camaretto
13.01.20, 09:14
...płonie ,seria pożarów buszu zakończyła się wieloma zniszczeniami, przypadkami śmiertelnymi, masakrą tamtejszych zwierzaków, nie bardzo spadającym "właściwą stroną"na dywan wiatrem i ...pożarem na Wyspie Kangura,gdzie wszystko okolone jest Wielką Wodą.
Premier zapowiedział w końcu śledztwo,jedyną poszlaką oczywistą,od zeszłego roku były sygnały polityczne, dotyczące mobbingu Trampka w stosunku do Australii.
Ciekawa jak zwykle wszystkiego,zapowiedziałam sobie "karciane podchody".
Impeachment w Ameryce wlaściwie przegłosowany,na wniosek Bidena,który będzie chciał kandydować.
Mam tam koleżankę,tylko ...nie bardzo wiem gdzie,nie wyłączając trudnych warunków.Nie orientowałam się bowiem w administracji i geografii,ciągle się przeprowadzała,aż w końcu osiadła z konikami,kurami i kaczkami na wsi,nawet bardzo podobnymi dzikimi końmi do tych - tfu,tfu,oparzonych na zdjęciach internetowych.
Kotek wyje po nocach, ciągle mnie budzi śpi tylko trochę w dzień, później rzecz jasna na mnie, ale chwilę po zmroku zachowuje siędziwnie. Pokazałam mu smutne zdjęcia na internecie, pierwszy kontakt zeStrażąPożarną miała i widziała na naszej ulicy wóz strażacki,gdzie strażak wchodził przez balkony. Od początku jesieni "coś pękło", najpierw był wWarszawie na stacji metra zablokowany przeze mnie przypadek "krwawej jatki", 10 dni później w Hadze i Londynie też nożownicy.
Teraz prowokacje w Iranie,no i "głupie manewry".. wszyscy wiedzą z głupiejących powoli tablo jakie.
Skoncentrowałam się na Australii, i postawiłam karty.
2 Kielichów/-
Para Den / oba odwrócone
To "coś jeszcze jak zwykle krytycznie nie pamiętam, jak piszę robi się ze mnie ciemna masa,a niektóre rzeczy sprawdzam po wielu minutach, a nawet dniach.
Powiem szczerze, mi to przypomniało stary przypadek Clintonów, a roztrwaniające pieniądze i dobra Natury i społeczeństw "małżeństwo " trampki i jego iwankę, ale jeszcze bardziej się zdziwiłam,kiedy coś podobnego podano zarówno jako argument w sprawie romansu klintonów, jak i teraz, po sprwie przegłosowanej przez kongres. Przy czym republikanie głosowali niby razem przeciw,ale domokraci jak monolit za. Właściwie nic dziwnego, włącznie ze sprawąUkrainy,gdzie obok ford trampek w polsce chciano im uwiesić jeszcze i patrioty.
Ktoś ma jakieś forumkowe przemyślenia może?