Dodaj do ulubionych

Kaplanka + Mag

05.07.17, 00:28
Co sadzicie o takim połączeniu kart?
Ja właśnie kontempluję tę parę. Wydaje mi się to idealnym połączeniem przeciwieństw. Dwie tak różne energie a razem mogą przenikać się na wskroś. Jak jing i jang. Intuicja Kapłanki i spryt Maga. Złoty środek.
Czy Waszym zdaniem ta para nie zapowiada pelnego sukcesu bezwzgledu na dziedzinę wrozby?
Wypadły mi wczoraj jako karta przewodnia na wakacje. Dwie karty bo sie skleiły tak jakby miały byc po prostu razem.
Nastraja mnie to optymistycznie.
Obserwuj wątek
    • an-na-s Re: Kaplanka + Mag 05.07.17, 08:23
      Mag jest iskrą bożą, nasieniem, które wnika w łono Kapłanki - dziewicy.
      Jest to więc alegoria stosunku seksualnego, dlatego nazywa się ich duchowymi rodzicami.
      Mag jest światłem, Kapłanka ciemnością. Nieświadomość zostaje napełniona duchem bożym.
      Gdy światło zapładnia ciemność rodzi się wiedza-zrozumienie.
      Jeśli wyszły Ci karty w kolejności Mag Kapłanka to będziesz w te wakacje poprowadzona do aktywnej penetracji ciemności swojej Jaźni, a pisząc prościej - aktywnego szukania wiedzy, nauki, zrozumienia. Być może spotkasz takich ludzi na swojej drodze, pójdziesz na kurs i/lub niespodziewanie zainteresujesz się czymś nowym. Jeśli pierwsza była Kapłanka tzn., że będziesz wiedzę niejako kontemplować, wewnętrznie szukając inspiracji dla siebie, dla wypełnienia jakiejś pustki, niewiedzy w sobie, szukając tego, co poruszy Twoją duszę, co napełni ją iskrą. Możesz wertować książki i inne źródła wiedzy. Możesz być też inspiracją dla innych, dzielić się swoją wiedzą, zapładniać czyjeś umysły.
      • rrozsypana80 Re: Kaplanka + Mag 05.07.17, 16:23
        Ciekawa alegoria smile Mysle podobnie ale nie umialabym ubrać tego w słowa jak Ty to zrobiłaś.
        Mnie wypadła Kapłanka pierwsza Mag drugi.
        • adoptowany Re: Kaplanka + Mag 07.07.17, 11:12
          ,..wow, pieknie opisane karty, jestem pod wrazeniem! ,..nie potrafilbym tak pieknie jak Anka..musisz czesciej tu zagladac.
          • rrozsypana80 Re: Kaplanka + Mag 07.07.17, 14:45
            Mnie też się podobają opisy Ani smile Ciekawe spostrzeżenia i trafny język. No fajnie, fajnie po prostu.
            • an-na-s Re: Kaplanka + Mag 07.07.17, 14:55
              Dziękuję smile)) Jak się już sporo lat obcuje z kartami to one same o sobie tak nawijają wink
              • rrozsypana80 Re: Kaplanka + Mag 07.07.17, 15:31
                Widać, że masz doświadczenie. Żaden poczatkujący nie ma tej pewności słowa. Może i racja, że tarot sam o sobie mówi... smile
                Jak długie to Twoje obcowanie z tarotem? Poza nim również masz inne ezoteryczne zainteresowania?
                • an-na-s Re: Kaplanka + Mag 07.07.17, 15:47
                  18 lat. Sięgnąwszy po tarota i chcąc go zrozumieć na wskroś czytam i studiuję wszystko, co bliskie temu systemowi - kabałę, alchemię, astrologię, psychologię, fizykę... itp. itd. Dużo tego jest, bo każda dziedzina życia odbija się w tarocie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka