzględna a nie żadne tam rozdwojenie jaźni i jakieś wybory
7- Problemy i straty - Król Monet - nie na wszystko starczy, to w kontekście 10 Mieczy na finanse raczej mi wrózy wydatki i problemy finansowe - Król Monet zawsze dotąd pokazywal mi wydatki i to takie nieprzewidziane np. auto sie zepsulo ni w pięc ni w dziewięć i wydatek niespodziewany.
8- co robic - Wisielec - czyli przeczekac, zastanowic się, nic na siłę (ALE JA NIE MOGĘ z pewnymi sprawami czekać aż pół roku- i co tu zrobić?
9- czego nie robić - 8 kielichów czyli przestać trwać w 9 Mieczach, nie odwracać się od ludzi, nie odsuwać od siebie problemow bo one same się nie rozwiążą, nie odwracać się od starych marzeń (wszak to kielichy a na karcie też księżyc)
10- marzenia do spelnienia - 4 Miecze - to prawda, jednym z marzeń Pytającego jest odpoczynek i święty spokój, zaszycie sie w samotni, otoczenie książkami i kieliszek dobrego wina - ale jak tu to wykonac w kontekście punktu 9-tego?
11- sprawy które się kończą - 3 MIECZE - uffff/ulga - tu chyba dobrze, że te sprawy się kończą, odchodzą sprawy, ktore zajmowały pytającemu czas i pieniądze, ból serca odchodzi, zakończenie okresu niepewności i strachu
12- niespodzianka od losu - GIERMEK KIELICHÓW- taki szmaragdowo-turkusowy ten giermek, buźka jak u lali, wróży dobrze, może ktoś się pytającym zaopiekuje? może trafi sie jakaś szansa do wykorzystania? Może spotkam kogoś w odpowiednim miejscu i czasie? No, nie wiem co jeszcze może taki giermek przynieść?
13- rada- 3 Monety- nie będzie "jakoś", trza się skupić, być konkretnym i wykonywac działania po kolei. To w kontekście punktu 1 i 3 ma sens.
14-ostrzeżenie-Śmierć ( i znowu Śmierć!!!)- dociągnęlam na tę Śmierć i zgłupiałam.
Tutaj w tym miejscu licze na was:
O co chodzi z tą śmiercią? - 6 MIECZY
Czego dotyczy ostrzeżenie:
Psychiki - 2 Miecze
Ciała- Q Buław
Okoliczności - Gwiazda
Z noworocznym pozdrowieniem rozklad rownież do wykorzystywania i do celów ćwiczebnych może też być.
Całuski.